@fransOgólnie kolejność lokacji zależy od tego, kim grasz, więc musisz po prostu patrzeć, gdzie dajesz radę, ale mniej więcej stopień trudności wzrasta w tej kolejności: Khorinis -> Jarkendar do momentu odblokowania pustyni -> większość misji w GD, w tym w mieście orków, bez bagna, jeśli tam nie dajesz rady -> 3 rozdział -> pustynia bez koszmaru Kruka -> bagno i kopalnia orków -> las Asasynów/świątynia Śniącego -> koszmar Kruka -> smoki -> Dolina Cieni.
Dziękuję pięknie.
Jeśli zaś chodzi o Opiekunów, to nie, żeby dostać zbroję, musisz być wojownikiem przez gildię.
Zadałem to pytanie, ponieważ myślałem, że strażnik świątynny nadal nie ma pancerzy pod zręczność + wymaga 30% 2h (jak było to w R2.0), przez co będę zmuszony grać guru. Jednakże, AB znowu mnie pozytywnie zaskoczyło ;)
Mam jeszcze dwie kolejne, nurtujące mnie kwestie:
1. Których książek nie należy sprzedawać Gallahadowi? Wiem, że na pewno trzeba zostawić poezję myrtańską dla Loi + książkę dla orka, której nazwy niestety nie pamiętam. Coś jeszcze?
2. Czy jeśli gram bronią białą (1h + łuk) i wybrałem ścieżkę leczenia w Bractwie, to ma to w ogóle sens, żeby uczyć się magii Gallahada? Szkoda mi wyrzucać punkty na kręgi, a zastanawiam się, czy warto, skoro mam już podstawową magię.
3. Kiedy w bractwie, jako strażnik, mogę nauczyć się regeneracji wytrzymałości?