Importowanie modeli do Gothica 2 Noc Kruka 2473 8

O temacie

Autor An11mo

Zaczęty 8.08.2020 roku

Wyświetleń 2473

Odpowiedzi 8

An11mo

An11mo

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam użytkowników tego forum, otóż mam pytanko na start.

Zrobiłem sobie prosty model szabli w blenderze i chciałbym wiedzieć jak dodać owy miecz do gry ( w senśie, jak go zaimplementować i w jakim formacie) i jak zrobić tak żeby na przykład leżał se w randomowym miejscu na mapie (np na stoliku z wieży xardasa)

Dziękuje.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2154
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Musisz go zapisać w formacie 3ds (to nieskompilowany format). Gra przyjmie go, a następnie skompiluje (do formatu mrm). Jak już będziesz miał model broni, to wrzuć go do _work/data/meshes (może być bezpośrednio), następnie napisz skrypt (na nową broń lub edytując istniejący zmieniając nazwę/instance/model). Ustawianie broni w określonym miejscu można zrobić albo skryptem (zespawnować w określonym punkcie mapy), albo edytując określony ZEN, dodając to jako zwykły obiekt (vob) lub item do podniesienia.

An11mo

An11mo

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem jest taki że Blender nie obsługuje bezpośredniego exportu w formacie 3ds

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2154
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Musisz mieć wtyczkę Kerrax.

An11mo

An11mo

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po zainstalowaniu wtyczki dalej nie moge exportowac w 3DS

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2154
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Musisz ją jeszcze uruchomić.

An11mo

An11mo

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2154
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie pamiętam dokładnie, ale to było coś w stylu Blender Preferences i zakładka "Add-ons", gdzie w sekcji "Import-Export" powinno być widoczne Kerrax, jeśli dobrze to zainstalowałeś. Blender nie działa poprawnie/w ogóle (ale raczej to pierwsze) na dużo wyższych wersjach niż ta, do której jest przystosowany plugin.

An11mo

An11mo

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem, instalowałęm 3 razy i dalej nic

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry