[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1147998 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1147998

Odpowiedzi 5178

narutex1999

narutex1999

Użytkownicy
posty4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Musisz mieć wyuczone wszyskie eliksiry przywracająca mane a potem sagita uczy eliksiru ducha

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@oskar378 Puste pole przy karcie graficznej znaczy, że grasz na DX11. W związku z tym ustawienia graficzne w grze nic nie zmieniają, musisz użyć okna ustawień, które odpalasz wciskając F11.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

lumpesta

lumpesta

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co lepsze na 2 podejście do moda wojownik 2h i tu sie zastanawiam strażnik światynny/najemnik czy jakaś postać pod zręczność pod duale?

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Postać pod zręczność jest najłatwiejsza do ogrywania.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Co lepsze na 2 podejście do moda wojownik 2h i tu sie zastanawiam strażnik światynny/najemnik czy jakaś postać pod zręczność pod duale?
ja obecnie gram na 2h broniach pod zręczność, gra się ciekawie i fajnie więc polecam bo jednak włócznie dobre i dalekiego zasiegu :) jednak będę chciał bawić się dualami w przyszłości.
Tylko nie przesadź z poziomem trudności bo ja przesadziłem a teraz nie wiem co robić dalej, bo wszystko dla mnie za trudne w 3 roz. :D
Poziom poziomem jednak 3 pn na poziom było przesadą (po 20lvlu 2, po 30 po 1...)

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Podobno niektórzy bossowie typu "jestem rozpadającym się zdechlakiem" stwarzają problemy Chyba jakiś nieumarły mag, który broni jaskini w Dolinie Cienia( tak się nazywała, nie?)

Ja tam grałem pod 1h i tarcze, a potem olałem maksowanie siły i dałem w magie. Ze wszystkimi bossami typu "jestem rozpadającym się zdechlakiem" nie miałem problemów, więc dwuręczniakowy paladyn z magią będzie niezły.

Minus jest tylko taki, że świętej strzały mogłem się nauczyć dopiero od 4 rozdziału, także czyścić wszystko 2 rozdziale to średni pomysł. W miarę możliwości do 4 rozdziału a potem sobie biegać po świecie i cieszyć się promieniami słońca, przepiękną trawą i ... czymś tam jeszcze.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ja obecnie gram na 2h broniach pod zręczność, gra się ciekawie i fajnie więc polecam bo jednak włócznie dobre i dalekiego zasiegu :) jednak będę chciał bawić się dualami w przyszłości.
Tylko nie przesadź z poziomem trudności bo ja przesadziłem a teraz nie wiem co robić dalej, bo wszystko dla mnie za trudne w 3 roz. :D
Poziom poziomem jednak 3 pn na poziom było przesadą (po 20lvlu 2, po 30 po 1...)
Z tymi punktami nauki w takim związku to jakaś masakra na nm+. Nie polecam takiej rozgrywki, to musi być mordęga przez całą grę.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Z tymi punktami nauki w takim związku to jakaś masakra na nm+. Nie polecam takiej rozgrywki, to musi być mordęga przez całą grę.
Znaczy ja lubię trudną rozgrywkę, ale niestety przesadziłem tylko z tymi pn... teraz utknąłem w 3cim bo na wszystko za słaby jestem, myślę czy jest sens lecieć na IV rozdział jak w 3cim Poszukiwacza rozwalić nie mogę...

A dlatego tak zrobiłem bo wcześniej jak grałem w returninga było mi za łatwo, w 3 rozdziale już latałem z orkiem tym najlepszym na solówkę, lekko było trudno ale latałem już, i wszystko inne było dla mnie już tak łatwe że ani nie skończyłem returinga 2.0, wyparowały mi chęci bo zrobiło się z tego hack&slash dosłownie :/

A teraz chciałem nieco podwyższyć poziom, i przesadziłem, gdybym mógł cofnąć czas to bym nic nie zmienił, prócz tych pn na poziom, tutaj dałbym zdecydowanie więcej z 7 czy 10, tak by po 30 lvlu dostawać chociaż te 5 na lvl, 1 to przesada

Myślę że później będzie mi już nieco łątwej na tyle by dać radę pograć i poźniej na tyle że będzie możliwe już wszystko ale nie za łatwo- i oby tak było to skończę moda ;p za łatwo teraz na bank nie będzie

MilleniumPL

MilleniumPL

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć,
W lokacji ze złotym smokiem znalazłem skrzynie zmniejszającą zręczność. Czy jest sposób na uniknięcie tej „pułapki”?

Pozdrawiam

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie należy jej otwierać. Tam są trzy skrzynie, każda przypisana do jednego atrybutu (do którego - wyczytasz w księdze obok skrzyni). Możesz bezkarnie otworzyć tylko tę przypisaną do twojego preferowanego atrybutu.

You didn't grow.
You didn't improve.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znaczy ja lubię trudną rozgrywkę, ale niestety przesadziłem tylko z tymi pn... teraz utknąłem w 3cim bo na wszystko za słaby jestem, myślę czy jest sens lecieć na IV rozdział jak w 3cim Poszukiwacza rozwalić nie mogę...

A dlatego tak zrobiłem bo wcześniej jak grałem w returninga było mi za łatwo, w 3 rozdziale już latałem z orkiem tym najlepszym na solówkę, lekko było trudno ale latałem już, i wszystko inne było dla mnie już tak łatwe że ani nie skończyłem returinga 2.0, wyparowały mi chęci bo zrobiło się z tego hack&slash dosłownie :/

A teraz chciałem nieco podwyższyć poziom, i przesadziłem, gdybym mógł cofnąć czas to bym nic nie zmienił, prócz tych pn na poziom, tutaj dałbym zdecydowanie więcej z 7 czy 10, tak by po 30 lvlu dostawać chociaż te 5 na lvl, 1 to przesada

Myślę że później będzie mi już nieco łątwej na tyle by dać radę pograć i poźniej na tyle że będzie możliwe już wszystko ale nie za łatwo- i oby tak było to skończę moda ;p za łatwo teraz na bank nie będzie
Zwykły nm jest przyjemny - 5 punkcików na poziom jest złotym środkiem - początek horendalnie ciężki a zaawansowana faza rozgrywki wymagająca.

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Grając pod zręczność wypada lepiej grać pod 1H czy 2H? jak sądzicie przy czym będzie się przyjemniej grać?
Mam jeszcze dwa pytania:
1.Można jakoś ten kołczan usunąć przy zakładaniu łuku?
2.Są kusze pod zręczność?
3.U kogo lepiej zostać czeladnikiem pod zręczność?

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Witam.
Grając pod zręczność wypada lepiej grać pod 1H czy 2H? jak sądzicie przy czym będzie się przyjemniej grać?
Mam jeszcze dwa pytania:
1.Można jakoś ten kołczan usunąć przy zakładaniu łuku?
2.Są kusze pod zręczność?
3.U kogo lepiej zostać czeladnikiem pod zręczność?
Na początku rozgrywki 2h bronie są cięższym wyborem, póki nie przyodziejemy trochę zdolności w posługiwaniu się nią (początek można porównać do machania miotłą przez 6cio latka:P), potem jednak to się zmienia bo zasięg robi swoje i na pewno pomaga znacznie w rozgrywce, czego czasami brakowało mi w 1h.
Minusem 2h jest zaś brak tarczy, a one już udowodniły mi swoją przydatność w poprzedniej rozgrywce.
Więc pod 1h robimy z siebie można powiedzieć tanka, pod 2h idziemy głównie pod dmg, chrzaniąc to ile oberwiemy:)
Ale w gothiku każdy stworek jest do pokonania, wszystko zależy tylko od taktyki machania broniami/pauzy/obrony (co nazywam combo), każda inaczej mecha, każdy stworek inaczej reaguje na cios, wystraczy odpowiednie "combo" i żaden stworek nas nie trafi. Szczególnie na początku przydatna technika kiedy jesteśmy słabi i machamy zawrotną prędkością miotły :P
Innymi słowa czy 1h czy 2h to kwestia subiektywna, jakiejkolwiek drogi byś nie wybrał będzie dobra i będzie miała ona mnóstwo broni!
2. Raczej nie spotkałem w grze żadnej kuszy pod zręczność, ale w sumie dobre pytanie, czy jakaś jest?
3. Tutaj wdg mnie Bosper i skóry, Kowala lepiej nie brać ze względu na bug niekończącej się kasy, po co potem ma kusić psucie sobie gry :) a u Bospera za skóry kasy i tak nie brakuje- legalnej :)

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam zrobiłem zadanie intrygi masjafu i przychodzę po 22 na dziedziniec, a tiamant z haniarem nie walczą. Próbowałem tak parę dni pod rząd ale nic to nie dało. Jakieś pomysły?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Błąd w solucji. Nie masz czekać do żadnej 22, tylko iść do jaskini Osaira i zabrać Joaquina do kopalni.

You didn't grow.
You didn't improve.

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jestem na początku IV rozdziału.Nagle przestał mi działać ognik (ten co zbiera za nas przedmioty). Po naciśnięciu lewy shift+f5 nie pojawiają się te napisy o statusie ognika po prawej stronie i sam ognik się nie pojawia.Nie pomogło wyrzucenie amuletu z eq. Do ulepszenia ognika używałem pieniędzy o ile ma to jakiekolwiek znaczenie. Ktoś miał podobną sytuację?

Dexs

Dexs

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
gdzie mogę znaleźć Arokha przy zadaniu sprawa honoru ?

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Dexs pojawia się na ścieżce prowadzącej na szczyt góry nad namiotem Hosh-Packa.

lumpesta

lumpesta

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam taki problem że przy wczytywaniu gry z DX11 albo zacina sie na końcu ładowania albo pokazuje czarny ekran dodam że robiłem już reinstall bez DX11 działa ale sie strasznie tnie i wywala error przy zapisywaniu.

0 użytkowników
Do góry