Problem z przenoszeniem rutyn/animacji czynności z G1 do G2NK 2019 2

O temacie

Autor Vesemir

Zaczęty 2.04.2021 roku

Wyświetleń 2019

Odpowiedzi 2

Vesemir

Vesemir

Użytkownicy
posty44
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam chciałem przenieść rutynę medytacji nowicjuszy na bagnie do G2NK. Próbowałem przenosić plinki animacji z G1 do G2 kopiowałem rutynę ale NPC tylko stał i nic nie robił. Mam pytanie do ekspertów modowania czy da się  w ogóle przenieść taką rutynę wraz z animacjami do G2 ?  Z tego co widziałem to w G2 są już animacje o takich nazwach ale odpowiadają za modlitwę przy kapliczkach. Utworzenie nowej rutyny i przekopiowanie kodu tej rutyny z G1 do G2 to nie jest dla mnie problem ale zasadniczo nie wiem jak te animacje przenieść żeby te z G1 nie nadpisywały ty G2 i generalnie żeby przy tej rutynie ta animacja medytacji przy FP się wykonywała.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Animacje muszą mieć inne nazwy, jeśli nie chcesz nic nadpisywać. Poza tym, musisz je skompilować ponownie.

Vesemir

Vesemir

Użytkownicy
posty44
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Animacje muszą mieć inne nazwy, jeśli nie chcesz nic nadpisywać. Poza tym, musisz je skompilować ponownie.

A to przypadkiem nie jest tak że Gothic sam przy ponownym uruchomieniu ich nie kompiluje ?  Poza tym nie mam ostępu do plików ASC z animacjami tylko do tych MRB czy jakoś tak które są już skompilowane w G1 i chciałem przenieść te pliki skompilowane z G1 do folderu w G2NK i nazwy im pozmieniać i wpisać nazwy tych animacji/plików w skrypcie rutyny ale nie działa próbowałem nawet przepisać te linijki z HumanS z G1 do G2 ale zauważyłem że one tam już zasadniczo są tylko w przypadku Pray to wykozystują inne pliki .asc przez co ta modlitwa do Innosa czy Beliara w kapliczkach to animacja na kolanach ze złożonymi rękami a ja chciałem po prosu tą animację medytacji nowicjuszy z bagna przypisać do rutyny która wykonuje się na FP

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry