[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1326208 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1326208

Odpowiedzi 5178

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
jakie wymagania trzeba spelniac aby dostac dary specjalne na woja ? mam 90% 2h i ponad 200 sily i kiedy Lee bedzie chcial mnie szkolic w 2h ? zeby do 100% dobic?

Jorvan

Jorvan

Użytkownicy
posty4
Propsy4
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Mam pewien problem, dołączyłem do obozu bractwa, i mam teraz zadanie z ziolem dla Baal Cadara, no daje mi grin od caina, a ten się nie odzywa, ponoć miał mi dać zadanie aby przynieść ziele od pozostałych zbieraczy. Tylko że nie daje mi tego zadania, a jak wracam do caina, to bezi mówi że dostał zadane od Baal Cadara...?

Pani Ognia Vocan

Pani Ognia Vocan

Użytkownicy
posty15
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto uczy tworzenia świętych strzał?

Jak wykonasz zadanie dla Hagena związane z prawdziwym zabójcą Lothara to możesz w nagrode wybrać naukę. Wtedy dostajesz recepturę.

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nauczyłem się przeszywającego strzału. Szkieletom i trollom z łuku zadaje po 170 obrażeń a normalnym przeciwnikom po 380 i tu moje pytanie tak powinno być czy jednak powinien zadawać wszystkim potworom takie same obrażenia?

Pani Ognia Vocan

Pani Ognia Vocan

Użytkownicy
posty15
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram magiem , sprawdzając statystyki siły mam takie coś 11/28 jakby zanikła . O co chodzi ?

Jesteś pewien, że masz tam napisane 11/28 a nie 28/11? Jeśli jest ta druga opcja to normalne. Wynika to z faktu, iż w przeciwieństwie do niezmodowanej Nocy Kruka wypijanie mikstur, używanie tabliczek etc. nie wlicza się do punktów kupowanych za PN. Gdyby nie to, najlepiej byłoby zostawiać te rzeczy na koniec gry żeby opóźnić przyrost cen w złocie i PN. Krótko mówiąc: po lewej stronie powinieneś mieć wszystkie faktycznie zdobyte punkty siły a po prawej tylko te wyuczone za PN

@Grzybu654 Tak powinno być. Pamiętaj, że każdy rodzaj przeciwników ma inny poziom obrony przed pociskami.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Gdzie mogę kupić torbę na dokumenty/książki? Sprawdziłem u Brahima i Gallahada, ale nic nie mają.
2. Vatras poprosił mnie o modlitwę za duszę Darona, w podziemiach klasztoru magów ognia. Problem w tym, że mam sporo karmy na minusie i nie mogę wykonać tego zadania. Czy da się to w jakiś sposób ominąć, czy muszę zapłacić za karmę w kapliczce?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Sprawdź może kupców na targowisku. Jak żaden z nich, to nie mam pojęcia.
2. Tak pewnie będzie najszybciej, ale kto mówi, że musisz to zadanie od razu robić? W 3 rozdziale na Poszukiwaczach karma Innosa wchodzi tak szybko, że nawet nie zauważysz, jak będziesz miał trzycyfrową.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Pani Ognia Vocan

Pani Ognia Vocan

Użytkownicy
posty15
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Isgaroth ma tę torbę.
2. Trudno powiedzieć. Jeśli nie ukończysz zadania z nekromantą, możesz nie dostać od Vatrasa zadania z szantażystą Wodnego Kregu. Karma raczej by się jednak przydała.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozdział 2. Ignaz nie uczy się lodowych strzał. Czyżby zostały usunięte w AB? Widzę, że jest opcja na ogniste, które są pewnie bezużyteczne, ale czy warto uczyć się magicznych strzał? Może zadają obrażenia widmom?

Czy % nauki z kuszy/łuku daje coś oprócz większego zasięgu broni?

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozdział 2. Ignaz nie uczy się lodowych strzał. Czyżby zostały usunięte w AB? Widzę, że jest opcja na ogniste, które są pewnie bezużyteczne, ale czy warto uczyć się magicznych strzał? Może zadają obrażenia widmom?

Czy % nauki z kuszy/łuku daje coś oprócz większego zasięgu broni?
Chodzi Ci o magiczne strzały, które to mają taką właściwość, że na chwilkę zamrażają przeciwnika i owszem zadają one obrażenia widmom. Ogniste strzały z tego co sprawdzałem to zadają MINIMALNIE większy dmg od magicznych ale nie mają żadnej specjalnej właściwości co jest słabe, bo logicznym jest, że powinny podpalać a tu nic z tego :)

Post połączony: 2020-04-23, 20:05
1. Sprawdź może kupców na targowisku. Jak żaden z nich, to nie mam pojęcia.
2. Tak pewnie będzie najszybciej, ale kto mówi, że musisz to zadanie od razu robić? W 3 rozdziale na Poszukiwaczach karma Innosa wchodzi tak szybko, że nawet nie zauważysz, jak będziesz miał trzycyfrową.
Na nightmarze karma za poszukiwaczy jest jakoś ograniczana? Zabiłem jednego - dostałem 1 karmy a za kolejnych już nic.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy i jak można zagadać do Yu'nicorna? Quest Bezgraniczna Potęga aktywowany. Nieważne ile skrętów mam w ekwipunku, opcji dialogowej nie pojawia się. Próbowałem brać od Talasa dzienną porcję zielska, ale niczego to nie zmieniło. Rozdział 2.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Po prostu wygadaj wszystkie tradycyjne "gurowskie" opcje dialogowe, potem on cię powinien zagadać.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
podbijam pytanie

Mam takie pytnie, czy jest po coś potrzebna Krew demona (+25 many po wypiciu) i Esencja Ognia (+20 abs na ogień po użyciu), czy mogę sobię po prostu je wykorzystać?

Ardello

Ardello

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Macie jakiś sposób na "bossów" magów? Przecież to idzie dostać kur..cy.. Gram pod duale i co z tego że ich mocno siekam jak oni mają mnie na 3-4 kulki, na dystans nie da się pobawić no zaraz robią TP za plecy, ani chwili spokoju, magowie to sobie jeszcze poradzą jakiś summonem, ale tak to jest niewykonalne chyba normalnie ich pokonać, wolę nie wiedzieć co będzie u Hosh Kara w SS

Andy

Andy

Użytkownicy
posty47
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W co wydawać pn'y magiem na SnC ktoś może z grubsza rozpisać?
Z góry dzięki.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Macie jakiś sposób na "bossów" magów? Przecież to idzie dostać kur..cy.. Gram pod duale i co z tego że ich mocno siekam jak oni mają mnie na 3-4 kulki, na dystans nie da się pobawić no zaraz robią TP za plecy, ani chwili spokoju, magowie to sobie jeszcze poradzą jakiś summonem, ale tak to jest niewykonalne chyba normalnie ich pokonać, wolę nie wiedzieć co będzie u Hosh Kara w SS
Zgadzam się, są mocno przesadzeni.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mam nadzieję, że masz wyuczone strzelanie z łuku/kuszy na dostatecznym poziomie. Tak jak napisałeś, magowie teleportują się na plecy. Skoro tak to jeżeli staniesz tyłem do ściany, to magowie do ciebie się nie przeteleportują. musisz znaleźć dogodną pozycję, gdzie będziesz stał tyłem do ściany, a przed sobą miał przeszkodę, aby mag cię "nie widział" i nie strzelał ale żebyś ty miał do niego przestrzał.

To bugowanko nie sprawdzi się tylko w wypadku dwóch bossów magów. Tego maga co jest na pustyni adanosa w wieży i obok khorinis niedaleko leża muritana. Musisz wykombinować inny sposób. Postaraj się troszkę.

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co potrzeba oprócz patelni aby korzystać z kuchni? Bo ciągle mam, że brak odpowiedniego przedmiotu. To samo mam z rąbaniem drewna. Mam siekierę, ale mi pisze, że nie mam przedmiotu.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jak ci o pieca chodzi to trzeba łopatkę mieć  algo kupujesz od eleny  albo gwizdniesz ta co jest obok pieca
Siekierki są dwie, obie  sprzedaje ale i zostawia po sobie canthar 

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mam nadzieję, że masz wyuczone strzelanie z łuku/kuszy na dostatecznym poziomie. Tak jak napisałeś, magowie teleportują się na plecy. Skoro tak to jeżeli staniesz tyłem do ściany, to magowie do ciebie się nie przeteleportują. musisz znaleźć dogodną pozycję, gdzie będziesz stał tyłem do ściany, a przed sobą miał przeszkodę, aby mag cię "nie widział" i nie strzelał ale żebyś ty miał do niego przestrzał.

To bugowanko nie sprawdzi się tylko w wypadku dwóch bossów magów. Tego maga co jest na pustyni adanosa w wieży i obok khorinis niedaleko leża muritana. Musisz wykombinować inny sposób. Postaraj się troszkę.
Walczyłem z magiem z zadania mroczna sieć. Wbugowałem się za biblioteczkę a mimo to mag i tak strzelał do mnie przez nią :) Natomiast tego maga z pustyni adanosa moża zbugować w filarze i bić w ten sposób z miecza aż padnie.

0 użytkowników
Do góry