Blood-Night Edycja Rozszerzona PL
Platforma: Gothic 2 Noc Kruka
Autor Blood-Night: Sumpfkrautjunkie
Autor Spolszczenia: Graveir
Autor Edycji Rozszerzonej: Benku
Język: Polski
Rodzaj moda: Rozszerzenie
Opis:Blood-Night jest modyfikacją do Gothic II NK. Dodaje do istniejącej już fabuły wątek wampiryczny...Po wyjściu z wieży Xardasa zaczepia nas zakapturzona postać i po krótkiej konwersacji wbrew naszej woli zamienia nas w wampira... Od tej pory musimy unikać światła i regularnie pić krew.
Edycja Rozszerzona do Blood-night poprawia spolszczenie i parę innych rzeczy, oraz dodaję parę rzeczy na urozmaicenie rozgrywki.
Cechy moda:- Dwie nowe gildie poboczne.
- Dwie możliwości zakończenia gry.
- Nowe postacie.
- Nowe zadania.
- Nowe bronie i zaklęcia.
- Nowe pancerze (m.in. specjalny pancerz wampira).
- Naturalna regeneracja punktów życia i many.
- Zwiększone o połowę początkowe atrybuty bohatera.
- Zmieniony przebieg niektórych zadań.
- Nowe przepisy alchemiczne i kowalskie.
Zmiany w Edycji Rozszerzonej:- Zostało poprawione spolszczenie użytkownika Graveir:
- Poprawienie niektórych słów i zdań w dialogach i książkach żeby miały sens.
- Poprawienie dużej większości błędów interpunkcyjnych w dialogach i książkach.
- Dodanie 4 nowych NPC
- Dodanie ogłoszenia na chacie Alwina
- Xardas ma nową opcję dialogową
- Część nowych dialogów ma oryginalny dubbing z gry
- Naprawiony został błąd z nazwami nowych run
- Cavalorn ma lekko zmieniony jeden dialog
- Bandyci przy latarni Jacka i Pracownicy Garvella mają poprawione niemieckie nazwy na polskie
- Dodanie parę vobów do świata
- Został poprawiony jeden dialog z Bartokiem na polski bo był po niemiecku
- Gorn nie nosi już ciężkiego pancerza łowcy smoków, tylko średni pancerz łowcy smoków
Ważne info!- Autorem spolszczenia do Blood-Night jest Graveir tu macie linka -
https://themodders.org/index.php?topic=17220.0- Autorem Blood-Night jest Niemiecki użytkownik Sumpfkrautjunkie
- Autorem Edycji Rozszerzonej do Blood-Night PL jestem ja Benku
-Mod będzie dalej rozwijany!
Parę słów od autora ER:Jest to już mój drugi projekt, chciałbym podziękować wszystkim którzy pomogli mi rozwiązać problemy na forum bo w trakcie tworzenia moda problemów było sporo, ale udało się je rozwiązać
. Chciałbym też podziękować Graveirowi za to że jako tako spolszczył Blood-night. A i jeszcze zwracam się do tych którzy mają zamiar zagrać w moda z prośbą, żebyście podawali czy jeszcze znaleźliście jakieś błędy typu Niemieckie nazwy i błędy w zadaniach. I jeszcze małe wyjaśnienie, to że NPC odwracają się w naszą stronę to nie jest bug, tylko specjalny zabieg twórcy Blood-Night.
EDIT: Podziękowania dla Archiego, za info o błędzie w modzie i za przetestowanie poprawionej wersji
DOWNLOAD: http://www.mediafire.com/file/loo6izoeju7nz27/Blood-Night_ER_PL_1.rar/file
Post połączony: 2019-07-09, 10:15
Jeśli czegoś brakuje wam w modzie lub macie pomysł co można jeszcze dodać lub wykryliście jakiś błąd to zgłaszajcie. Jak zrobi się DUŻA lista z wyżej wymienionych rzeczy to je poprawie lub dodam.