[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1328101 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1328101

Odpowiedzi 5178

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
120 skilla nie równa sie 120%  szansy na sukces to tak nie działa tutaj

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
NO BO MIAŁEŚ ZA MAŁO SKILLA 120 to jest tyle co nic, ja w R1 mam tego skilla już ponad 400, to ja nie wiem co ty robiłeś przez 4 rozdziały jak masz tylko 120 to potem się nie dziw że czegoś zrobić nie możesz.

No to jak nie chce ci się kraść bo sobie rolepleyujesz to nie dziw się ze czegoś zrobić nie możesz.

Nic nie robiłem. Po pierwsze nudne to jest po drugie jak 9/10 npców na początku w ogóle się nie da okraśc to nawet nie chce mi się tego zaczynać a potem w kółko okradać tych samych. Takie elementy przypominają mi marne MMOrpg gdzie co chwile biega się w kółko i przynosi się NPCom jakieś przedmioty z mobów. Po drugie nie chcę mi się kraść jak gram magiem bo to się mija z klasą postaci i tak jak mówię te 120 to ja sobie w GVE ustawiłem bo ja nie kradłem nigdy i w ogóle w Returnie :P Jak zagram najemnikiem to może ale na pewno nie magiem. Co jeszcze ten mag ma robić w kucharza się bawić ?  Dla mnie takie coś traci na imersji dlatego tego nie robię. Pozdrawiam

Post połączony: 2020-08-20, 09:06
Podczas zadania ze zbieraniem magicznej rudy z kopców w kopalni orków gdy jestem na dole po prostu nagle postać umiera w różnych miejscach to samo tyczy się przywołańców. Stoję i nagle dead mimo iż kopalnia wyczyszczona nie ma żadnego efektu zatrucia kompletnie nic. Ktoś wie dlaczego tak się dzieje ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty137
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
NO BO MIAŁEŚ ZA MAŁO SKILLA 120 to jest tyle co nic, ja w R1 mam tego skilla już ponad 400, to ja nie wiem co ty robiłeś przez 4 rozdziały jak masz tylko 120 to potem się nie dziw że czegoś zrobić nie możesz.

No to jak nie chce ci się kraść bo sobie rolepleyujesz to nie dziw się ze czegoś zrobić nie możesz.

Nic nie robiłem. Po pierwsze nudne to jest po drugie jak 9/10 npców na początku w ogóle się nie da okraśc to nawet nie chce mi się tego zaczynać a potem w kółko okradać tych samych. Takie elementy przypominają mi marne MMOrpg gdzie co chwile biega się w kółko i przynosi się NPCom jakieś przedmioty z mobów. Po drugie nie chcę mi się kraść jak gram magiem bo to się mija z klasą postaci i tak jak mówię te 120 to ja sobie w GVE ustawiłem bo ja nie kradłem nigdy i w ogóle w Returnie :P Jak zagram najemnikiem to może ale na pewno nie magiem. Co jeszcze ten mag ma robić w kucharza się bawić ?  Dla mnie takie coś traci na imersji dlatego tego nie robię. Pozdrawiam

Podczas zadania ze zbieraniem magicznej rudy z kopców w kopalni orków gdy jestem na dole po prostu nagle postać umiera w różnych miejscach to samo tyczy się przywołańców. Stoję i nagle dead mimo iż kopalnia wyczyszczona nie ma żadnego efektu zatrucia kompletnie nic. Ktoś wie dlaczego tak się dzieje ?

Sorry byku, ale jak chcesz się bawić w roleplayowanie klas i postaci to idż sobie grać na serwerach RP albo odpal podstawową wersję gry. W Returningu słowo immersja nie istnieje, ten mod został stworzony dla weteranów serii, by poczuli jakieś wyzwanie w przeciwieństwie do bardzo prostej podstawki. Główną cechą moda jest maxowanie statystyk ile się da w jak najszybszym czasie, im lepiej się to wykona tym mod prostszy jest, no i zadania. Tutaj takie rzeczy jak "nie nauczę się kradzieży bo jestem magiem i to do tej klasy nie pasuje" nie wchodzi w rachubę, gdyż bez kradzieży tracisz sporo zadań, expa a jednocześnie głównych statystyk, co raczej tu jest nie do przyjęcia. Pozdrawiam

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Sorry byku, ale jak chcesz się bawić w roleplayowanie klas i postaci to idż sobie grać na serwerach RP albo odpal podstawową wersję gry. W Returningu słowo immersja nie istnieje, ten mod został stworzony dla weteranów serii, by poczuli jakieś wyzwanie w przeciwieństwie do bardzo prostej podstawki. Główną cechą moda jest maxowanie statystyk ile się da w jak najszybszym czasie, im lepiej się to wykona tym mod prostszy jest, no i zadania. Tutaj takie rzeczy jak "nie nauczę się kradzieży bo jestem magiem i to do tej klasy nie pasuje" nie wchodzi w rachubę, gdyż bez kradzieży tracisz sporo zadań, expa a jednocześnie głównych statystyk, co raczej tu jest nie do przyjęcia. Pozdrawiam

Co ma imersja wspólnego z roleplayowaniem klas postaci  :trollface: ? I wchodzi w rachubę jeżeli ja tego chcę zwłaszcza, że nikt nie będzie mi mówił jak mam grać nie chcę kraść nie kradnę i tyle bo nie pasuje mi to do klasy postaci i nie ma to nic wspólnego z rpg a z imersją gry na jaką ja zwracam akurat uwagę gdy gram. Jak zadaje pytanie bo mam problem z jakimś zadaniem to nie oczekuje wywodów na temat tego w jaki sposób ktoś podchodzi do gry albo w jaki sposób ja powinienem. Chcesz to biegaj jak łoś po całym Khorinis i okradaj sobie NPCów tracąc przy tym godziny z życia aż wbijesz 1000 um. kradzieży Twoja wola dla mnie to kompletny idiotyzm i tyle :facepalm: Niektórzy stękają, że po pustyni trzeba biegać a mi np. ta mapa i wątek podchodzi ale nie komentuje innym co jej nie lubią nie graj jak Ci się nie chcę biegać bo taki to mod, że masz biegać i czyścić wszystko  :D :D Pozdrawiam bez spiny żeby nie było

Z innej beczki skąd wziąć zwój "Gniew Żywiołów" by stworzyć runę 6 kręgu dla Guru ?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Kolega wyżej bardzo dobrze ci to napisał, a ty dalej swoje.

Jak chcesz to graj jak chcesz, ale nie mniej do nas, czy do twórców MODA! pretensji że czegoś nie możesz zrobić bo robisz to na własne życzenie nikt cie na siłę nie będzie zmuszał do maksowania statów i robienia wszystkiego ale wtedy tracisz możliwości, a jak ci sie nie podobga to myślę ze taki oblivion czy skyrim będzie lepszą grą dla ciebie bo tam takie coś bez problemu zrobisz i niczego z contentu nie stracisz.

Aha jeszcze jedna sprawa napisałeś że:   ""Po pierwsze nudne to jest po drugie jak 9/10 npców na początku w ogóle się nie da okraśc to nawet nie chce mi się tego zaczynać a potem w kółko okradać tych samych.""
To jest całkowita nie prawda, na początku gry najmniejsza szansa na kradzież to 10%, a więc DA SIĘ OKRAŚĆ bez problemu nie dałoby się okraść gdyby było 0% a więc nie płacz że się nie da gdy WSZYSTKO się da.
A nudne może i jest ale masz motywacje do cholery jak EKSP, hajs, i bonus zręczności a więc ja widzę mega motywacje.

W skrócie aby dostać się na eltu i okraść hagena WYMAGANE jest posiadanie dobrej umiejki w okradaniu bo tak zostało wymyślone to zadanie aby było ciekawiej a nie na jedno kopyto wszystko, nie masz kradzieży? okej więc nie zrobisz eltu koniec, proste.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jak chcesz to graj jak chcesz, ale nie mniej do nas, czy do twórców MODA! pretensji że czegoś nie możesz zrobić bo robisz to na własne życzenie nikt cie na siłę nie będzie zmuszał do maksowania statów i robienia wszystkiego ale wtedy tracisz możliwości, a jak ci sie nie podobga to myślę ze taki oblivion czy skyrim będzie lepszą grą dla ciebie bo tam takie coś bez problemu zrobisz i niczego z contentu nie stracisz.

Aha jeszcze jedna sprawa napisałeś że:   ""Po pierwsze nudne to jest po drugie jak 9/10 npców na początku w ogóle się nie da okraśc to nawet nie chce mi się tego zaczynać a potem w kółko okradać tych samych.""
To jest całkowita nie prawda, na początku gry najmniejsza szansa na kradzież to 10%, a więc DA SIĘ OKRAŚĆ bez problemu nie dałoby się okraść gdyby było 0% a więc nie płacz że się nie da gdy WSZYSTKO się da.
A nudne może i jest ale masz motywacje do cholery jak EKSP, hajs, i bonus zręczności a więc ja widzę mega motywacje.

W skrócie aby dostać się na eltu i okraść hagena WYMAGANE jest posiadanie dobrej umiejki w okradaniu bo tak zostało wymyślone to zadanie aby było ciekawiej a nie na jedno kopyto wszystko, nie masz kradzieży? okej więc nie zrobisz eltu koniec, proste.

Zrobię i zrobiłem po drugie to TY widzisz motywacje w tym dobrze to ująłeś ja jej widzieć nie musżę  :pokerface: Poza tym nigdzie nie płacze tylko zadawałem pytanie i zamiast skończyć dyskusję na temat wywodów jak kto ma grać to jak nie jeden to drugi z was ciągle brnie w tym temacie zbaczając w ogóle z tematu tego działu który nie nazywa się "Jak grać" tylko "Pytań odnośnie zadań ...". Będę grać w co chce i kiedy chcę a shity typu oblivion/skyrim sam sobie włącz bo skoro robisz takie "puste" aktywności w grze jak wczytywanie 20x gry żeby okraść NPCa z szansą 10 % to właśnie dla Ciebie jest oblivion i skyrim bo te obie gry są "puste" w treści zarówno fabularnie jak i gamingowo  :/ i skończmy te zbędne wywody apuluje poraz kolejny.

Mam pytanie dotyczące gdzie znaleźć zwój "Gniew Żywiołów" jeżeli nie masz nic do dodania w tej kwestii to po prostu zamilcz bo robisz offtopic albo się wyżal na PW żebym nie musiał tego czytać

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Nie, ja nie robię takich "pustych" aktywności po 50x load na 10% bo tak nie trzeba robić, ale jak piszesz głupotki typu że się czegoś NIE DA zrobić w tym przypadku okraść to ja ci piszę że się da, bo się da.

A z tym płaczem to nie wiem bo w 1 poście ostro narzekałeś że to 250zręczności że wymagania to kosmos itp itd, a się okazało że nie, i może dałeś radę to zrobić ale pewnie na kodach skoro nie miałeś skilla wbitego, i narzekałeś że go nie będziesz wbijał.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam pewien problem. Z jakiegoś powodu mimo, że mój bezi ma 31% umiejętności walki bronią dwuręczną to walczy jak początkujący. Wybieranie stylu walki za pomocą Rshift+numpad1 na doświadczony nie pomaga. Ktoś zna rozwiązanie?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
mam pewien problem. Z jakiegoś powodu mimo, że mój bezi ma 31% umiejętności walki bronią dwuręczną to walczy jak początkujący. Wybieranie stylu walki za pomocą Rshift+numpad1 na doświadczony nie pomaga. Ktoś zna rozwiązanie?

Mi się tak robiło gdy biłem ulu-mulu na arenie orków, to potem mimo iż miałem 80% to machał jak cepem na 0 skilla, i też nie pomagało ustawianie, zrobiłem kilka loadów, zakładałem inne bronie loady i jakoś samo się napawiło ale nie wiem jak.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Krótki guide na kradzież, bo widzę ze ktoś chyba nie rozumie jak to działa, ucząc się umiejki mamy 1 skilla i około 45% szansy na kradzież na większość farmerów i biedakach jako ze każda kradzież daje zawsze +1 do skilla to dość szybko około 30 wbijemy co pozwala już kraść z około 50% szansa sukcesu obywateli, przy 90 skilla skradanie się przestaje być wymogi w przypadku ast bo nie każdego da się porobić w dialogu dalej to już waidomo, tu wcale nie trzeba wczytywać 50 razy gry aby próbować na sile okraść vatrasa który wymaga gdzie ponad 250 aby miał 100%( to tylko przykład )

Co 15 skilla dostajemy +1 do zreki tak o za free,  npc w kolko tych samych nie da się okradać to się nie resetuje chyba ze zmienia zena, npców mamy oznaczonych symbolem dolara, jeśli npc go ma można go okraść jak go nie ma to nie można go okraść, albo został już okradziony lub jest powiązany z kradzieżą questowa. 

Sa pewne umiejki wspólne dla każdego  typu postaci i jedna z nich jest kradzież każdy musi się obowiązkowo jej nauczyć i rozwijać ja to nie jest mój wymóg czy kogoś a samych twórców jako komuś nie pasuje to niech nie gra mod jest kontrowersyjny bo nakłada swoje zasady jak komusi nie pasi nikt nie zmusza grac.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Pięknie rozpisane, Tizgar powiedz tylko bo jedna rzecz mi nie pasuje, oglądam streamy kajmy, i chłop mając 600+ skilla w kradzieży miał około 50-60% na udaną kradzież, a ja na tym samym update przy 400 mam około 80% na tych najmocniejszych npców, o co tu chodzi? to wina koszmara na którym on gra?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie wiem ja go nie ogladam ja go nawet nie trawie to jest jeden wielki buger wiec to co on ma i robi mija się zawsze z prawda bo jest efektem bugów albo chuj wie czego. Najlepiej to sprawdź sobie rpgrussia odnośnie poziomów trudności być może są tam info jak to się zmienia 

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God

Zrobię i zrobiłem po drugie to TY widzisz motywacje w tym dobrze to ująłeś ja jej widzieć nie musżę  :pokerface: Poza tym nigdzie nie płacze tylko zadawałem pytanie i zamiast skończyć dyskusję na temat wywodów jak kto ma grać to jak nie jeden to drugi z was ciągle brnie w tym temacie zbaczając w ogóle z tematu tego działu który nie nazywa się "Jak grać" tylko "Pytań odnośnie zadań ...". Będę grać w co chce i kiedy chcę a shity typu oblivion/skyrim sam sobie włącz bo skoro robisz takie "puste" aktywności w grze jak wczytywanie 20x gry żeby okraść NPCa z szansą 10 % to właśnie dla Ciebie jest oblivion i skyrim bo te obie gry są "puste" w treści zarówno fabularnie jak i gamingowo  :/ i skończmy te zbędne wywody apuluje poraz kolejny.

Mam pytanie dotyczące gdzie znaleźć zwój "Gniew Żywiołów" jeżeli nie masz nic do dodania w tej kwestii to po prostu zamilcz bo robisz offtopic albo się wyżal na PW żebym nie musiał tego czytać
według mnie pieprzysz głupoty. Ty na początku sam zadałeś pytanie a później zacząłeś przelewać Swoje odczucia ze tak jest źle ze nie powinno tak być niszczy imersje itp itd. Kiedy ktoś Ci odpisał to ty piszesz ze nic Cie to nie obchodzi. Wiec zrozum ze nikogo nie obchodzą twoje odczucia. w dupie mam ze grajac magiem niszczysz se imersje. Oczywiscie graj jak chcesz zadawaj pytania i nie komentuj jak masz w dupie zdanie innych

Post połączony: 2020-08-20, 21:42
jebac kajme a ten garry 11 lat ciagle o nim wspomina jakby to byl jego mentor . Tak ze tego jebac kajme i i gary"pizda"18 :DDD
pisze szmaciaz ze nie wczytuje co chwile a prawda jest taka ze wczytujesz tylko z innego powodu... bo dedasz:D

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę ur-shaka w miescie orkow?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@grekoimper
Ty masz kolego jakieś problemy psychiczne?
Bo piszesz jakbyś w gimbazie jeszcze siedział, totalny bełkot i kłamstewka.
Zresztą nie ważne myśl se co chcesz, ale odpierdol się ode mnie dzieciaku.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gildia zabójców
Są dwa sposoby aby dostać się do gildii zabójców:

2)Tylko jeśli jesteś w milicji! Dołącz do gildii złodziei w Khorinis. Następnie dowiesz się o zabójcach od Ramireza. Idź do Lorda Andre, da ci zadanie. Idź do Cassii, potem do Ramireza, potem na plac i porozmawiaj z Gilianem. Teraz idź na molo do opuszczonego budynku o 1 w nocy. Spotkasz Giliana, musisz przystać na jego propozycję jeśli chcesz dostać się do gildii.
.

Gdzie jest ten opuszczony budynek? Jeśli chodzi o ten gdzie normalnie przesiadują gdy zaczniemy ten wątek od Gerbranta to nikogo tam nie ma. Podobnie jak śpię przed sceną to Gilian siedzi sobie caly czas w tym samym miejscu. Może ktoś mi z tym pomóc?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Pamiętasz gdzie siedział Jack? to budynek na przeciwko, to ten budynek gdzie o 1 w nocy pojawią się ci zabójcy z gildii.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
1.Ponawiam pytanie. Gdzie zdobyć zwój z zaklęciem "Gniew Żywiołów" do runy 6 kręgu dla Guru

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Panowie, przebijający strzał działa na widma? I czy szpady są ok do końca gry czy potem tylko duale albo 2h (mówię o postaci pod zręke)

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Przebijający strzał nie działa na widma raczej.To tylko daje mozliwosc zadania porownywalnych obrazen do kuszy z łuku.
Szpady są poniżej sredniej,2h trochę lepsze bo zasięg maja.
Jak chcesz mieć bardzo mocną postać to duale albo mag ognia się praktycznie tylko liczą,ewentualnie kusznik.
Jak masz z 10 pkt nauki i bonus hp za level to latwo mozesz zrobic 2h+kusza.

0 użytkowników
Do góry