Prace 3D 1134644 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1134644

Odpowiedzi 3194

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy

Tom

Prace 3D
#1500 2011-01-23, 19:40(Ostatnia zmiana: 2011-01-23, 19:41)
No nawet jak nie do gry to zawsze bedzie do gry . jesli wiecie o co chodzi ;p

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Jako taki duperelik na mape to jest łądne, wysoko ponad standardy.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

LordNerevar

LordNerevar

Użytkownicy
posty38
Propsy19
  • Użytkownicy
Pytanie do Lodra. Jak dlugo bawisz sie juz w teksturowanie itp?
Szczerze to nie pamiętam. Teksturować zacząłem niedługo po tym jak umiałem już podstawy modelowania.

Jako taki duperelik na mape to jest łądne, wysoko ponad standardy.
To raczej nie było by dobre jako duperelik na mape.

YARRrrr...

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Zaczałem dłubac wizualizacje kuchni ale jak narazie to taki zarys i pewnie pod koniec duzo poprawek.
Jak fajnie wyjdzie to dam to moze na maxa3d albo 3dtotal. Jak narazie bede wipował tutaj ;

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Wydaje mi sie ze szuflady lepiej będą wyglądały, jak nie będzie między nimi takich szczelin
tak jak przykladowo tutaj
http://www.renovatingnovascotia.ca/image/users/73268/ftp/my_files/kichen%20and%20bath%20011.jpg

No i to to na środku, to węższy bok tak sobie wygląda, moglbyś zostawic jedno takie, zamiast 3ch, no wiesz o co chodzi :D

sauron
  • Gość
fronty są różne, jeden kupi takie z dziurami, ale zasadniczo robi się tak że jednak odstępy są na 1-1.5 mm ja tak robiłem składając swoje meble.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Robisz na podstawie jakichś konkretnych zdjęć? Ogólnie to:
1. To pośrodku używane byłoby raczej jako stół, więc lepiej byłoby tam dać po prostu blat oparty chociażby na słupach - a może być nawet i z jednej strony złączony ze ścianą, a z drugiej podparty jednym słupem. Tak jak jest byłoby to raczej niewygodne.
2. Zdecydowanie za dużo szuflad. Brakuje miejsca, gdzie można by powsadzać garnki (a przecież te mogą być raczej duże i wysokie). Nie wiem co by się dało upchać w tylu szufladach, bardziej pasowałyby jako komody na ubrania.
3. Lewy róg blatu pośrodku "wskazuje" na ogromną szparę między szufladami - byłaby to przestrzeń zupełnie niezagospodarowana i raczej takiego czegoś radziłbym unikać.
4. Zlew także niezbyt mi podchodzi: widać sporo wolnej "blachy" po bokach - nie ma w tym zbytnio sensu. Albo zrobić większy zlew (ew. podzielić na dwa), albo np. zlew mniejszy, z jednej strony pasek "blachy" wąski, z drugiej sporo szerszy, tak by można było postawić suszarkę. Albo też, tak jak na zdjęciu od Królika, wystającej blachy nie robić w ogóle.
5. No i te fronty można byłoby sobie całkowicie podarować, ew. takie rzeźbienia na pojedynczym blacie, bez takich podziałów.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Prace 3D
#1507 2011-01-26, 00:13(Ostatnia zmiana: 2011-01-26, 00:13)
2. Zdecydowanie za dużo szuflad. Brakuje miejsca, gdzie można by powsadzać garnki (a przecież te mogą być raczej duże i wysokie). Nie wiem co by się dało upchać w tylu szufladach, bardziej pasowałyby jako komody na ubrania.

bardzo uzasadniony zarzut, faktycznie za dużo, dodałbym że szafki nie są zbyt głębokie, a powinny choć na tyle żeby zmieścił się tam jeden duży talerz, głębokość do sprawdzenia, wydaje się że powinny być głębokości przeszklonej witryny. kyro reszta zarzutów to czyste przypieprzanie się do tego że coś ci się nie podoba, dla mnie takie coś na środku do przygotowywania potraw itp to idealne rozwiązanie, przy tym się nie siedzi. duży zlew to dla mnie znowu podstawa, przy dużych imprezach takie coś jest nieodzowne... rzeźbienia to kwestia gustu klienta lub toma w tym wypadku... dziwnie się układa jednak to coś z blaten pośrodku, z jednej strony są wnęki a z krótszego boku zdobienia czy też wnęki???

zakładam że takie rzeczy jak zmywarka, piecyki itp dopiero powstaną

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Piec już masz.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy

Tom

Prace 3D
#1509 2011-01-26, 00:53(Ostatnia zmiana: 2011-01-26, 00:55)
No ale ze szuflad za duzo czy ze blacha przy kranie to juz nie przesada? To juz chyba tylko kwestia gustu a o gustach sie nie rozmawia ;p  Jak bede pokazywał dalej to wytykajcie mi techniczne błędy bo moge czegos nie zauważyć albo nawet nie wziąć pod uwage a po to tu będe pokazywał ;). To czy sa 2 szafki czy jedna to juz moja kwestia ;p

a co do szuflad to rzeczywiście lepiej z wnękami bedzie wygladac

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To jest techniczna kwestia, nie widzę w tym nic wspólnego z gustem.

Mark Twain

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Skończyłem nożyk. Tak przynajmniej sądzę. Jeśli coś jest z teksturą nie tak to poprawię.
Render:

I siatka:

Hmm nie jestem takim ekspertem jak poprzednicy, jednak wydaje mi się, że to drewno na rękojeści wygląda jak namalowane zamiast być wypukłe. Co do ostrza, to faktycznie nie musi być porysowane, ale mogłoby wyglądać bardziej jak metal. Żebyś nie myślał, że tylko krytykuję, to model bardzo mi się podoba i oby tak dalej ;)

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy

Tom

Prace 3D
#1512 2011-01-26, 14:02(Ostatnia zmiana: 2011-01-26, 14:08)
A teraz takie pytanko. Czy macie jakies pomysły jak zapełnic tą luke jak wywale te szafki? jakies pomysły? jak byscie zagospodarowali :)Zmywarka bedzie stala tam po lewej stronei gdzie jest puste miejsce wiec zastanawiam sie co wstawidz w miejsce tych szafek jak wywale.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Może pojedyncze drzwiczki?

Buras

Buras

Użytkownicy
posty202
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja bym tam umieścił kosz na śmieci  :lol:

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
jutro dam kolejny update

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Normalna szafka z pojedynczymi drzwiami. Gdzie garnki wsadzisz? Tak samo z tą komodą na ubrania po prawej, nie wiem co ona robi w kuchni.

Mark Twain

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Wciśnij tam zmywarkę...

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy

Tom

Prace 3D
#1518 2011-01-26, 17:21(Ostatnia zmiana: 2011-01-26, 17:25)
Zrobiłem na podstawie swojej kuchni ten element, aaa to juz wiem gdzie sie podziały moje kurtki!
Jak da sie tekstury to elementy które wygladaja na niekuchenne, takie sie stana ;)

sauron
  • Gość
jeżeli tom nie wiesz, to idź do kuchni i sprawdź

0 użytkowników
Do góry