Kolejne pytanie, tym razem w kwestii rozgrywki - jak to jest z płatnerstwem? W drugim rozdziale Carl nauczył mnie podstaw, dzięki czemu wykułem średni pancerz najemnika Myrtany. Od tego momentu cały czas posiada opcję dialogową, żeby dalej mnie uczyć, jednak po jej wybraniu mówi tylko, że jeżeli mam wystarczająco dużo doświadczenia, to mnie nauczy (w asortymencie podczas handlu posiada szkic ciężkiego pancerza najemnika Myrtany). Wbiłem 36 lvl, 100 wolnych PN, a on dalej nie uczy. Przeszedłem więc do 3ciego rozdziału, bo uznałem, że to może stanowić barierę, jednak w dalszym ciągu po wybraniu opcji dialogowej nt. nauki płatnerstwa jest tylko gadka o tym, że może mnie nauczyć, jeżeli mam odpowiednio dużo doświadczenia. Trochę czytałem o modzie przed rozpoczęciem rozgrywki i szczerze powiedziawszy, myślałem, że tych pancerzy i broni będzie więcej, że te kowalstwo i płatnerstwo jest fajnie rozbudowane. A póki co jest do stworzenia jeden pancerz na 3 rozdziały, 0 ulepszeń, kowalstwo też ubogie, bo najlepsza broń z magicznej rudy, jaką uczy Bennet jest słabsza od broni, którą walczyłem w 1szym rozdziale. Na jakim etapie gry będą odblokowane lepsze pancerze (ciężki najemnika Myrtany, z czarnej rudy)? I czy inwestycja w obróbkę broni z rudy się opłaci?