Tablet graficzny do 1000zł 3767 2

O temacie

Autor Wonski

Zaczęty 13.07.2019 roku

Wyświetleń 3767

Odpowiedzi 2

Wonski

Wonski

Gry (themodders@telegram)
radio engineer
posty256
Propsy91
ProfesjaProgramista
  • Gry (themodders@telegram)
  • radio engineer
Cześć,
Chciałem sobie kupić jakiś tablet graficzny, którego przestrzeń robocza była formatu kartki A4.
Zależy mi na tym by był to sprzęt który w cenie do 1000zł (lekki margines w postaci 100zł w górę) najbardziej by odwzorował pismo, szkice, itp..

Do czego tablet ma być używany? Jakie funkcje?
Z racji tego, że digitalizuję wszystkie moje materiały to głownie właśnie do sporządzania notatek.
Fajnie by było gdyby:
- były funkcje np, otwarcia pdf'a i mazania po nim.
- miał usb typu C.
- dało radę to używać jakoś z microsoft one note
etc..

Optymalnym wyborem byłby laptop yoga 920, albo któryś microsoft surface pro, ale cena około 8k za sensowną konfiguracje musi poczekać na lepsze czasy :D
Tak więc ktoś może polecić coś z własnego doświadczenia (a pewnie są graficy na tym forum, którzy maja tego typu sprzęt)
to  bardzo bym prosił, a sam nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze takiego sprzętu.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Myślę, że nie do końca potrzebujesz tego, z czego graficy korzystają na co dzień. Od siebie polecam firmy Wacom i Huion - ta druga opcja będzie tańsza przy podobnych parametrach.

Wonski

Wonski

radio engineer
posty256
Propsy91
ProfesjaProgramista
  • Gry (themodders@telegram)
  • radio engineer

Wonski

Tablet graficzny do 1000zł
#2 2019-07-13, 16:31(Ostatnia zmiana: 2019-07-13, 16:49)
Oczywiście, że nie potrzebuję, ale graficy pewnie wiedzą na co zwracać uwagę przy wyborze takiego sprzętu i tę wiedzę i opinie chciałbym poznać :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry