wolałbym połączenie dark souls i gothic, było by nieźle
To akurat przepis na najlepszego erpega wszechczasów niż na moda typu Return xD
No i żeby ze smoków naprawdę zrobić wyzwanie, które nie będzie kompletnym bullshitem, to raczej nie jest możliwe, bo Piranie srogo zjebały, tworząc je. Return i tak zrobił co mógł i smoki nie są w nim frustrującym gównem, gdy grasz postacią pod walkę wręcz, a na AB doszedł wymóg szybkiej reakcji. Twórca Requiem coś chciał mechanicznie ze smokami zrobić i wyglądało to nieźle, ale ostatecznie projekt porzucono.
Myślę, że jednak zamiast w Returna lepiej naprawdę poszukać nowych pełnoprawnych gier, bo ile można tego Gotuka męczyć.
A co do remake'u to i tak mam wrażenie, że większość fandomu Gothica nawet nie wie, dlaczego tę grę lubi, tyle, że WSPOMNIENIA, więc na pewno się nie spodoba zbyt szeroko. A czy będzie dobry... wątpię. Boję się inspiracji TES'ami, która zgubiła Gothica 3. Żeby remake się naprawdę udał, THQ musiałoby jak sądzę wyciągnąć to, co najlepsze z pierwszych dwóch części i posiłkować się do tego Wiedźminem i Soulsami. A czy tak się stanie? Czy w ogóle jakiś porządny budżet na to pójdzie? Czy naprawdę ten remake powstaje z pasji, a nie jako zwykły cash grab? Czy mam jakiekolwiek kompetencje, by sensownie mówić na ten temat? Oby odpowiedzi na te pytania nie brzmiały tak samo.