[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1322301 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1322301

Odpowiedzi 5178

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 @Mraug, Kompletna bzdura. Grasz magiem, bierzesz Constantino, łucznikiem Bosfera, a jak grasz pod siłę to Harada. Pieniędzy w grze jest multum.
@Popopik, Skończyłem grę na koszmarze bez wydobywania złota i pieniędzy mi nie brakowało.

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem podczas pierwszej walki z krukiem.Gram najemnikiem 2h. Próbuje go strzelać z kuszy lecz tylko pierwszy strzał mu zadaje obrażenia a inne już nie.

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tedddy_bear Możliwe, ja sugerowałem się tylko tym, co kiedyś wyczytałem. Tak jak mówisz, pieniędzy jest sporo i na koszmarze, a wybór czeladnika zdecydowanie gry nie zepsuje, co najwyżej może być ciężej bez tych dodatkowych punktów many dajmy na to.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem podczas pierwszej walki z krukiem.Gram najemnikiem 2h. Próbuje go strzelać z kuszy lecz tylko pierwszy strzał mu zadaje obrażenia a inne już nie.
A to ciekawa sytuacja. Jesteś pewny, że trafiasz go? Tak z ciekawości jaki dmg robisz krukowi kuszą?

Papopik

Papopik

Użytkownicy
posty72
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na najnowszej wersji można dołączyć do gildii złodziei/zabójców/mysliwych będąc nowicjuszem ognia ?

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Już wiem o co chodzi bo ja go atakowałem bez rozmowy a jak z nim pogadam to normalnie obrażenia dostaje

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie pojawia mi się Quachodron na płaskowyżu, mimo tego że jestem w nocy. Zdjąłem klątwę z Rademesa i lipa. Pusto pod skałą jak i na samej skale. Zastanawiam się, czy miałem iść tam od razu, bo poszedłem tam po trzech dniach i może to ma na to wpływ. Spotkał się ktoś z taką sytuacją?

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jeszcze mam pytanie gdzie znajdę urshaka w gd bo chce zacząć wątek orków.

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze mam pytanie gdzie znajdę urshaka w gd bo chce zacząć wątek orków.

Koło wieży Xardasa. Tam gdzie orkowy pomnik.

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze jedno pytanie co do poziomu trudności w AB. Na poziomie "Gothic" można zaznaczyć okienko "Zwiększ poziom trudność", a na dole jest opis "Dodaje utrudnienia z poziomu Koszmar". Za dużo mi to nie mówi... Czy ktoś wie o jakich dokładnie utrudnieniach jest mowa? Limitowany sen, głód itp. można zaznaczyć w oddzielnym okienku, więc na pewno nie chodzi o to.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze jedno pytanie co do poziomu trudności w AB. Na poziomie "Gothic" można zaznaczyć okienko "Zwiększ poziom trudność", a na dole jest opis "Dodaje utrudnienia z poziomu Koszmar". Za dużo mi to nie mówi... Czy ktoś wie o jakich dokładnie utrudnieniach jest mowa? Limitowany sen, głód itp. można zaznaczyć w oddzielnym okienku, więc na pewno nie chodzi o to.
Chodzi np. o takie niuansiki jak to, że lares nie pomaga nam w wycieczce do kamiennego kręgu po ornament czy też mika również nie jest zainteresowany pomocą na farmie akila.

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jeszcze mam pytanko gdzie jest wejście do miasta orków?

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze mam pytanko gdzie jest wejście do miasta orków?

Tam gdzie był bagienny smok. Czyli idziesz od strony chatki Cavalorna.

Eliksir oddech śmierci. Mam pierwsza i druga strona oraz potrzebne składniki a nie mogę go uwarzyć. Ktoś coś?
Ew. Brakuje mi łzawego pieprzu, jeżeli to nie chodzi o ten zwykły bardzo ostry. Jeżeli tak, to gdzie znajdę łzawy?

W dolinie cieni znalazłem notatkę o pokrywaniu pancerza ruda, jednak z bennetem nie mam żadnej opcji dialogowej. Jak zdobyć ciężki pancerz łowcy smoków?

pawel010203

pawel010203

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zna ktoś może kod (i czy jest w ogóle) na strażnika przy Nutsie w kopalni orków? Zabiłem go przypadkiem, bo zaczął mnie atakować jak używałem Światła a zapomniałem, że trzeba z nim pogadać jak mamy się spotkać z Wenzelem w tej odnodze i teraz nie mogę ruszyć wątku z niewolnikami bo u Crowe'a nie ma żadnego dialogu.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@reybeek Tego eliksiru nie możesz uwarzyć, on służy tylko do ulepszenia średniej szaty nekromanty i zrobi go Xardas po zdobyciu tejże.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@reybeek Tego eliksiru nie możesz uwarzyć, on służy tylko do ulepszenia średniej szaty nekromanty i zrobi go Xardas po zdobyciu tejże.

Ahh, więc trochę czasu zmarnowane : D A wygląda jak przepis ^^

A powiedz mi weteranie returna, dlaczego po znalezieniu notatki w dolinie cieni na temat wzmacniania pancerzy nie mogę dostać ciężkiej zbroi łowcy smoków? Zmienili to w AB?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Bo nie masz 4 rozdziału, to są pozostałości po podstawce gdzie notka dawało prawo do posiadania pancerza już w 3 rozdziale, teraz nie trzeba nawet notki bo z bennetem można od razu na ten temat pogadać w r3 skutkuje to od razu opcją kupienia średniego pancerza, zaś ciężki jest zarezerwowany na 4 rozdział.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

;

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo nie masz 4 rozdziału, to są pozostałości po podstawce gdzie notka dawało prawo do posiadania pancerza już w 3 rozdziale, teraz nie trzeba nawet notki bo z bennetem można od razu na ten temat pogadać w r3 skutkuje to od razu opcją kupienia średniego pancerza, zaś ciężki jest zarezerwowany na 4 rozdział.

Dzięki za wyczerpująca odpowiedź. Troszkę się spodziewalem, że może znerfili tak wczesny dostęp do tego armora, jednak z drugiej strony... Łowca ma bronie gildyjne do kupienia od Khaleda, które są lepsze niż cokolwiek innego xd Topory na 300 i 400 deklasują każda inna dwureke. Uriziel itd w ogóle bez podjazdu. Dlatego myślałem, że jednak jest sposób na najmocniejszy armię w R3 ;D

nauczylem sie 3 kregu magii wody , runa sie nazywa ,,uderzenie lodu (icy blast w opisie z dziennika)'', mam akwamaryn i kwarcyt, a zwoju nigdzie znalezc nie moge, nikt nie sprzedaje.
ktos to ogarnia?

w dzienniku wymagany tylko akwamaryn i kwarcyt, nie ma wymogu zwoju, mam to i to i dalej ,nie mam wszystkich skladnikow'

Wcześniej coś było o różnych kamieniach runicznych. Tzn. z odłamków możesz stworzyć kilka rodzajów kamieni. Może tedy pokombinuj.

0 użytkowników
Do góry