Jak dodać item do świata gry? 7486 22

O temacie

Autor Skyner77

Zaczęty 22.06.2019 roku

Wyświetleń 7486

Odpowiedzi 22

Skyner77

Skyner77

Użytkownicy
posty13
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Chodzi mi o konkretną fraze np.
Wld_InsertNpc (Troll,"NW_TROLLAREA_PATH_84");
Lecz chcę dodać jakiś item.

Anonimus14

Anonimus14

Użytkownicy
posty91
Propsy82
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dodać w sensie co? Jakiś npc ma mieć item czy ma być gdzieś na mapie?

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Spacerem albo jeżeli chcesz skryptami, to: Wld_InsertItem (InstanceItema,"WAYPOINT");

while(false) Do();

Skyner77

Skyner77

Użytkownicy
posty13
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

W skrzynce na przykład też bym chcial wiedzieć, jak dodać jakieś itemy do jakichś skrzynek, które już istnieją.

Benku

Benku

Użytkownicy
posty131
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy

W skrzynce na przykład też bym chcial wiedzieć, jak dodać jakieś itemy do jakichś skrzynek, które już istnieją.

To jest jedna z prostszych rzeczy dodawanie przedmiotów do skrzyni, wystarczy że klikniesz w wybraną skrzynię (w Spacerze) i zjedziesz na sam dół i tam masz Kody przedmiotów w skrzyni i wystarczy że dopiszesz swój kod przedmiotu

Tu masz poradnik, wystarczy poszukać trochę -
https://www.youtube.com/watch?v=BsbebA8e8lc

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

A jeżeli chcesz skryptami, to możesz użyć tego externala:
Mob_CreateItems(var String VobName /*np. CHEST_LOBART*/, var int ItemInstance /*np. ITMW_1H_BLESSED_01*/, var int amount /*np. 1*/)

while(false) Do();

Skyner77

Skyner77

Użytkownicy
posty13
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A jeżeli chodzi o itemy, które chciałbym dodać do świata gry, bez pisania w skrypcie, tylko na przykład, ustalić pozycje i dokładne położenie jakiegos przedmiotu (xyz), czy jest do tego taki odpowiedni program, własnie żebym miał też od razu podgląd jakby to wyglądało w świecie gry?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Wyżej dostałeś film z poradnikiem, który dotyczył właśnie takiego programu - Spacera. Archaiczne i ciężkie w obsłudze (chociaż bez przesady, widziałem gorsze), ale uzyskasz tym odpowiednie efekty. Ustawisz sobie na określonej mapie obiekt typu item (ocItem) w miejscu, w którym zechcesz.

Skyner77

Skyner77

Użytkownicy
posty13
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wszystko okej, ale ja chciałbym otworzyć ten główny świat gothica w tym spacerze, nie jakaś "wysepka" itp. Nigdzie nie mogę znaleźć w plikach gry.

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty214
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz mieć zainstalowane G2MDK i wtedy powinieneś mieć pliki .ZEN które otwierasz w spacerze i edytujesz jak tam chcesz.

Skyner77

Skyner77

Użytkownicy
posty13
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mam takie oto pliki

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To nie są pliki świata. Pliki świata masz w folderze Worlds.

Skyner77

Skyner77

Użytkownicy
posty13
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Z całego katalogu gry, znalazło mi tylko to

Pan Damian

Pan Damian

Użytkownicy
posty39
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wypakuj Worlds.vdf Gothic VDFSem. Na forum znajdziesz jakieś tutoriale do tego

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Zainstaluj G2MDK, to będziesz miał wszystkie pliiki z vdfów rozpakowane. I czytaj ze zrozumieniem na przyszłość + przejrzyj forum przed założeniem kolejnego tego typu tematu.

Benku

Benku

Użytkownicy
posty131
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie no żeby nie mieć rozpakowanych podstawowych rzeczy do modowania? Lepiej poczytaj, albo pooglądaj trochę poradników bo w taki sposób zamiast robić moda będziesz tylko się pytał w kółko, ja jak rozpoczynałem modowanie to pierwsze co robiłem to wszystko robiłem zgodnie z poradnikami a potem jak chciałem zrobić trochę bardziej skomplikowaną rzecz to szukałem po Youtube lub na forum jakiegoś poradnika jak się to robi.

Pan Damian

Pan Damian

Użytkownicy
posty39
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie no żeby nie mieć rozpakowanych podstawowych rzeczy do modowania? Lepiej poczytaj, albo pooglądaj trochę poradników bo w taki sposób zamiast robić moda będziesz tylko się pytał w kółko, ja jak rozpoczynałem modowanie to pierwsze co robiłem to wszystko robiłem zgodnie z poradnikami a potem jak chciałem zrobić trochę bardziej skomplikowaną rzecz to szukałem po Youtube lub na forum jakiegoś poradnika jak się to robi.
Patrzę na twoje ostatnie tematy i powątpiewam.

Benku

Benku

Użytkownicy
posty131
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Patrzę na twoje ostatnie tematy i powątpiewam.

Na forum i na Youtube nie ma wszystkiego, więc się pytam w postach.

Skyner77

Skyner77

Użytkownicy
posty13
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Zainstalowałem g2mdk z zaznaczoną opcją Skripte.. Nie interesowałem się resztą, dopóki nie naszła mnie chęć na dodanie zmian do świata.. Robicie gówno z niczego

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Zainstalowałem g2mdk z zaznaczoną opcją Skripte.. Nie interesowałem się resztą, dopóki nie naszła mnie chęć na dodanie zmian do świata.. Robicie gówno z niczego

To pozdro jak założysz kolejny temat, którym zrobisz gówno z niczego.  :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry