Problem z zapisem skryptów 5161 5

O temacie

Autor Vorhacz

Zaczęty 18.05.2021 roku

Wyświetleń 5161

Odpowiedzi 5

Vorhacz

Vorhacz

Użytkownicy
Aktor głosowy
posty8
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • Aktor głosowy

Vorhacz

Problem z zapisem skryptów
2021-05-18, 20:51(Ostatnia zmiana: 2021-05-19, 17:11)
Czołem forumowicze, mam mały problem. Kiedy zapisuję skrypty (zarówno reparse scripts w Starter_modzie jak i w spacerze) to kiedy uruchamiam grę przez gothicStartera zmian żadnych nie ma, ale kiedy uruchomię grę przez GothicMod.exe to już wszystkie zmiany jak najbardziej są. Czy wie ktoś może co tu zaradzić?

Chętnie pomogę w dobrej jakości dubbingu do modyfikacji oraz machinim! :) // Discord: Vorhacz#7151

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty214
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W GothicStarter_mod masz zaznaczoną opcję parsowania skryptów?

Vorhacz

Vorhacz

Użytkownicy
Aktor głosowy
posty8
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • Aktor głosowy
Tak, zarówno starter_modem jak i spacerem robię wszystko dobrze, tak jak napisałem w GothicModzie.exe wszystko pięknie działa, ale gothicstarter zatrzymuje się w epoce kamienia łupanego. Zaprezentuje to poniżej, kiedy napisałem świeży skrypt bohater miał jeszcze domyślną teksturę ciała, a Diego nie był jeszcze wrzucony w stratupa. Domyślnie ustawiony był też list od magów ognia, w późniejszym etapie oczywiście go usunąłem.

Gra odpalona GothicStarterem:
https://imgur.com/iScGET3

Gra odpalona GothicModem:
https://imgur.com/VP5gbEL

Chętnie pomogę w dobrej jakości dubbingu do modyfikacji oraz machinim! :) // Discord: Vorhacz#7151

Voi284PL

Voi284PL

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Otwierasz grę jaka vorlage fur mod ini czy jako Gothic?

Skelly

Skelly

Użytkownicy
posty13
Propsy9
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Uruchamiasz jako Administrator?

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

bogu9821

Problem z zapisem skryptów
#5 2021-05-24, 19:12(Ostatnia zmiana: 2021-05-25, 10:11)
Pytanie pierwsze czy uruchamiasz gothicstarterem, czy gothicstarter_mod, ten drugi z funkcją reparse służy do wprowadzania zmian.
Ale jeżeli chodzi o ten błąd, to przypadkiem nie masz w ini moda paczki z modem?
Jeżeli edytujesz skrypty, to nie możesz wczytywać ich z paczki, tak samo z innymi zasobami, bo inaczej się nadpiszą i nie zobaczysz różnicy.
A jeśli nie widzisz dialogów, to musisz je w spacerze zparsować.

while(false) Do();

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry