PATCH 1.3Po wielu latach postanowiłem powrócić do mojego, póki co, najlepszego moda (choć może się to zmienić) który został przyjęty przez ogół dość dobrze ale nie bardzo dobrze.
Tym patchem być może polepszę poziom moda, pierwotnie miałem to zrobić poprzez wersję 2.0 ale projekt ten jest zawieszony więc postanowiłem, że poprawię wersję która obecnie jest reprezentatywna.
Co zostało zmienione/dodane?
Największa nowość czyli DUBBING w wersji AI: wykorzystałem głosy z ElevenLabs, nie ma więc mowy o wykradnięciu głosów z Gothica czy też innej gry. Moim zdaniem głosy brzmią dobrze, na pewno lepiej niż większość dubbingów nagrywanych mikrofonem za 5 zł. Sama modyfikacja na pewno dużo na tym zyskała i przyjemniej się ogrywa co mam nadzieję, zachęci tych którzy dubbing w modach preferują.
Rozwiązania zaczerpnięte z wersji 2.0:
-Nowy system mroku/pogody/mgły (zwał jak zwał): teraz faktycznie na mapie jest ciemno, bez pochodni albo zwoju światła nie ma absolutnie sensu się poruszać na mapie gdyż nic nie zobaczycie. Poprawiłem za to oświetlenie kluczowych miejsc m.in w wiosce i tam jako tako dacie radę.
-Nowy straszak leśny, gobliny uznałem za wkurzające więc straszyć was będzie co innego
Zmiany:
-Drobne poprawki w dialogach, poprawiłem literówki, brak polskich znaków a także inne głupotki w dialogach.
-Poprawki w balansie, Prorocy zadają mniej obrażeń kulami ognia, Bohater zyskuje nie 3 ale 4 punkty do siły i zręczności co poziom (nie każdy o tym wiedział więc ta informacja pojawia się także obok komunikatu o nowym poziomie)
-Nowy sposób prezentacji nowego wpisu do dziennika
-Zmiany w zenie, m.in więcej światła w kluczowych miejscach.
-Parę efektów graficznych np. w modelu Aetherny.
-Mniejsza waga plików wideo, pozwoliło to choć trochę zmniejszyć wagę moda.
No i coś by się jeszcze znalazło.
Tą wersję moda stworzyłem na oryginalnych plikach z 2019 ale coś mogło się zepsuć przy przenosinach na nowego gothica do modowania więc jeśli znajdziecie jakiś błąd, również te uniemożliwiające grę, to piszcie śmiało. Ja oczywiście modyfikację testowałem i da się przejść ale jestem tylko jeden więc mogłem czegoś nie zauważyć.
DOWNLOAD 1.3Mod dostępny do pobrania z linku tutaj jak i na początku wątku. Wersja zaktualizowana trafiła również na Steam.
Patch ten jest niejako zapowiedzią nowej modyfikacji nad którą obecnie pracuję. Szczegóły poznacie gdy już się pojawi.
MOD W DALSZYM CIĄGU NIE OBSŁUGUJE DX11, NALEŻY WIĘC GRAĆ BEZ NIEGO, INACZEJ BĘDZIECIE MIELI NORMALNĄ POGODĘ.