[AB] Pytania i problemy techniczne 208058 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 208058

Odpowiedzi 779

Gajor

Gajor

Użytkownicy
posty63
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś może w jaki sposób ustawić rozdzielczość na 1920x1024 bo ja na DX11 mogę ustawić 1280x780 albo od 2500 w górę.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ustaw najwyższą możliwą, a potem zrestartuj grę. Powinno pomóc.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

g-ryznar

g-ryznar

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. :) Mam 2 dość niestandardowe pytania.

1) Jak przywrócić trawę z R2.0? O dziwo mi się ten busz podoba, a po zainstalowaniu AB usunięcie tego mnie nie przekonuje..
2) Jak ustawić domyślną dla R2.0 muzykę (nie tą od Kai'a)?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Wywal nograssa jeśli go masz, bo inaczej to nie rozumiem o co ci chodzi z tą trawą.

g-ryznar

g-ryznar

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Jak na obrazku - kotlina koło wieży Xardasa. W oryginalnym R2.0 aż roi się tam od trawy, a tu pustki.
Najdziwniejsze jest to, że żadnego patcha limitującego trawę nie wgrywałem! Zainstalowałem Returning 2.0 -> AB -> Spolszczenie. Żaden z tych modów nie miał w sobie plików w stylu nograss. Tak samo z muzyką. W instalatorze R2.0 wybrałem BEZ muzyki Kaia Rosenkranza. O co tu może chodzić?
https://zapodaj.net/84c06168e636d.png.html

Tak wygląda zawartość folderu Data:
https://zapodaj.net/fd1e46d911dee.png.html

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
W AB muzyka jest wymuszona, jak dla mnie to sporo tej trawy jest, mógłbyś spróbować nadpisać modelami z 2.0 albo jakimś texturepackiem to z AB.

g-ryznar

g-ryznar

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurcze, właśnie teraz też zauważyłem, że zarówno muzyka jak i trawa to wymysł AB.. Szkoda, że nie ma jakiegoś dobrego rozwiązania na przywrócenie tego..

aranes010

aranes010

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z dnia na dzien nie wlacza mi sie gra.
Po uruchomieniu chwile sie laduje po czym proces znika jakby cos go zabijalo.
Nic nie robilem, o co moze chodzic? Jakis update windowsa cos zepsul?

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam takie pytanie i jestem ciekawy czy jest na to rozwiązanie bo momentami mnie to irytuje. Przeważnie w gothicach ułożenie miecza 2H na plecach jest proste i wpasowane w plecy. Tymczasem w modyfikacji ułożenie 2h broni na plecach jest oddalone od kręgosłupa i zgięte. Z czego to wynika? Został zmieniony szkielet Beziego? Wcześniej jak grałem w zwykłego returna 2.0 z pewnymi texturkami poprawiały ten szczegół. Da się jakoś to "naprawić" w AB?

Gajor

Gajor

Użytkownicy
posty63
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, mam problem z rozdzielczością. Najwyższą jaką mogę ustawić na DX11 to 1280x768 i przez to przy grze w kości nie widzę swoich kości. jak ustawić 1980x1024?

Guniok

Guniok

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobry wieczór.
Mam problem z odpaleniem nowej gry, po ustaleniu poziomu trudności włącza się pasek ładowania i wywala crasha. Próbowałem przeinstalować wszystko na nowo jak również pobrać wszystko na nowo ale nie pomogło.
Jednym z błędów jest https://ibb.co/S5sXGhy oraz kilka błędów wyglądających jak https://ibb.co/wNSQHJx. Z góry dziękuję za każdą wskazówkę jak mógłbym to naprawić
Pozdrawiam

miloslav0124

miloslav0124

Użytkownicy
posty7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam podobny problem jak aranes010 z tym ze dopiero co zainstalowalem wszystko, pierwszy raz probuje odpalic gre, pokazuje mi na sekundy ten pierwszy prostokat "gothic 2 balans alternatywny" a potem sie wylacza i widac w menedzerze zadan ze proces momentalnie znika. @Ventrue  @Simen  halo, wiecie co to moze byc?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@aranes010 @miloslav0124 Ja tylko dodam, że to nie jest problem moda: zauważcie, że (tak podejrzewam) podstawowy Gothic też wam się nie uruchomi. I nie mam pojęcia czym to jest spowodowane.

You didn't grow.
You didn't improve.

miloslav0124

miloslav0124

Użytkownicy
posty7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@aranes010 @miloslav0124 Ja tylko dodam, że to nie jest problem moda: zauważcie, że (tak podejrzewam) podstawowy Gothic też wam się nie uruchomi. I nie mam pojęcia czym to jest spowodowane.

przed instalacja moda podstawka dzialala wiec jakby na to nie patrzec, wplyw miala na to instalacja moda.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To mógł (nie musiał oczywiście) być jednak zbieg okoliczności. Spróbuj reinstallu.

You didn't grow.
You didn't improve.

aranes010

aranes010

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi normalnie dzialal mod i po jakims czasie sam z siebie juz gothic nie dziala, podstawka sie tez nie uruchamia. Jakby jakis blad spowodowany od windowsa czy cos. Reinstalka mi nie pomogla ;/

miqku

miqku

Użytkownicy
posty34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie
Po 6 miesięcznej przerwie z ab,chciałem sobie znowu zagrać,wcześniej nie miałem problemów z fps 60+
Coś się zmieniło może macie jakieś starsze wersje modyfikacji? rtx2070+16gb+ryzen7 3700
Także nie powinno być problemów.

miloslav0124

miloslav0124

Użytkownicy
posty7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To mógł (nie musiał oczywiście) być jednak zbieg okoliczności. Spróbuj reinstallu.

Zainstalowalem samego, "czystego" Returninga i ten dziala.

xameleon

xameleon

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakiego narzedzia potrzeba aby moc korzystac ze stolu luczarza ? Bo co do niego podchodze to pisze ze nie mam odpowiedniego narzedzia. Mam patyki i smola a nie moge zrobic sobie pochodni :(

miloslav0124

miloslav0124

Użytkownicy
posty7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
dobra, u mnie juz dziala, jakis blad przy instalacji popelnilem

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry