Returning 2.0 AB 17-11-2020 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 310915 930

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 27.02.2019 roku

Wyświetleń 310915

Odpowiedzi 930

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy596
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ukazała się nowa wersja spolszczenia 12_05_2020. Wymagane jest pobranie podstawki AB z 01.05.2020 (Jeśli ktoś wcześniej tego nie zrobił). Gra od początku nie jest wymagana, jednakże wypadałoby się przed wgraniem aktualizacji rozebrać i zagrać na lutni na szczycie wieży Xardasa.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Teraz to nawet ja napisze ze szanuje, wersja z 12.05 ma bardzo istotne niemal kluczowe poprawki

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy596
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Nowa wersja z 15 maja. Jeśli ktoś nie ma podstawki z 1 maja musi ją pobrać.

maniek5vip

maniek5vip

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tą lutnią na szczycie wieży Xardasa to rozumiem, że żart?
Pytam, bo po tym modzie niczego nie można być pewnym... :)

Avallachowy Psimek

Avallachowy Psimek

Użytkownicy
posty35
Propsy2
Profesjabrak
  • Zbanowany
Kiedyś jak pobierałem ograniczenie roślinności to były inne pliki niż teraz...
Teraz są jakieś trzy no i jest to No grass Full które pewnie usuwa całość roślinności, czy jak? Bo są zmiany w plikach no grass a nikt nie wspomniał w opisie o tym.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedyś jak pobierałem ograniczenie roślinności to były inne pliki niż teraz...
Teraz są jakieś trzy no i jest to No grass Full które pewnie usuwa całość roślinności, czy jak? Bo są zmiany w plikach no grass a nikt nie wspomniał w opisie o tym.
Ja nie przepadam za tą wersją nograssa, bo nie daje wyboru co ma być usunięte, tylko od razu wywala wszystko. Zostawia tylko drzewa. Te trzy pliki odpowiadają za różne lokacje w grze.

W tej wersji możesz wybrać co ma być usunięte, a co ma zostać w grze. Wszystko jest opisane w pliku readme.
https://yadi.sk/d/uumUOh_U3GSSyL

Avallachowy Psimek

Avallachowy Psimek

Użytkownicy
posty35
Propsy2
Profesjabrak
  • Zbanowany
no dokładnie o ten plik mi chodziło. Wiem że kiedyś tu był. Dlaczego nie ma go w głównym opisie?

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@frans wrzuć to na normalny serwer bo mnie trafia jak mam z tamtąd pobrać.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja tego tam nie wrzucałem, tylko skopiowałem link od rosjan. Też nie przepadam za serwisami, które wymagają logowania. Oryginalnego archiwum z 3-4 plikami już nie posiadam na dysku, ale mogę podrzucić Ci mój plik, który usuwa nadmiar trawy, a zostawia pojedyncze kępki i drzewa. Myślę, że na nim gra wygląda najsensowniej.

Łap:

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Ten polski dubbing jest zaskakująco dobry jak na fanowskiego moda :) czekam z niecierpliwością bo zapowiada się klimatyczna gra po polsku, co chociaż trochę poprawi klimat modyfikacji które leży i kwiczy o pomstę do nieba, a ruski dubbing tu rzeczywiście nie pomagał, odnośnie moda, doczytałem że dmg priokinezy! będę musiał zagrać guru chodź by dla tego spella :) pytałem kiedyś o te zaklęcię ale nikt nie odpowiedział

Jedyne co mi się bardzooooo nie podoba nawet jak tego moda, to poziom trudności smoków jako bossów głównego wątku, są zdecydowanie za słabi, to psuje klimat moda i całej gierki, jest jeszcze łatwiej niż w nk

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Przepraszam ale jaki polski dubbing?

Tylko jak smoki mają być mega trudne, skoro na tym etapie ma sie już tak wykokszonego bohatera tyle potów że wszystko sie pokona, chyba ze smok zabijał by na hita, ale wtedy był by płacz w drugą strone :)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=-0sBDV_lI3M
Ponoć już ok. 70% ukończone. BS mogłoby pewnie lepiej spożytkować tyle pracy, no ale to też nie jest tak, że pozostaną bez odbiorców xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=-0sBDV_lI3M
Ponoć już ok. 70% ukończone. BS mogłoby pewnie lepiej spożytkować tyle pracy, no ale to też nie jest tak, że pozostaną bez odbiorców xD

No, no... Tego się nie spodziewałem i brzmi to naprawdę nieźle. Spodziewałem się poziomu Mrocznych Tajemnic, a tu miłe zaskoczenie.

Dziwnie uczucie słyszeć te dialogi, które od lat słyszało się po rosyjsku hehe.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Smoki to nie jest jakiś problem by były trudniejsze, wiadomo że to trochę roboty i to pewnie jeden z głównych powodów dlaczego by tego nie zrobić, chodź silnik gry nie pozwala pewnie na szerszą modifikację AI smoka jak i jego ataków, ale chcialbym szczerzę widzieć w tej walce wyzwanie, w sensie popełnisz bląd= śmierć w końcu to smok, a niestety stado smoczych zębaczy jest groźniejsze, trochę mi tego brakuje.  Reszte jest ok, w returning męczyło mnie ciągłe wybijanie wrogów w pień masowo jak jakieś kurczaki, czyli gra typowo jak  hack'n'slash nie za bardzo mi przypada do gustu taki typ rozgrywki, wolałbym połączenie dark souls i gothic, było by nieźle :)  Po prostu w returning wszystkiego dla mnie jest za dużo, zadania bez solucji są bardzo trudne a nie które nawet niemożliwe nawet po przeczytaniu dziennika, tak więc niczym nie zaskakują fabularnie. A więc grono odbiorców się zawęża ostro.

Lubie gothic'a ale sama fabula która znam na pamięć nie wytrzyma starcia z modem który oferuje tylko wybijanie potworów do znudzenia, niestety oczekuję czegoś więcej. Grając dualami utknąłem na bagnach przy demonie i nie chcę mi się dalej grać, to chyba drugi raz kiedy nie skończę returninga ehh.

Czekam na gothic;a remake za pewne spierdolą krótko mówiąc ale mam nadzieje że nie będzie to gorze od Arcanii, oczekiwania moje są spore, ale jestem realistą i gra może być gorsza od starego gothica jeśli zepsują klimat gierki.

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
wolałbym połączenie dark souls i gothic, było by nieźle :)
To akurat przepis na najlepszego erpega wszechczasów niż na moda typu Return xD
No i żeby ze smoków naprawdę zrobić wyzwanie, które nie będzie kompletnym bullshitem, to raczej nie jest możliwe, bo Piranie srogo zjebały, tworząc je. Return i tak zrobił co mógł i smoki nie są w nim frustrującym gównem, gdy grasz postacią pod walkę wręcz, a na AB doszedł wymóg szybkiej reakcji. Twórca Requiem coś chciał mechanicznie ze smokami zrobić i wyglądało to nieźle, ale ostatecznie projekt porzucono.
Myślę, że jednak zamiast w Returna lepiej naprawdę poszukać nowych pełnoprawnych gier, bo ile można tego Gotuka męczyć.
A co do remake'u to i tak mam wrażenie, że większość fandomu Gothica nawet nie wie, dlaczego tę grę lubi, tyle, że WSPOMNIENIA, więc na pewno się nie spodoba zbyt szeroko. A czy będzie dobry... wątpię. Boję się inspiracji TES'ami, która zgubiła Gothica 3. Żeby remake się naprawdę udał, THQ musiałoby jak sądzę wyciągnąć to, co najlepsze z pierwszych dwóch części i posiłkować się do tego Wiedźminem i Soulsami. A czy tak się stanie? Czy w ogóle jakiś porządny budżet na to pójdzie? Czy naprawdę ten remake powstaje z pasji, a nie jako zwykły cash grab? Czy mam jakiekolwiek kompetencje, by sensownie mówić na ten temat? Oby odpowiedzi na te pytania nie brzmiały tak samo.

You didn't grow.
You didn't improve.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
wolałbym połączenie dark souls i gothic, było by nieźle :)
To akurat przepis na najlepszego erpega wszechczasów niż na moda typu Return xD

No niestety, tak szczerzę mówiąc po remaku gothica nie spodziewam się nic dobrego, to będzie czysty skok na kasę przy niskich kosztach tak sądze, jedyna nadzieja dla tej gry to środowisko moderskie nexusa, jeśli gra będzie przyjazna modowaniu to przy odrobinie szczęścia zostanie zmodowana jak skyrim i dostaniemy wytwór prawie idealny w połączeniu z dobrą paczką modów, lecz to wątpliwa sprawa.

Dla mnie najlepszym rpg biorąc pod uwagę wszystkie aspekty jest Wiedźmin i też bardzo lubie Red Dead Redemption, chwilo nie znam rpgów na tyle dobrych bym wchodząc w świat gry poczuł się jak w gothicu czy wiedźminie. Gothic jest na swój sposób bardzo fajną grą, ale jak piszesz ile to można w nim siedzieć, pozostaję na pocieszenie mi tryb multi

Z chęcią zagrał bym w rpg osadzonego w świecie Tokiena z otwartym światem i możlwością obeserwowania wydarzeń z boku i wplątywanie się w główny wątek. to by było coś na miarę rpg wszech czasów. Oczywiście dla kogoś lubiącego klimaty LOTR

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Chyba najlepsze erpegi osadzone w świecie LOTR to na ten moment Cień Mordoru i Cień Wojny. Nie są ideałami, ale skoro już pytasz o taką grę i nie wspominasz o nich, to założę, że nie znasz xD

You didn't grow.
You didn't improve.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie połączysz DS z Gothiciem choćbyś się nie wiem jak starał, bo silnik gothica nie jest wstanie operować głównym funkcjami z Ds które to tworzą te unikatową bądź co bądź przyjemność z gry.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Tizgar Prawdę mówiąc prędzej widzę mod do Dark Souls, który stara się dodać rzeczy z Gothica (choć to raczej absolutnie niemożliwe - w Dark Souls modderzy nie mogą nawet edytować świata). A najlepiej - GRĘ, która łączy w sobie to, co najlepsze z obu tytułów. Zresztą ktoś to już (Fabio?) zauważył, że twórcy Returna chcą zrobić z Gothica nową grę. Tylko że to nie działa i działać nie ma prawa.

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry