[G2NK] Kroniki Myrtany: Archolos 43506 116

O temacie

Autor Ezio591

Zaczęty 12.12.2021 roku

Wyświetleń 43506

Odpowiedzi 116

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy znajdzie się ktoś, kto w 1R nauczy mnie walki 1H powyżej 30%?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jedynie możesz sprawdzić na farmie bermara npc Willem, uczy do 40%, ale nawet nie wiem czy da się tam być i rozmawiać z nim w 1R :D

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Może ktoś się orientuje komu mogę sprzedać jeszcze przyprawy, bo tej kucharce w ratuszu podałem za wysoką cenę.. mam rozumieć że zadanie zwalone?

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty193
Propsy48
  • Użytkownicy
Zawalone jak zawalone, ale nikomu innemu ich nie sprzedasz. Poza tym kucharce chyba można max cenę dać, tylko argument po tym musi być lepszy.

Reynarth

Reynarth

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety nie działa, opcja w grze rzeczywiście się pojawia, natomiast gra się crashuje po wczytaniu jakiegokolwiek zapisu, czy też rozpoczęcia nowej gry.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Szkoda tylko że dziennik uważa inaczej i karze mi szukać alternatywy. Nie żebym się tym specjalnie przejmował.

Zauważyłem kilka głupich błędów w tej modyfikaci
1.Strażnicy nas zabiją jeśli przyłapią na kradzieży.
2 Postacie dystansowe nie potrafią zmienić broni, więc są bezsilni w starciu wzwarciu.
3.  Uśpiony golem nie potrafi się ułożyć jeśli w niego bijemy. Można uznać to za ułatwienie.
4. Postacie nie oskarżają o kradzież gdy kradniemy plony, bądź wchodzimy do obcych domów. Możemy nawet skorzystać z ich łóżka. Lipa spodziewałem się realizmu.

modyfikacji. Kucharstwa i liczby dań w menu  w tej grze to od zajebu, huj i więcej tego. Dodatkowo można sobie HP jedzeniem podbić.

Doszedłem do miasta. To chyba już będzie dla maga z górki... Muszę runę wykombinować 1 kręgu magi. W przeciwnym wypadku wyucze się 1h do mistrza i ogarnę jakiś kostur lepszy.

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Katzza123

Katzza123

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam,
mam problem z misją Nowe Wytyczne. Mianowicie sprawdziłem wszystkie pozycję poprawnie (miałem zapisy w dzienniku) poza miejscem u podnóża wieży sygnałowej. Myśliwy do mnie nie zagadał, ja wybiłem ścierowojady i ogólnie olałem ten temat bo i tak gram po stronie szermierza. Jednak teraz mam problem bo wydaje mi się że przez ten niezaliczony quest nie mogę awansować w gildii (w 5 rozdziale). Macie pomysły co z tym zrobić teraz? Jest jakiś kod zaliczający tą misję albo coś? Z góry dzięki.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Gdzie zdobyć pierwszy tom drugiego kręgu magi? Mam 2 i 3 ;/. Może ktoś wie. Szukałem po mieście, się niema. Szukać w sumie mogę. Ale mapa jest na tyle duża że nie wiem gdzie zacząć.

W ogóle jakiś mag uczy czegoś takiego jak runy? Rozmawiałem z magiem ognia to paplał coś ze nauczy czegoś gdy będę godny, żadnej misji w tej kwestii niema. Myślałem by udać się do klasztoru magów wody. Chyba i tak zrobię. Chociaż nie dostałem questu z tym związanym.

Rozumiem że musieli robić coś takiego że niema gildii magicznej. Ale liczyłem kurwa że chociaż do magię wody dołączymy. Bez jaj, niby za mało czasu. Gdzie przecież i tak bezi dostał się na próby ognia bez time skipu nawet po prostu zamiatając podłogę oraz zabijając przerośniętego wilka. Czyżbym wyczuwał tu po prostu że Bezi na starcie miał już łatwiej bo wszyscy wysocy rangą paladyni oraz magowie zostali poinformowani że zbliża się wybraniec, więc mu poszli na rękę i nie musi 5 lat siedzieć w klasztorze ani robić pielgrzymek.

No bez jaj.

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
1. Wręcza go nam Riordian za zadanie z przepisywaniem zwojów
2. Sprzedaje Tengral, Mag Ognia w Kościele w Mieście
3. Sprzedaje Laudus, Mag Ognia w Kaplicy w Mieście
4. Sprzedaje Miron po oddaniu starych monet

Na przyszłość:
https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1oh-2iMpMXG_optpVL1oAZ6_m8in2xMAGoLLhZQYHntU/htmlview?pru=AAABfjXX374*sVFtxbxgvqnFV2u9VuNe7A#

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
1. Wręcza go nam Riordian za zadanie z przepisywaniem zwojów
2. Sprzedaje Tengral, Mag Ognia w Kościele w Mieście
3. Sprzedaje Laudus, Mag Ognia w Kaplicy w Mieście
4. Sprzedaje Miron po oddaniu starych monet

Na przyszłość:
https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1oh-2iMpMXG_optpVL1oAZ6_m8in2xMAGoLLhZQYHntU/htmlview?pru=AAABfjXX374*sVFtxbxgvqnFV2u9VuNe7A#

To jest to czego było mi trzeba dzięki! Chodź już na własną rękę znalazłem to czego szukałem. Pięść wichru jak zawsze ma kopa. Prawie na hita ognisty jaszczur w 2 akcie XD bronią nie chuja nic mu nie mogłem zrobić (najlepszy kostur 2 aktu)

Szkoda tylko że twórcy Kronik całkowicie położyli lage na postać mega całkowicie pozbawiając go szaty, mogła by być nawet obsrana. No bez jaj. Będę musiał paradować całą grę w zbroi pod woja.
Z drugiej strony ..Dobrze że jest zajebisty wybór kosturów. Ostatni wymaga aż 180 many i sprawia że możemy połączyć walkę i magię. Czyli defakto stworzyć wojownika magicznego, czyż to nie zajebiste w tej klasie postaci?

Mogli dać jakaś frakcje dla np osób które uczą się magi na własny sposób. Chodź wtedy to już by sekta była.

zloto111

zloto111

Użytkownicy
posty33
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
[Edit]
Czy da się zabić baranka Bruce (po przyprowadzeniu go z powrotem do Pasterza) tak, żeby nie było grzywny (100szt. złota bodajże).
Odpowiedź brzmi: da się. Pasterz musi stać odpowiednio daleko, a dokładniej za "bramą".

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż Ci zrobił ten biedny Bruce, że go zaszlachtowałeś :D

Czy koszty nauki kręgów magii są takie same, jak w podstawce?

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Cóż Ci zrobił ten biedny Bruce, że go zaszlachtowałeś :D

Czy koszty nauki kręgów magii są takie same, jak w podstawce?

Za każdą książkę płacisz 10pn..
1 krąg magi 2 tomy potem są 3 następnie chyba 4, więc żeby osiągnąć 4 krąg magi musimy wydać 140pn... Więc trzeba się mocno zastanowić nad tym 4 kręgiem magi i oszczędzać pn jak się tylko da. Potrzeba ich sporo.

zloto111

zloto111

Użytkownicy
posty33
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy wszystkie potwory / dominująca ich część zadają obrażenia od ostrza (pomijając rzecz jasna wyjątki w stylu ognisty jaszczur >>> podpalenie)?

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty211
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uwaga bardzo ważne ostrzeżenie dla osób które jeszcze nie pobrały moda!
Kroniki Myrtany zostały umieszczone na platformie Spine bez naszej zgody i wiedzy. Nie jesteśmy w stanie zapewnić, że dostępna tam wersja gry jest aktualna, nie posiada żadnego złośliwego oprogramowania oraz że zapisy z niej będą kompatybilne z innymi wersjami. Właśnie dlatego stanowczo odradzamy korzystania z tej platformy i nie będziemy w stanie pomóc z ewentualnymi problemami napotkanymi podczas uruchamiania przez nią KM.

Kroniki Myrtany nie współpracują z żadnym serwerem Gothic Online / Multiplayer itd. Nie istnieje coś takiego jak oficjalny serwer Archolos czy Kronik Myrtany, a żadna grupa nie otrzymała od nas upoważnienia do korzystania z naszych zasobów.

RemakeRR

RemakeRR

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jest możliwa taka opcja że kiedyś powstanie druga część kronik myrtany ? Bo samo zakończenie starając się nie spoilerować, wygląda po prostu dość obiecująco.

Mikox

Mikox

Użytkownicy
posty26
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jest możliwa taka opcja że kiedyś powstanie druga część kronik myrtany ? Bo samo zakończenie starając się nie spoilerować, wygląda po prostu dość obiecująco.

Już powstała, nazywa się Gothic 🙃

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty211
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko Gothic dzieje się kila lat później, a tu jest pewna luka czasowa którą można użyć. Acz podobno nie planują robić.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie z serii tych głupich :D
Będąc strażnikiem cały czas słyszymy, że otrzymujemy żołd (za niski ale otrzymujemy) Pytanie... od kogo? :D chyba, że są to tylko słowa tak, żeby się jakoś fabularnie zgadzało

@złoto111 zdecydowana większość potworów bije obrażeniami siecznymi, zwłaszcza te co gryzą lub drapią pazurami, czyli znaczna większość. Ale zdarzają się potwory bijące fizycznie obuchowo, np trolle czy golemy. Masz to napisane w bestiariuszach

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Pytanie z serii tych głupich :D
Będąc strażnikiem cały czas słyszymy, że otrzymujemy żołd (za niski ale otrzymujemy) Pytanie... od kogo? :D chyba, że są to tylko słowa tak, żeby się jakoś fabularnie zgadzało

Dostajesz hajs na pewno od Rodericha za jakieś fabularne zadania.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry