[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1326589 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1326589

Odpowiedzi 5178

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Czemu nie mam opcji dialogowy na temat drzewa zycia z baal netbekiem ? z Xardasem juz rozmawialem

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie to jest powodem, masz z nim nie rozmawiać, wtedy przepada. Od Saturasa idziesz prosto do Netbeka.

adamjer

adamjer

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko w sprawie klucza Engora, mianowicie nie mogę mu go oddać.
Otworzyłem magazyn od strony Engora, drzwi tam gdzie stoi Rycerz są zamknięte i nie mogę ich otworzyć.

Teraz nie mogę oddać mu tego klucza. Wie ktoś może gdzie są wszystkie klucze?
Czegoś nie zrobiłem poprawnie?

Dodatkowo mam problem z ramonsem z Loą...
Nie mogę odpalić cutscenki coby to sobie obejrzeć jak ona tańczy.
Krążu w kółko jak porąbany przez jej cały taniec i nie mogę się na to załapać.
Jest na to jakaś konkretna metoda?

Zaczek13

Zaczek13

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem zadanie od Karrasa ze zwojami zapomnienia oraz oddałem truciznę Constantino. Ignaz nadal żyje. Co powinienem jeszcze zrobić by dostać misję z jego morderstwem? (Jestem w 3 rozdziale)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Pochodź pomiędzy lokacjami. W końcu Andre powinien cię zagadać.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
@adamjer na taniec Loli jest konkretna godzina, w solucji jest tam gdzies to opisane ale chyba cos kolo poludnia moze ? Co do kluczy noo to jest zachodu..

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1497870430 

Kompletny poradnik bardzo rzetelny, tam znajdziesz praktycznie wszystkie informacje

Pani Ognia Vocan

Pani Ognia Vocan

Użytkownicy
posty15
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Armage169 Z Senyaka wypada bardzo ciekawy łuk, jeśli masz prf na zręczność. Wymaga 350 zręczności i umiejętności posługiwania się łukiem chyba 85. Daje bonus 40 do obrony przed obrażeniami fizycznymi i zadaje 350 obrażeń, jeśli dobrze pamiętam

@oskar378 Taniec Loi zaczyna się jakoś o 17 lub 18

A czy ktoś wie, czy na AB da się ulepszyć Szpon Beliara, poza naostrzeniem?
Poprzednim razem nie ulepszałam, pomyślałam że teraz by można się w to pobawić. Sęk w tym, że po użyciu Mora Ulartu nie wypadają mi żadne kamienie dusz, o których czytałam w solucji. Z Senyaka też nie wypada... Obecnie gram Paladynem, jeśli to ma jakieś znaczenie, a szpon jest mieczem jednoręcznym

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czy Farmer Akil jest mi potrzebny do dalszej części gry? Bo zginął mi w walce z bandytami a mam mało mamy by go wskrzesic

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No jest potrzebny w kilku zadaniach

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Pani Ognia Vocan Szpon należy najpierw ulepszyć za pomocą 400 punktów karmy u Beliara, a potem duszą S'enyaka (żeby wypadła, trzeba użyć runy przed przyzwaniem go - wtedy w rozmowie z nim pojawi się nowa opcja dialogowa). Gildia może spowodować, że będziesz potrzebować więcej karmy (do ulepszenia duszą S'enyaka trzeba mieć powyżej 100 karmy, a jeśli nic nie pomyliłem, paladyn potrzebuje powyżej 200). Gwoli wyjaśnienia - kamienie dusz z innych istot można było pozyskiwać w wersji bez AB.

You didn't grow.
You didn't improve.

Pani Ognia Vocan

Pani Ognia Vocan

Użytkownicy
posty15
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Piękne dzięki za odpowiedź, nigdzie o tym nie pisze :)

Po wypróbowaniu Szponu mam wrażenie, że nie jest tak ogromnie warty zachodu. Gniew Innosa to zupełnie co innego. Opcję ulepszenia broni w sankturarium dostałam bezpośrednio po zabiciu Senyaka, sprawdzone na kilku save'ach.

Tylko teraz mam pytanie: może mój ognik je skądś podwędził jak nie zwróciłam akurat uwagi (czasami łapie fanty zza ściany lub z pod podłogi), ale jakie są lokalizacje Łez Innosa? Palem dawno nie grałam, ale miałam je w 3 rozdziale i nie pamiętam skąd...

I jeszcze mam pytania, na które nie pamiętam odpowiedzi:
1) Jakie są wymagania dla paladyna oraz dla maga do dostania się do lokacji z Zaginionym Bratem?
2) W którym rozdziale można tam najwcześniej wejść?
3) Wystarczy mieć Szpon w inwentarzu czy trzeba pomodlić się do Beliara za karmę?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Łzy Innosa są obok amuletu Triramar (tego, za który dostajesz Mora Ulartu). Co do pozostałych pytań:
1. Gildia nie ma za bardzo znaczenia, musisz mieć bodaj 350 siły lub zręczności lub 600 many i 3500 HP, jednocześnie mniej niż 700 siły czy zręczności/1200 many/7500 HP. Całkowicie pewien tych liczb nie jestem, ale to gdzieś w tych okolicach.
2. 4.
3. Nie trzeba mieć Szponu, wystarczy, że Kruk nie żyje.

You didn't grow.
You didn't improve.

Pani Ognia Vocan

Pani Ognia Vocan

Użytkownicy
posty15
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam 4000 punktów życia i 400 zręczności i teleport dalej mnie nie puszcza niestety :( Pewnie trzeba coś więcej...

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jeszcze mam pytanie czy grając tylko pod same łuki ciężko mi będzie grę przejść czy lepiej też trochę punktów dawać w broń 1h?

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
@Pani Ognia Vocan

Zaginiony brat:

Zdrowie- 2000-7500
Siła /Zręczności- 350-850
Mana- 800-2500

Tera ja mam pytanko, co jest z tymi czarami ? w spisie pod "c" mam sciane ognia a w dzienniku mam juz ochrona ognia.. i oczywiscie skladniki troche sie roznia.. mam wszystkie razem z takim zwojem "ochrona ognia" ale on nie dziala jak zwykly zwoj wiec nie moge go uzyc a chcial bym zaklecie zrobic. Dodam ze fala ognia oczywiscie po postacia gniewu innosa w spisie byla do zrobienia. wie ktos jak ten czar zrobic ?

Solan7

Solan7

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wykonuję właśnie zadanie "Wiadomość od Ur Karassa" i oddałem list Garondowi. Teraz chciałbym dopaść orkowego posłańca, ale nie mam zielonego pojęcia, gdzie go znaleźć... Wg poradnika "Ork posłaniec znajduje się obok drewnianej kłaki prowadzącej do miasta orków (w pobliżu gdzie leżało ciało Dana).". Przecież do miasta orków nie prowadzi żadna drewniana kładka :P A żadnego Dana nie kojarzę...

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
To odnosi sie do starej lokacji miasta orkow, tam poszukaj

Solan7

Solan7

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To odnosi sie do starej lokacji miasta orkow, tam poszukaj

Szukałem, tam też nie ma żadnego posłańca :( Chyba że to nie bezpośrednio przy moście

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Bardziej moze przy tym ciele, ja mam pytanie jak mozna kupic tego cieniostwora u orkow ? no nieby reputacje mam ale zadnej opcji dialogowej nie mam

Ardello

Ardello

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak to jest z tym wężem i własnym obozem? oddałem mu wcześniej Rude i nie mam dialogu, na rpg russia jest napisane ze jak sie odda mu rude to mozna go zaprosic jak sie ma 45 retoryki, mam 60. Akt wlasnosci mam, pogadalem ze straznikiem, zatrudniłem Erola, ale z wężem nie mam dialogu. Ktoś coś wie?

0 użytkowników
Do góry