[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1323404 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1323404

Odpowiedzi 5178

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Czego potrzeba do przekucia zbroi paladyna (tej najlepszej)? Bo coś sie u mnie zbugowalo i nie mam spisu ani pod C ani w kowalstwie tego czego potrzeba (tak mam na maks umiejętność przekuwania)

W dzienniku jest spis komponentów wymaganych do przekucia.

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ventrue Napisałem, że coś mi się zbugowało i w dzienniku w zakładce kowalstwo mam pustą kartę XD. Nie wiem co się podupczyło. Tak czy siak poradziłem sobie, trochę na farcie.

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Witam mam najnowszego ab i  jest taki fajny bajer ze, jak zrobilem rune przyzwania wilka to pisze ze koszt zalezy od poziomu wilka. No i mam 120 inta jakos 170 many II krag wyuczony i dalej widze tylko zwyklego siersciucha xD jak go mozna ulepszyc ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jak chcesz ulepszyć coś czego nie używasz? on musi w gruncie rzeczy walczyć za ciebie aby stawał się lepszy i zdobywał nowe poziomy.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pokonałem demony opiekuna Dagotha na Irdorath, ale przejście w kierunku statku jest nadal zamknięte. Przeszukałem  dziennik, ekwipunek, poboczne pokoje i miejscówkę smoka ożywieńca, ale nie znalazłem niczego przydatnego. Co powinienem zrobić?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Użyj runy teleportacyjnej do Opiekunów.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@oskar378 jeśli nawa wersje ab czegoś nie zmieniły to przy kolejnych kręgach możesz wilka ulepszać u galahada, masz to jakby naukę kolejnej rundy przyznania, ale w efekcie ulepsza wilka którego już masz.

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak skonczyc/zrobic zadanie ur shak ? zabilem azgalora, poinformowalem ur thralla a nadal nie mam zadnej opcji dialogowej odnosnie ur shaka.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Po tym, jak powiesz Ur-Thrallowi, że Ur-Grom żyje, powinna się pojawić. Na pewno nie pominąłeś, nie wiem, rozmowy z Ur-Gromem po walce z Azgalorem?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Spotykamy Ur-shaka poruszamy all opcje co skutkuje dostaniem zadanie od niego i kwestie ulu-mulu i wejścia od świątyni.
Dalej to możemy się pochwalić ze mamy ulu-mulu i ze np oczyściliśmy swiatynie spiocha dalsze kwestie to wykonie standardowego wątku ur-shaka z g2/nk z tym ze tutaj jest ta zmiana ze na końcu zasadzamy w niego zwojem zapomnienia, jeśli wykonamy tez robota u Thralla odnośnie azgalora możemy  w nagrodę zażądać powrotu ur-shaka do orków i to kończy zadanie

Jeśli nie możesz ukończyć znaczy ze nie zrobiłeś czegoś z tego co opisałem proste i jasne

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
rusze watek fabularny z oryginalu do przodu, zabije hosh paka na wzgorzu i rzuce zwoj zapomnienia na ur shaka , moze tez zalezne od chaptera, na razie w 4 siedze, generalnie polowanie na smoki w gd sie zaczelo.

tak , z ur gromem dialog mialem tuz po zabiciu azgalora.

MilleniumPL

MilleniumPL

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, gram pierwszy raz w RE, i mam kilka prostych pytań na które potrzebuje krótkich i zwięzłych odpowiedzi.

Chce grać jak „mag” z Obozu Bractwa. Gram na „łatwym” poziomie trudności.
Chce przejść mimo to grę dość optymalnie wiec chciałbym wiedzieć czy chcąc być magiem, ale jednak być w stanie rozwiązać kilka questów związanych z walką wręcz - w którą statystykę: DEX czy STR inwestować. Nakręcam się w kierunku DEX bo chciałbym by postać była też złodziejem. W jaki sposób naliczane są obrażenia broni wymagających DEX w RE 2.0 AB. Dodawana jest do nich siła czy zręczność?

I pytanko jeszcze czy aktywowanie „prób” dołączenia do innych gildii zablokuje mi możliwość dołączenia do innych? Wiem że blokuje się możliwość po dodaniu „flagi gildii” do postaci, ale czy jeżeli aktywuje u Xardasa chęć próby (nie kończy się dialog dodaniem gildii) to czy nie pojawi mi się ona „nagle”.

I ze względu na to, że chce dołączyć do Bractwa, podczas rozmowy z Laresem o pomocy z gildią nic mi się nie zniszczy?

Pozdrawiam, mam nadzieje że ktoś krótko odpowie na te pytania.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, gram pierwszy raz w RE, i mam kilka prostych pytań na które potrzebuje krótkich i zwięzłych odpowiedzi.

Chce grać jak „mag” z Obozu Bractwa. Gram na „łatwym” poziomie trudności.
Chce przejść mimo to grę dość optymalnie wiec chciałbym wiedzieć czy chcąc być magiem, ale jednak być w stanie rozwiązać kilka questów związanych z walką wręcz - w którą statystykę: DEX czy STR inwestować. Nakręcam się w kierunku DEX bo chciałbym by postać była też złodziejem. W jaki sposób naliczane są obrażenia broni wymagających DEX w RE 2.0 AB. Dodawana jest do nich siła czy zręczność?

I pytanko jeszcze czy aktywowanie „prób” dołączenia do innych gildii zablokuje mi możliwość dołączenia do innych? Wiem że blokuje się możliwość po dodaniu „flagi gildii” do postaci, ale czy jeżeli aktywuje u Xardasa chęć próby (nie kończy się dialog dodaniem gildii) to czy nie pojawi mi się ona „nagle”.

I ze względu na to, że chce dołączyć do Bractwa, podczas rozmowy z Laresem o pomocy z gildią nic mi się nie zniszczy?

Pozdrawiam, mam nadzieje że ktoś krótko odpowie na te pytania.
Chcesz krótką odpowiedź a zadajesz tak rozbudowane pytanie :)
Moja rada - nie graj na łatwym poziomie. Już przy 10 punktach nauki na lvl mozna tworzyć hybrydę a więc mago-wojownika. Na większej ilości to nawet nie chce myśleć co można robić, dość powiedzieć, że rozgrywka bardzi szybko ci się znudzi.
Jeżeli chcesz grać bronią w zwarciu to nie będzie miało jakiegoś wielkiego znaczenia czy będziesz inwestował z zręke czy też w siłe. Jeżeli natomiast chcesz robic największy dmg w zwarciu w krótkim czasie to polecam duale. Dmg w takiej sytuacji jest naliczany zarówno z siły i zręki jednak z zręki wielokrotnie jest zwielokrotniony dlatego to w nią inwestujemy.
Zręka nie determinuje postaci jako złodziej. Kradzież kieszonkowa nie jest uzależniona od ilości zręczności a od udanych prób kradzieży kieszonkowej. Zamki możesz otwierać zaklęciem. Więc złodziej w ab tyczy się zarówno postaci pod siłe jak i pod zęke.
Co do sytuacji z gildią to można zaczynać każde zadanie. Polecam wziąc od laresa ułatwione dołaczenie do magów wody bo jest z niego sporo expa. Ułatwione przyjęcie do najemników i tak się dostaje od corda.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem na wylocie Zapomnianej Wyspy, ale intryguje mnie jedna rzecz. Czy da się wejść do tej budowli? Jako jedyna jest zamurowana, nie zauważyłem wejścia. Ognik przy ścianach coś wykrywa, stąd pytanie.

Spoiler

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
na pustyni adanosa do napelnienia woda 5 kotlow
na mapie sa 4
https://images84.fotosik.pl/252/622ef5968e4af117.png

gdzie ostatni, nakieruje ktos?

2. kto sprzedaje spiwor? zgubilem, ten od mysliwego

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
na pustyni adanosa do napelnienia woda 5 kotlow
na mapie sa 4
https://images84.fotosik.pl/252/622ef5968e4af117.png

gdzie ostatni, nakieruje ktos?

2. kto sprzedaje spiwor? zgubilem, ten od mysliwego

1. Jeśli się nie mylę, to są właśnie tylko 4 kotły. Sprawdź w dzienniku, czy nie zaliczyłeś już tego questa.
2. Śpiwór można kupić od Raffy, w obozie myśliwych oczywiście, za 5k golda.

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

czop1

czop1

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Jak dobrze rozwijac postac wojownika? jestem na początku 2 rozdzialu. Mam 110 siły 30% dwuręki, gram u najemników. DMG mam całkiem dobry ale jestem takim glasscanonem tzn mam 440 HP 330 wytrzymki i dużo potworów mimo nordmarskiego hełmu, cieżkiego pancerza i pasa najemników mnie one hituje.. denerwujące jest to bardzo bo gram pod full wojownika. Kasy jest dużo bo inwestowałem w robienie strzałek. Nie wiem co dalej bo zaczyna mnie to irytować że 3 bandytów albo cieniostwór mnie składa na bułe

@edit
Zapomniałem zrobic questa z rannym orkiem koło Khorinis. Dużo zwali mi to gre?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ty masz staty z połowy 1 rozdziału będąc w drugim czego ty oczekujesz?

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy to normalne, że jedząc ciasta na poziomie Nightmare SnC od Thekli to tylko co drugi dodaje mi 1 sily? Nie mam jeszcze gildii jakby co

0 użytkowników
Do góry