Zamiana muzyki w tle w menu w gothic 1 2836 9

O temacie

Autor Jarkendar777

Zaczęty 31.08.2019 roku

Wyświetleń 2836

Odpowiedzi 9

Jarkendar777

Jarkendar777

Użytkownicy
posty49
Propsy1
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Żeby nikt mnie nie odesłał to wklejam wątek, który jest zatrzymany w martwym punkcie https://themodders.org/index.php?topic=11801.0
Chciałbym w folderze _Work/data/music/Menu_men  podmienić plik dls menu_Men. Jednak ani audacity, ani microsoft direct music producer nie ma opcji konwersji przy zapisaniu muzyki na tamten formak,a mam już utwór, który chciałbym przekonwertować z mp3 do dls z taką samą nazwą przy podmianie czyli mój utwór o nazwie menu?Men.dls. Nie znacie innych konwerterów dla tego formatu?

Wiem czym jest świat. Ale on nic nie wie o mnie.

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
A czy przypadkiem muzyka w menu nie jest w formacie wav? Zobacz, czy nie masz przypadkiem nie ma takiego pliku, jak gamestart.wav.
A konwertera w stylu kliknij, aby przekonwertować nie ma. Musisz w microsoft direct music producer się pobawić, co trochę zajmuje. Na tm gdzieś jest poradnik, a poza tym w banku zasobów do modyfikacji na wogu jest tutorial video.

while(false) Do();

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Gamestart to początek muzyki (a w zasadzie pierwsza, bo menu główne składa się z dwóch), potem jest jeszcze taka cichsza, która chyba już wavem nie jest, a właśnie w tym dziwnym formacie.

Jarkendar777

Jarkendar777

Użytkownicy
posty49
Propsy1
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Niestety pliku w formacie  wav nie ma. Może to dlatego, ze mam gothic 1, a nie gothic 2. Aczkolwiek to trochę irytujące, że tyle zachodu i to z jedną rzeczą. A co do direct music producer to gdy np przekonwertowałem mój utwór z mp3 do wav direct music nie miał nawet opcji zapisania utworu w formacie dls. Powoli zaczynam tracić nadzieję do modowania, bo jak nie stale zspy wykracza grę( bo polskie skrypty chyba mają masę błędów) Tak podmiana muzyki graniczy z cudem programowania wręcz. Na arzie nie rzucę przedsięwzięcia w wiadomo co, ale jak tak dalej będzie to trwać to widzę, ze jak nie masz teamu z czego 80% to programiści to o modzie można zapomnieć. To już szybciej w doomsday engine szło mi tworzenie moda do dooma :( 

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
opcji zapisania utworu w formacie dls
DLS nie jest zwykłym formatem dźwiękowym. Jest on złożonym plikiem, który nie zawiera tylko sam utwór, ale również przejścia między utworami, które się odtwarzają po zmianie strefy. Tworzenie muzyki do Gothica nie jest takie łatwe i wymaga dość długiego ślęczenia w DirectMusic Producerze.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
DLS to akurat format pod instrumenty, w których jest parę pojedynczych dźwięków (sampli), które tworzą tę muzykę. Ten program jest skurwiały, ale pobierz sobie DirectMusic Producera i odpal najpierw oryginalne i trochę to przeanalizuj, a potem pobaw się wedle instrukcji Gornosa z jego tutorialu (na pewno znajdziesz, jest na tym forum ten tutek). Dodam, że wykonanie muzy w taki sposób jak on opisuje jest dosyć prymitywne. To tak jakby do programu np. FL Studio wrzucić na ścieżkę MP3 i zapisać jako muzykę. Tu działa to tak samo, ale zapisujesz pod tym dziwnym formatem. No i przejścia też są istotne, ale można skorzystać z oryginalnych. W skrócie dużo pierdolenia z tym.

Jarkendar777

Jarkendar777

Użytkownicy
posty49
Propsy1
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Najgorszy szkopuł jest taki, że chcę wykorzystać gotowy utwór,a nie go komponować i nawet mimo tego muszę w tym direct music producer? :(

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Tak, bo gra obsługuje tego typu system.

Parzival

Parzival

Użytkownicy
CEO (Itharu Team)
posty104
Propsy25
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
  • CEO (Itharu Team)
Najgorszy szkopuł jest taki, że chcę wykorzystać gotowy utwór,a nie go komponować i nawet mimo tego muszę w tym direct music producer? :(

Nawet mimo tego xD
Tylko ten program da Ci rozszerzenie którego potrzebujesz :P

Jarkendar777

Jarkendar777

Użytkownicy
posty49
Propsy1
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Może źle skumałem poradę,ale jak program ma mi dać rozszerzenie skoro nie chce zapisać w tym formacie? Bo jeśli chodzi o tworzenie soundtracku od zera to rozumiem,ale z gotowym utworem?

Post połączony: 2019-09-01, 10:26
Boże kochany, wszedłem w poradnik do direct music producera, przecież przy tym w fl studio można robić z marszu klubowe utwory z palcem w nosie :((((((((((((((((((((((((( Szkoda, ze w lmss nie można bo poszłoby o wiele prościej

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry