[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1330009 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1330009

Odpowiedzi 5178

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Witam w ktorym miejscu moge sie pomodlic w klanie wysokiej skaly ? chodze i znalezc nie moge, to ten klan przy Nowej kopalni tak ?  Mam zadanie od szamana orkow i pomodlilem sie juz do 2 posagow. Jeden obok ur-shaka drugi w klasztorze zmiennoksztaltnych ale tego 3 u orkow wysokiej skaly znalesc nie moge, w r2 bylo to na srodku obozu a na Ab juz nie.  No i jeszcze odwiedzilem cmentarz orkow, wybijajac tam wszystko co do nogi, lacznie z bossem. Zawalilem zadanie opiekunow z duchem wody przez to ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jedno z drugim i trzecim wspólnego nie ma nic, czy wpadłeś na pomysł aby przeczytać dziennik zanim zadasz pytanie na które odpowiedz masz w samej grze.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam w ktorym miejscu moge sie pomodlic w klanie wysokiej skaly ? chodze i znalezc nie moge, to ten klan przy Nowej kopalni tak ?  Mam zadanie od szamana orkow i pomodlilem sie juz do 2 posagow. Jeden obok ur-shaka drugi w klasztorze zmiennoksztaltnych ale tego 3 u orkow wysokiej skaly znalesc nie moge, w r2 bylo to na srodku obozu a na Ab juz nie.  No i jeszcze odwiedzilem cmentarz orkow, wybijajac tam wszystko co do nogi, lacznie z bossem. Zawalilem zadanie opiekunow z duchem wody przez to ?

w ab nie ma go w obozie wysokiej skały, jest w obozie przed miastem orkow. Wyjdz z niego i idź przed siebie trzymając się lewej ściany. Jak się nie mylę to był zapis w dzienniku, że jest zaraz obok wejścia.

Mam małe pytanie, rzuciłem Falkowi wyzwanie o Slorkeza ale nie mogę go nigdzie znaleźć. Byłem w każdym punkcie z tej mapki https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/967600040940154849/7B3ECB5E88C4DA91224DE8B98C4C7B5AD8CCE221/
ale fizycznie nigdzie go nie widać. Istnieje jakiś kod, który mógłby mi wskazać jego lokacje? Pamiętam, że w starym returningu (chyba 2015) była możliwość sprawdzenia jego lokacji w skryptach. Da się w AB zrobić to samo?

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Czytałem jeszcze raz polatalem i znalazlem

Armage169

Armage169

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto uczy tworzenia świętych strzał?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy przetapianie pancerzy oferuje modyfikacje każdego pancerza w grze, np. pancerzy z gildii złodziei?

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy przetapianie pancerzy oferuje modyfikacje każdego pancerza w grze, np. pancerzy z gildii złodziei?
Jestem przekonany, że nie ulepsza pancerzy od złodziei. No ale, nie zweryfikujesz tego jak nie spróbujesz :)

Solan7

Solan7

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nie wierzę... Jak pociągnąć zadanie z Intrygami Masjafu na etapie, gdy powiedziałem Haniarowi wszystkie zdobyte informacje (2 opcje dialogowe wyczerpałem i teraz nie mogę już mu nic przekazać)?
Wg. poradnika powinienem zaczekać na placu do 22-23 i wtedy zacznie się walka między Tiamantem a Haniarem, ale oni tylko u mnie wychodzą razem na zewnątrz i sobie palą... To samo tego samego dnia, dzień później i 2 dni później. Sprawdzałem też 19 i 21... Nic nie mogę popchnąć dalej :(

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Przede wszystkim to, że musisz zaczekać do nocy to bzdura, autor solucji popełnił chyba przez całość ten jeden tylko błąd i teraz każdy pyta, dlaczego to nie działa. Poza tym u Haniara musisz też mieć trzecią opcję dialogową - rozmawiałeś z Joaquinem przy posągu w lesie?
Uprzedzając - gdy Haniar da ci sakiewkę z nagrodą, wróć do jaskini Osaira i weź Joaquina i niewolników do kopalni, potem będziesz mógł pogadać z Osairem i on ci wszystko wyjaśni.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Armage169

Armage169

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się jakoś wyjść z Koszmaru Kruka? Nie jestem w stanie zabić tego summonera bossa, nie mam strzał na trupy a do tego wlazłem tam w 3 rozdziale bez przygotowania. Może kodami jakoś da się beziego wyciągnąć?

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
jak sie przeciwstawic wyssysaniu zycia  od bossow w koszmarze kruka ? nie moge zabic 3 bossa.. bije go do polowy hp potem jest czas wody i ognia i wyssysa mi zyce az mnie mi za jednym zamachem calego nie zabierze.. zawsze moge uzyc podpalenia i potek na niewidzialnosc ale juz sie koncza :D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Na ścianie pomiędzy dwoma zakratowanymi przejściami są przyciski oznaczone znakami oznaczającymi kilka zjawisk, takich jak np. woda i ogień. Zgadnij co musisz zrobić.

You didn't grow.
You didn't improve.

Ardello

Ardello

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znowu jedno z głupszych pytań, skąd wziąć puste butelki na wode adanosa na studnij? Tak, łaziłem po alchemikach, nic. Piłem swoją wodę którą miałem w ekwipunku, butelki nie zostawały, jakaś pomoc :P ?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znowu jedno z głupszych pytań, skąd wziąć puste butelki na wode adanosa na studnij? Tak, łaziłem po alchemikach, nic. Piłem swoją wodę którą miałem w ekwipunku, butelki nie zostawały, jakaś pomoc :P ?
Kupcy na targowisku w Khorinis. Jeśli nie, sprawdź resztę, na pewno coś będzie. To popularny item. Dziwi mnie, że nie masz go w ekwipunku.

Da się jakoś wyjść z Koszmaru Kruka? Nie jestem w stanie zabić tego summonera bossa, nie mam strzał na trupy a do tego wlazłem tam w 3 rozdziale bez przygotowania. Może kodami jakoś da się beziego wyciągnąć?
Nie da się. To lokacja na bodajże 5 rozdział, więc nie wiem co tam robisz (?) Co do kodów, nie wypowiem się. Może ktoś inny pomoże.

Jeszcze coś ode mnie:
1. Widziałem kilka różnych wpisów Likera na temat zmian w lokacjach w AB, m.in. rozdziały, w których do tych lokacji przystępujemy. Czy ktoś z Was mógłby mi doradzić optymalny przebieg wszystkich lokacji w modzie? Zakładam, że zaczynamy od Khorinis -> Jarkendar -> GD, ale dalej nie jestem pewien. Przechodziłem R2.0 dwa lata temu + te zmiany, więc wolę się upewnić, z góry dzięki.
2. Czy grając guru, mogę zostać wojownikiem u Opiekunów?

Baobab

Baobab

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie piratów, czy da się ukończyć moda jeśli nie przekazałem/nie mogę przekazać Henry'emu informacji o drewnie od Malcolma a co za tym idzie znaleźć go martwego? (gdzieś tam czytałem, że trzeba wykonać wszystkie zadania dla piratów)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@frans Przecież koszmar Kruka to lokacja jak najbardziej na 3 rozdział, w 5 wszystkie lokacje poboczne powinny być już zrobione. Ale wyjść stamtąd się nie da bez ukończenia, dlatego właśnie przed każdą lokacją należy robić osobny zapis. Ogólnie kolejność lokacji zależy od tego, kim grasz, więc musisz po prostu patrzeć, gdzie dajesz radę, ale mniej więcej stopień trudności wzrasta w tej kolejności: Khorinis -> Jarkendar do momentu odblokowania pustyni -> większość misji w GD, w tym w mieście orków, bez bagna, jeśli tam nie dajesz rady -> 3 rozdział -> pustynia bez koszmaru Kruka -> bagno i kopalnia orków -> las Asasynów/świątynia Śniącego -> koszmar Kruka -> smoki -> Dolina Cieni. Jeśli zaś chodzi o Opiekunów, to nie, żeby dostać zbroję, musisz być wojownikiem przez gildię.
@Baobab Ogólnie to lepiej nie przekazywać tej informacji. Nie wiem, skąd wziąłeś, że nie znajdziesz go wtedy martwego, jest zupełnie inaczej - tylko wtedy Henry zleci ci questa na sprowadzenie Owena do obozu. Musisz dołączyć do grupy abordażowej Henry'ego (jeśli nie masz odpowiedniej opcji dialogowej, pogadaj najpierw z Bonesem) i wykonać zadanie z wieżą.

You didn't grow.
You didn't improve.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@fransOgólnie kolejność lokacji zależy od tego, kim grasz, więc musisz po prostu patrzeć, gdzie dajesz radę, ale mniej więcej stopień trudności wzrasta w tej kolejności: Khorinis -> Jarkendar do momentu odblokowania pustyni -> większość misji w GD, w tym w mieście orków, bez bagna, jeśli tam nie dajesz rady -> 3 rozdział -> pustynia bez koszmaru Kruka -> bagno i kopalnia orków -> las Asasynów/świątynia Śniącego -> koszmar Kruka -> smoki -> Dolina Cieni.
Dziękuję pięknie.

Jeśli zaś chodzi o Opiekunów, to nie, żeby dostać zbroję, musisz być wojownikiem przez gildię.
Zadałem to pytanie, ponieważ myślałem, że strażnik świątynny nadal nie ma pancerzy pod zręczność + wymaga 30% 2h (jak było to w R2.0), przez co będę zmuszony grać guru. Jednakże, AB znowu mnie pozytywnie zaskoczyło ;)

Mam jeszcze dwie kolejne, nurtujące mnie kwestie:
1. Których książek nie należy sprzedawać Gallahadowi? Wiem, że na pewno trzeba zostawić poezję myrtańską dla Loi + książkę dla orka, której nazwy niestety nie pamiętam. Coś jeszcze?
2. Czy jeśli gram bronią białą (1h + łuk) i wybrałem ścieżkę leczenia w Bractwie, to ma to w ogóle sens, żeby uczyć się magii Gallahada? Szkoda mi wyrzucać punkty na kręgi, a zastanawiam się, czy warto, skoro mam już podstawową magię.
3. Kiedy w bractwie, jako strażnik, mogę nauczyć się regeneracji wytrzymałości?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Na AB nie ma problemu, bo książki możesz potem od niego odkupić. Potrzebujesz jeszcze podstaw retoryki (nie wiem prawdę mówiąc, czy da się to oddać Gallahadowi) i dwóch książek, które znajdziesz dopiero eksplorując GD - kunszt obronny południowców i starożytną astronomię. Raczej to wszystko.
2. Nie napisałeś, ile masz punktów nauki za poziom. Jak 5 to nie, jak 10 to może, jak więcej to na pewno nie będzie problemu.
3. W AB wszystkich regeneracji uczy Vatras, niezależnie od gildii. Regeneracji wytrzymałości uczy w dwóch stopniach - pierwszy w 1 rozdziale, drugi w 3.

You didn't grow.
You didn't improve.

Ardello

Ardello

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaki jest najlepszy pancerz do zdobycia pod zręczność w 3 rozdziale? nie licząc tego orkowego za przejście świątyni śniącego, Mam pancerz Gonzalesa akurat, gdzie jest pancerz El-Hazira ? był w skrzyni w świątyni tam gdzie walczymy 2 raz z krukiem ale teraz nie ma, gdzieś go przeniesiono?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Na AB nie ma problemu, bo książki możesz potem od niego odkupić. Potrzebujesz jeszcze podstaw retoryki (nie wiem prawdę mówiąc, czy da się to oddać Gallahadowi) i dwóch książek, które znajdziesz dopiero eksplorując GD - kunszt obronny południowców i starożytną astronomię. Raczej to wszystko.
Mam cztery tomy książki opowieści starożytnych, które Gallahad także skupuje. Z tego co kojarzę, to są potrzebne do zadania, jeśli jesteśmy magiem ognia. W innym przypadku, przydają się do czegoś, czy można je opchnąć?

0 użytkowników
Do góry