[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1320763 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1320763

Odpowiedzi 5178

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witajcie, jakieś porady odnośnie Im'Araha? Nie mogę się do niego zbliżyć bo wypuszcza te śmieszne czaszki za 1k hp szybciej niż karabin AK-47. Gram wojem 2H i gdy zadaje mu cios pojedynczy po tym jak staje się wrażliwy na ataki to od razu teleportuje się obok i znowu leci seria czaszek. Jak ich unikać i jak już to walczyć z nim na pustyni czy w wieży?

@darkpraiser  masz w temacie o poradach jak go pokanac - całą walkę.

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Witam wszystkich po sporej przerwie

Postanowiłem przejść sobie wersje Returning 2.0 z polecanym alternatywnym balansem. I widzę że trochę się pozmieniało :)
Mam pytanie odnośnie skalowania siły i obrażeń. O co w tym chodzi że na starcie każdemu potworkowi zadaję 5 pkt obrażeń, niezależnie od tego jaką broń posiadam? Ja wiem że to sam początek gry ale coś mi tu nie gra, bo dołożyłem ze 30 siły i nic się nie zmieniło.
Czy może po prostu nawet najlepsza bron i duża siła i tak nic nie da jeśli nie będzie odpowiednio dużego % w walce 1h/2h?
Pytam bo ostatni raz grałem w jakiegokolwiek Gothica z 6-7 lat temu (returning 1.1 rebalance cos tam) i mechanika gry wyleciała mi z głowy. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
To jest mechanika z g2nk
Nie przebijasz się przez obronne przeciwnika proste  wiec zadajesz najmniejsza nominalna wartość czyli 5
DMG jest liczone  na bazie siła + obrażenia broni - Pancerz wroga = twoj dmg o ile  to będzie crit który jest wyrażany % w posługiwaniu się orężem
Jeśli nie critniesz to twój dmg  jest liczony w ten sam sposób tyle ze dzielony przez 10

Dochodzi do wyliczeń jeszcze mechanika z returninga czyli stamina, tu nie mam dokładnych danych ale im mamy jej więcej w momencie ataku tym większy uzyskujemy bonus do obrażeń zasada ta działa tylko na bronie wymagające siły czyli miecze 1h/2h i dodatkowo duale, chociaż dla nich bonus z staminy jest  mniejszy ale liczony jak wszystko u nich podwójnie

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Gram najemnikiem pod zerke, łuki, szpady, drobne kradzieże te sprawy. W II rozdziale pojawiła się u Raffa od myśliwych umiejętność Unik za 3000 golda i 5 lp. Co ona takiego robi i czy opłaca się jej uczyć? Gość coś gada, że zwiększa obrażenia ale sprawdziłem i bije z łuku tyle samo.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ludzie pomocy bo zrobiłem z siebie total nooba. Otworzyłem list falka do bospera, co w przyszłości okazuje się anulowaną misją, tyle, że zanim się skapnąłem to minęło trochę czasu i Falk jest obrażony, nie chce gadać. Zwój niepamięci nie działa, pobić go graniczy z cudem, bo w trakcie ataku na niego, jego staty rosną tak jakby był Behemotem.

Jakiś z spec z GVE pomoże co zrobić?

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Umiejętność unik daje szansę na uniknięcie ciosu i nie otrzymanie obrażeń.
Szukaj coś pod Falk - Bosper i piss off.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trochę dziwne, bo wszystkie pozycje przy nim mam na 0, to czy doniosłem strzały czy nie, i czy on jest Fuckoff też :/

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Korzystasz z tego gve z możliwością edycji tablic? To z plusem w nazwie.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widzisz, nie :)

Post połączony: 2019-12-21, 14:45
ale ja coś jestem ułomny pod tym względem. Wchodzę w ostatniego save, zmieniam te pozycje na 0 czyli Falk fuckoff i arrow deliver fail, wchodze w gre i tego save a on dalej ma mnie gdzieś

Post połączony: 2019-12-21, 14:53
Głupi ja, miałeś rację, że to pissoff trzeba było wyłączyć... temat załatwiony, dzięki wielkie za pomoc

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Jak działa ostrzenie broni? Niby nauczone a nie wiem jak się za to zabrać.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Logiczne chyba jak, nie bądźmy aż tacy leniwi masz klawisz h naciskasz go i przeczytaj sobie wszystko co potrzebujesz na paru stronach i problem ci się rozwiąże razem z przyszłymi problemami

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Pytając "jak działa ostrzenie broni" miałem na myśli jak się za to zabrać.
Pod literką "h" jest napisane że do ostrzenia służy klawisz num9. Gdy go naciskam wyskakuje komunikat że potrzebny jest mi kamień szlifierski. Czy kamień szlifierski i osełka to to samo? Jeśli tak, to gdy podchodzę do osełki w Khorinis, tam gdzie pracuje normalnie Brian i próbuję coś naostrzyć to wyskakuje komunikat że się nie da. A zdolności się nauczyłem.
Co robię nie tak?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Osełka, której potrzebujesz, to item. Zresztą przecież Brian zleca nawet zdobycie jednej, którą potem pozwala zachować. Można ją kupić od Ramireza, ale jedna sztuka leży też niedaleko od niego. Gdzieś w tych kanałach w każdym razie. Może w skrzyni. :F

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zeby zaś ostrzyc na kamieniu co defatko nie jest przydatne  trzeba mieć ostrze to samo które  na ów kamieniu przerabia się na zwykły badziewny miecz.
Osełka lezy  na jednej z pulek w pomieszczeniu gdzie przebywa ramirez.

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Dzięki. Zmyliła mnie ta "stacjonarna" osełka w kuźni. Na takiej to chyba w Gothicu 3 się ostrzyło.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Na tej też możesz, ale - jak Tizgar napisał - potrzebujesz ostrza, żeby z nią wejść w interakcję, więc jest to mocno niewygodne i nieopłacalne.

You didn't grow.
You didn't improve.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem intrygi masjafu. Zrobiłem wszystko dokładnie tak jak jest w solucji, czyli gadałem z joaqimem, potem z kaduinem, potem zostałem cieniem masjafu. W solucji jest napisane że joaquim powinien stać obok posągu beliara, ale ani przy posągu w świątyni ani w lesie go nie ma. Cały czas stoi w kopalni Osaira i nie ma z nim żadnej kwestii dialogowej, jak to można popchnąc do przodu?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Albo solucja zrobiła jeszcze więcej błędów (w co jednak wątpię), albo nieuważnie czytasz. Po zostaniu cieniem idziesz do Tiamanta, on cię odsyła do Osaira, wtedy wykonujesz questa dla Osaira i DOPIERO WTEDY szukasz Joaquina przy posągu.
EDIT: To jednak błąd w solucji. Nie mam pojęcia, jakim cudem nikt na to jeszcze nie zwrócił uwagi. Tam jest pokręcona kolejność.

You didn't grow.
You didn't improve.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobłem jak powiedziałeś. Zabiłem Luke, wziąłem list od niego, ide do Osaira, nie ma z nim dialogu, ide do Haniara, daję mu list, potem idę pod posąg i Joaquim stoi pod posągiem, ale nie ma z nim opcji dialogowej. Co za  popierdolona lokacja, nic tylko bieganie z kopalni do świątyni, już pustynia adanosa lepsza bo przynajmniej sobie powalczysz, wczytam sobie save sprzed lasu asasynów i po problemie, najwyżej będę 1 poziom w plecy.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie wykopałeś bryłki złota dla Osaira, dlatego nie masz z nim kwestii dialogowych.
Od razu powiem, że jest duży błąd w solucji - mianowicie, kiedy dostarczysz Haniarowi wszystkie trzy haki na Tiamanta, nie masz czekać do północy ani nic takiego, tylko wracać do jaskini Osaira i wykonać zadanie "Odprawa niewolników do kopalni".

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników
Do góry