[AB] Pytania i problemy techniczne 219119 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 219119

Odpowiedzi 779

Velmrok

Velmrok

Użytkownicy
posty58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na skryptach od bractwa spolszczenia Ginnok sie nie respi w grobowcu :).

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, postanowiłem wrócić sobie do Returna i spróbować AB tym razem. Niestety wszystko śmiga do momentu odpalenia nowej gry, przez ułamek sekundy widać wszytko a potem cały ekran robi się jednokolorowy (czasami czarny czasami brązowy), dodam że nie jest to moje pierwsze podejście do returna, reinstall robiłem, tak samo dzieje się z dx11 i bez niego. Ktoś ma jakiś pomysł jak się z tym uporać? Dodam, że win10 i karta amd, ale w tym przypadku wyłączenie slaa czy jak to się nazywa nic nie dało. Do tej pory returna już 2 albo 3 razy przechodziłem i zawsze działał.Menu, dziennik itp działają i widać je normalnie.
@Edit, dzieje mi się tak tylko przy dialogach, jak po dialogu zapiszę i wczytam grę to jest normalnie, aż do następnego dialogu. Ktoś coś?

Esubane

Esubane

Użytkownicy
posty52
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jakiś sposób na te deszcze? Obecnie mi się zdesynchronizowały i w GD mam go w innych godzinach niż w innych lokacjach. Przez to mam wrażenie jakby co chwilę lało, a na DX11 on jest tak gęsty że się nie da wtedy grać bo gówno widać.

Wyłączenie efektów cząsteczkowych w ust. zaaw. działa tylko do czasu restartu gry.

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest jakiś sposób na te deszcze? Obecnie mi się zdesynchronizowały i w GD mam go w innych godzinach niż w innych lokacjach. Przez to mam wrażenie jakby co chwilę lało, a na DX11 on jest tak gęsty że się nie da wtedy grać bo gówno widać.

Wyłączenie efektów cząsteczkowych w ust. zaaw. działa tylko do czasu restartu gry.

wejdź w opcje i wyłącz efekty pogodowe - deszczu nie będzie już nigdy

Hej, postanowiłem wrócić sobie do Returna i spróbować AB tym razem. Niestety wszystko śmiga do momentu odpalenia nowej gry, przez ułamek sekundy widać wszytko a potem cały ekran robi się jednokolorowy (czasami czarny czasami brązowy), dodam że nie jest to moje pierwsze podejście do returna, reinstall robiłem, tak samo dzieje się z dx11 i bez niego. Ktoś ma jakiś pomysł jak się z tym uporać? Dodam, że win10 i karta amd, ale w tym przypadku wyłączenie slaa czy jak to się nazywa nic nie dało. Do tej pory returna już 2 albo 3 razy przechodziłem i zawsze działał.Menu, dziennik itp działają i widać je normalnie.
@Edit, dzieje mi się tak tylko przy dialogach, jak po dialogu zapiszę i wczytam grę to jest normalnie, aż do następnego dialogu. Ktoś coś?

Próbowałeś reinstalować grę?
Ja reinstaluje przy każdej nowej grze.

Na skryptach od bractwa spolszczenia Ginnok sie nie respi w grobowcu :).

U mnie dziwnym trafem się respi.

Przywołane potwory nikogo nie atakują tylko za mną chodzą, wcześniej działało i coś się z*ebało, ktoś coś?

pod "H" znajdź opcje z aktywacja sumonów - tryp passywny (tylko za toba chodzą, jak na kogoś nacelujesz i wcisniesz "G" to zaczynaja atakować), tryb aktywny (atakują wszystko jak leci)
Nie pamiętam tylko, pod którym przyciskiem się to zmieniało, znajdź pod przyciskiem "H"

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Susdam napisałem przecież nawet, że robiłem reinstall, odpowiadasz nie czytając wiadomości nawet uważnie?

Robharek

Robharek

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Susdam napisałem przecież nawet, że robiłem reinstall, odpowiadasz nie czytając wiadomości nawet uważnie?

Przepraszam, czytałem twojego posta, ale jakoś te dwa wyrazy "robiłem reinstall" musiałem przeoczyć  :ohmy:
1. Standardowo, sprawdź sterowniki do karty
2. dx11 wgraj tego podstawowego (możesz też spróbować z wersją 17.5 by liker) wejdź potem w gothic/system/GD3D11/textures/replacements/Normalmaps_Original/ i usuń całą zawartość folderu (! nie cały folder, ale samą jego zawartość)
3. W pliku gothic.ini znajdź linijkę "NewFOVformula=x" gdzie "x" wstaw "1"
4. W instalce returna wejdź w software i zainstaluj Visual C++ Redistributable 32 bit oraz biblioteki do dx7 (jak już to robiłeś, nie szkodzi powtórzyć)
5. Wyłącz na stałe antywirusa oraz windows defender
6. Sprawdź czy gothic odpala się z wysokim priorytetem
7. Jak grasz na laptopie, to sprawdź, czy odpalasz gothica z procesorem o dużej wydajności (karta graficzna)
8. Spróbuj jeszcze coś takiego: PPM na "mój komputer" -> właściwości -> zaawansowane ustawienia systemu (ostatnia opcja po lewej) -> w zakładce "zaawansowane" w kolumnie "Wydajność" klikasz na "ustawienia" -> w zakładce "zapobieganie wykonywaniu danych" zaznacz opcje "włącz funkcję DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych wybranych poniżej" -> niżej klikasz "Dodaj..." -> szukasz pliku Gothic2.exe -> dodajesz i klikasz zastosuj, ok. (wymagany restart kompa)

PS: możesz jeszcze raz odinstalować gothica i returninga, playerkit itp. wejdź w program typu CCleaner lub easy cleaner, przeszukaj kompa ze wszystkich śmieci, wyczyść rejestry i dopiero wtedy zainstaluj na nowo grę.

Chyba tyle przychodzi mi do głowy, daj znać, czy coś pomogło, jeśli nie, to dalej będziemy walczyć.

huczu

huczu

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem z 2 zadaniem od opiekuna Prezent ofiarny. Mam wszystkie składniki czytam książkę z klasztoru i dodaje mi przepis do dziennika, ale gdy podchodzę do stołu alchemicznego to w żadnej kategorii nie mam opcji wytworzenia tej mikstury. Jest jakieś rozwiązanie na to lub kod na miksture ?

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem z 2 zadaniem od opiekuna Prezent ofiarny. Mam wszystkie składniki czytam książkę z klasztoru i dodaje mi przepis do dziennika, ale gdy podchodzę do stołu alchemicznego to w żadnej kategorii nie mam opcji wytworzenia tej mikstury. Jest jakieś rozwiązanie na to lub kod na miksture ?

Powinna być opcja w "specialne magiczne mikstury" czy jakoś tak.
A jak chcesz kod to musisz sobie poszukać tu: https://rpgrussia.com/resources/vozvraschenie-2-0-marvin-tablica-predmetov.509/

szczeki600

szczeki600

Użytkownicy
posty22
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstalowałem wszystko jak trzeba po kolei i mam Rosyjski Dubbing w grze, nawet te kwestie z podstawowego GOTHICA. Co zrobić żeby mieć podstawowy Polski Dubbing i tylko same napisy w Returning?

osk4rr

osk4rr

Użytkownicy
posty23
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko. Zainstalowałem wszystko jak trzeba (grałem kiedyś w returning 2.0) i włącza się AB, wybieram sobie nowa gra, następnie te opcje (ilość hp, doświadczenia za lvl itp) i potem wyskakuje taki błąd.

http://i67.tinypic.com/24zch05.jpg
http://i68.tinypic.com/16a5z05.jpg

Dodam jeszcze, że grę odpalam z pliku GothicStarter i wybieram G2NK bo innej opcji nie mam.

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanko. Zainstalowałem wszystko jak trzeba (grałem kiedyś w returning 2.0) i włącza się AB, wybieram sobie nowa gra, następnie te opcje (ilość hp, doświadczenia za lvl itp) i potem wyskakuje taki błąd.

http://i67.tinypic.com/24zch05.jpg
http://i68.tinypic.com/16a5z05.jpg

Dodam jeszcze, że grę odpalam z pliku GothicStarter i wybieram G2NK bo innej opcji nie mam.

Odpalasz grę normalnie przez gothic2.exe
Zainstalowałeś software z tego okna?
Spoiler
Bo wydaje mi się, że brakuje ci plików vcredist 32 bit

Post połączony: 2019-04-23, 13:05
Zainstalowałem wszystko jak trzeba po kolei i mam Rosyjski Dubbing w grze, nawet te kwestie z podstawowego GOTHICA. Co zrobić żeby mieć podstawowy Polski Dubbing i tylko same napisy w Returning?

W instalatorze Returninga pewnie zaznaczyłeś opcję pełnej rusyfikacji
Spoiler

osk4rr

osk4rr

Użytkownicy
posty23
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Susdam dziękuję za odpowiedź. Tak zainstalowałem wszystko oprócz vcredist hybrid x86 i direct X

XxGuruxX

XxGuruxX

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pojawił mi się pewien problem,nekromanta z świątyni śniącego nie dropi mi uriziela,nieważne ile razy go pokonuję zawsze jest to samo,a w dialogu z xardasem bezi chwali się tym mieczem :d,czy ktoś może też spotkał się z takim problemem?(Wątpię aby to miało znaczenie ale gram pod 1-rękę i tarczę)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To wredny bug, który się czasem zdarza, a czasem nie, zatem skoro masz tę samą sytuację z każdą próbą, to niestety nie ma na to głębszego wytłumaczenia - masz po prostu pecha.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Mayonez123

Mayonez123

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej jak wchodzę do gry to mam białe światło pochodni wie ktoś jak to naprawić
PS Krew tez jest biała proszę to tak razi w oczy nie wiem jak to naprawić

Liffusi3k

Liffusi3k

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, problem jest taki :
Mam zainstalowaną Steamowską wersję gothica gold edition, zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją, przy tworzeniu nowej gry pokazuje się błąd "asc nor found WACHE ARMOR V2", jakies pomysly?

Mario01

Mario01

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam, mam problem z akrobatyka, chwile mozna było ja uzywac w tej chwili nie mimo że w statystykach ja mam, widac że to jakis bug, ktos cos wie co i jak ?

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam, mam problem z akrobatyka, chwile mozna było ja uzywac w tej chwili nie mimo że w statystykach ja mam, widac że to jakis bug, ktos cos wie co i jak ?
Akrobatyke można togglować on/off, włącz sobie H i sprawdź pod jakim skrótem.

Mario01

Mario01

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy

0 użytkowników
Do góry