[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1320674 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1320674

Odpowiedzi 5178

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Przypomni ktoś, czy bonus np: ze smażonego mięsa +1 do siły jest jednorazowy czy stały? i np: z zupy rybnej, zapomniało mi sie :(

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
@garry18
Jednorazowy raczej bo sprawdzałem i nie działa za kolejnym razem.

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktos poleci najemnika lub paladyna pod 1h + tarcza? czy 2h lepiej lub duale ?
Gram na 2 poziomie trudnosci i chce w przyszlosci wyczyscic wszystko w grze, wiec sugestie mile widziane. na razie bez gildii i bez specjalizacji, a moze luk/kusza

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ale co to jest 2 poziom trudności?
Masz na myśli koszmar?
Polecam paladyna, potem dostaje on potężny czar przeciw nieumarłym kosi lepiej od zniszczenia nieumarłych, i świetne na bossy, a duuuuużo jest wersji nieumarłej właśnie.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Panowie, mam dwie sprawy, szukałem już 3 dni i wymiękkam totalnie
1.Gdzie jest ten drugi papierek do skarbca Wulfgara? Wyczytałem w solucji, że powinien on być w tej jaskinii między czarnym trollem a kręgiem, ale absolutnie go nie ma. Przeszukałem wszystkie jaskinie które mogłem na tym etapie i nigdzie nie ma tego kwitu
2. Gdzie jest ten yebany Slokers. Przeskakałem całe Khorinis. Punkty, w których powinien on być to chyba przeszukałem z 5 razy, w dzień i w nocy, kompletnie go nie ma. Może w AB dodali jakieś nowe spawnpointy dla niego, które ominąłem podczas moich wojaży.

,,Śmierć to pojęcie względne''

kam1802

kam1802

Użytkownicy
posty155
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ad. 1. W jaskini, w której jest widmo i kilka szkieletów. Musisz najpierw przeczytać notke z koszar.
Ad. 2. Sprawdź koło Niclasa i koło spalonej chaty niedaleko mostu z bandytami (skręć w prawo za mostem przy spalonej chatce są jaszczury).

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ad. 1. W jaskini, w której jest widmo i kilka szkieletów. Musisz najpierw przeczytać notke z koszar.
Ad. 2. Sprawdź koło Niclasa i koło spalonej chaty niedaleko mostu z bandytami (skręć w prawo za mostem przy spalonej chatce są jaszczury).
Mój wybawco, jesteś niesamowity <3

I jest jeszcze jedna sprawa, o której mi się zapomniało trochę. Mógłby mi ktoś podać umiejscowienie listów dziadka Falka? Z tego co wyczytałem, to pierwsza butelka powinna zespawnować się w jaskinii z cieniostworem, jednak no nie. Dla pewności przeszedłem wszystkie miejsca, w których te kartki rzekomo miały się pojawić. Kartke z khorinis przeczytałem i dałem Falkowi wyprzedzając.

kam1802

kam1802

Użytkownicy
posty155
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Listy są w butelkach musisz je otworzyć.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
No ta, ale gdzie są te butelki? W jaskinii z cieniostworem nic nie było na 100%, tak samo przy jeziorach w kanionie

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Coś się w tej wersji pozmieniało z tabliczkami z Jarkhendaru? Jeszcze na drugą stronę wyspy nie dotarłem ale mam kilka z samego Khorinis i nauczyłem się już języka budowniczych. Wchodzę w ekwipunek, tam wsród misktur jest kilka starożytnych tabliczek poslanca i uzdrowicieli i gdy na nie klikam to nic się nie dzieje.

EDIT. Już wiem. Przypadkiem wpadłem u Vatrasa na stół archeologiczny :)

kam1802

kam1802

Użytkownicy
posty155
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli czytałeś notkę znalezioną w Khorinis i dostałeś zadanie od Falka to w jaskini powinna być pusta butelka rumu(?) a w niej ten list.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie było żadnej butelki, sprawdzałem kilka razy i miejsce i ekwipunek. No cóż, przeżyje bez tego. Ale niestety nie przeżyje z niewalczącym Haniarem z Tiamantem. Przeczytałem, że wystarczy poczekać jeszcze jeden dzień albo na marvinie ustawić Tiamanta na linii wzroku Haniara. Chyba nie muszę wspominać, że nie pomogło? xD

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ale, że odczekanie jeszcze jednego dnia miałoby pomóc to pierwsze słyszę. Jak kamera przestaje krążyć to nadal stoją naprzeciwko siebie ze skrzyżowanymi rękami i nawet nie zaczynają rozmawiać? Spróbowałbym do nich wtedy po prostu podejść albo zagadać jednego z nich.
Nie mam pojęcia, jak to zadanie z butelką mogło się zbugować, ale najwidoczniej trzeba użyć kodów. Moim pomysłem, jak ten kod poznać, jest Nowa gra (albo wcześniejszy save, jeśli masz) -> Marvin -> F8 i K albo wolną kamerą do miejsca, gdzie jest sakiewka -> wyłączasz kody, żeby wejść w ekwipunek, otwierasz sakiewkę i wyrzucasz list na ziemię -> Edit focus i masz kod, który musisz zmienić, najprawdopodobniej dopisując "1" albo zmieniając już istniejące na "2". Albo możesz przeczytać ten papier i od razu do Jarkendaru i tam obczaić Edit focusem kod na butelkę. O ile się pojawia bez rozmowy z Falkiem, bo nie jestem tego pewny.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Kamera nawet nie krąży xD Jarają skręta przez godzine i odchodzą. Próbowałem podejść do tego z wielu stron i żadna nie zadziałała. 

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Aaaa. No to ty słuchasz się tej solucji, co każe odczekać dzień. Idź najpierw do Joaquina w jaskini Osaira i odprowadź go do kopalni. Potem pogadasz z Osairem i on ci powie, że pojedynek się szykuje.

You didn't grow.
You didn't improve.

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Joaquin siedzi w tej sali, gdzie był pierwotnie Tiamant i nie ma żadnej opcji dialogowej

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Po przekazaniu wszystkich trzech haków na Tiamanta Haniarowi Joaquin powinien być w jaskini Osaira. Powiedz, na jakim etapie zadania jesteś.

You didn't grow.
You didn't improve.

Rivenxd100

Rivenxd100

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak dostać się do sanktuarium innosa(w podziemiach klasztoru)

Filipoj

Filipoj

Użytkownicy
posty48
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Wyciągnąłem info z listu od Joaqiuna i od Kaduyina i od Luki jeśli coś u niego było. Według solucji (i zachowania w grze) powinni się klepać. Nikt nie ma opcji dialogowych żadnych to myślę, że wykonałem wszystko raczej

Post połączony: 2020-01-01, 00:16
Jak dostać się do sanktuarium innosa(w podziemiach klasztoru)
Musisz wykonać questa Nekromanta w Khorinis i iść do Vatrasa. On Cię skieruje do Parlana i po rozmowie z nim paladyn nie będzie Cię zatrzymywał

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Przeczytałeś list, który Luka miał przy sobie? Bo jeśli tak, to kompletnie nie wiem, co się zjebało. Powinien Joaquin być w jaskini Osaira, żebyś mógł jego i niewolników zabrać do kopalni, a potem byłby pojedynek.

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników
Do góry