[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1330076 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1330076

Odpowiedzi 5178

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Musisz pogadać z Erolem w obozie, dopiero potem będziesz mógł organizować innych ludzi. Dla Węża musisz jeszcze zacząć osobne zadanie z kopalnią - nie pamiętam już dokładnie, kto to zleca (chyba Erol, ale nie pamiętam dokładnie, kiedy), ale kiedyś ci powie, żebyś sprowadził specjalistę, który oceni, czy w kopalni opłaca się wydobywać.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

vvv

vvv

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam , błąd czy tak poprostu ma być?
Poziom pancerza wroga ustawiony na 100%
Dmg zadawane wilkowi 5 dmg z laga i 10 siły.
Teraz miecz 40 dmg i 42 siły a dmg zadawane wskoczył do 6.
dobilem z ciekawosci do 50 sily i miecz 80 dmg dalej 6 dmg w wilka z krytem po 60.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
No cóż, całkiem prawdopodobne, że ciosy niebędące krytycznymi tyle właśnie będą zadawać,

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Pani Ognia Vocan

Pani Ognia Vocan

Użytkownicy
posty15
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Solan7 Chodzi o ten drewniany most, który jest przy dawnym Starym Obozie. Po drugiej jego stronie masz na lewo las i za nim kopalnia Marcosa, a na prawo po skosie w stronę gór powinien być ten ork. Pobiegaj z łukiem po okolicy. Misję z poszukiwaniem Dana daje Brutus w pomieszczeniu w rogu po lewej od więzienia.

@oskar378 Co masz na myśli, pisząc "kupić cieniostwora"?

Solan7

Solan7

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Solan7 Chodzi o ten drewniany most, który jest przy dawnym Starym Obozie. Po drugiej jego stronie masz na lewo las i za nim kopalnia Marcosa, a na prawo po skosie w stronę gór powinien być ten ork. Pobiegaj z łukiem po okolicy. Misję z poszukiwaniem Dana daje Brutus w pomieszczeniu w rogu po lewej od więzienia.

Pięknie dziękuję za sprostowanie! :)

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czy jak gram na 10pn to starczy mi żeby wymaxować walkę łukiem i nauczyć się dualów?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Głupie pytanie, bo gre kończymy z około 70-90 levelem to sam sobie policz czy 700-900 pnów ci starczy czy nie :]

Nie licząc bonus pnów...

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

TuKosa

TuKosa

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś da radę wytłumaczyć czemu mam siłę 0/87? To przez to, że nie wydawałem punktów nauki na nią czy jakieś zmęczenie? Jak to naprawić bez wydawania na nowo PNów?

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
@Pani Ognia Vocan  a bo kiedys pytałem czu oprócz Necro inni też mogą mieć takie zwierzatko do "wychowania" czyli wbijasz mu lvl a on robi sie coraz silniejszy, jak np osobisty demon Necromanty.  I kiedys ktos napisal ze w miescie orkow u handlarza mozna nabyc cieniostwora jak sie ma max punktow u orkow no i wbilem na starego Necro i chcialem zobaczyc czy faktycznie ale nic tam nie moglem konkretnego kupic :(

Ardello

Ardello

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak zdobywać hp prócz kompotów z jagód i eliksów zycia? bo mam 3 rozdzial i 1,7k hp coś slabo :/

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
duzo Ci wpadnie z tabliczek

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, mam parę zagwozdek co do gry:
1. Mam ponad 100 karmy u Beliara. Czy warto zatrzymać te punkty na dalszy etap gry, czy mogę od razu je wykorzystać w kapliczce, do zwiększenia statystyk?
2. Kiedy Thekla uczy pieczenia ciast? Rozdział 1, Bulko obity, quest z Sagitą zrobiony. Opcji dialogowej nadal brak.
3. Pamiętam, że w R2.0 można było spotkać kilka razy Szaleńca obdartusa, który zagadywał do nas jedno zdanie, a potem uciekał. Czy ta postać była związana z jakimś questem, czy to tylko easter egg? Nie wiem, czy występuje w AB, ale zawsze mnie ta kwestia ciekawiła.
4. Czy istnieje fix na wyłączającą się muzykę w niektórych lokacjach? Mam na myśli, że po pierwszym odtworzeniu utworu następuje cisza, na przykład na farmie Onara.

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2. Musisz podejść do pieca.
3. Tu nie jestem pewien ale nie pamiętam czegoś takiego, nie pomyliło ci się z Velayą: historią wojowniczki ?
4. Jeśli ci się wyłączy wystarczy, że naciśniesz bodajże "U" 2 razy i włączy się z powrotem.

TuKosa

TuKosa

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś da radę wytłumaczyć czemu mam siłę 0/87? To przez to, że nie wydawałem punktów nauki na nią czy jakieś zmęczenie? Jak to naprawić bez wydawania na nowo PNów?
Tak samo teraz jak wczytuje zapis to postać kompletnie się nie rusza. Dopiero jak zcheatuje, podlece pod f8 do innej postaci, wcisne O i na nowo wcisne O na siebie jest normalnie.
Wcześniej nie cheatowałem, nawet marvina nie odpalałem. Jestem w Jarkendarze, zbieram młot addanosa

Edit: Moze to byc wina przemiany w zębacza wczesniej?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Edit: Moze to byc wina przemiany w zębacza wczesniej?
To bardzo prawdopodobne. Spróbuj znowu przemienić się w innego stwora, pochodź nim chwilkę i spróbuj wrócić do ludzkiej postaci. Powinno pomóc. Zakładam, że zrobiłeś to wcześniej w ruchu, albo trzymałeś inny klawisz, stąd bug.

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Witam, czy watek Asasynow bardzo dlugi jest ? z tego co wiem to pobugowany troche, ciezko go przejsc ? jakies porady co do niego ? Gram Magiem Ognia

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, czy watek Asasynow bardzo dlugi jest ? z tego co wiem to pobugowany troche, ciezko go przejsc ? jakies porady co do niego ? Gram Magiem Ognia
Z tego co pamiętam, to trwa około 2-4 godziny, z pełną eksploracją lokacji. Jeśli będziesz grać z poradnikiem, to nie ma się czego bać. Bugi wynikają z niepoprawnej kolejności podejmowania zadań/wybierania dialogów.

Najważniejsza porada - zrób save'a przed rozpoczęciem lokacji, w razie gdybyś sobie nie poradził. Niektóre momenty są dosyć wymagające, a z lasu wyjść się nie da, dopóki nie ukończysz całego wątku. Musisz przekonać się samemu.

Ardello

Ardello

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do wątku Assasynow, gram pod duale, właśnie przechodzę las, mam ostrza masjafu i.. Nie mogę ich używać, nie mają wpisanego dmg ani nic, a do założenia ich brakuje mi 7500 many? To jakiś bug czy jak to wygląda?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do wątku Assasynow, gram pod duale, właśnie przechodzę las, mam ostrza masjafu i.. Nie mogę ich używać, nie mają wpisanego dmg ani nic, a do założenia ich brakuje mi 7500 many? To jakiś bug czy jak to wygląda?
"Przeklęta broń", nie da się jej używać. Zwyczajnie niedostępna dla gracza. Też sobie zadawałem to pytanie.

0 użytkowników
Do góry