[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1328195 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1328195

Odpowiedzi 5178

Tusiekk

Tusiekk

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka wiecie może gdzie dostane srebrny miecz?

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@Tusiekk pierwszy będzie w kopalni którą idziesz do górniczej doliny, pilnowany przez ducha.

kam1802

kam1802

Użytkownicy
posty155
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wykonać zadanie "Sprzątanie sal nowicjuszy"? 4 zgodziło się pomóc, ale Parlan nadal nie zalicza zadania.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@kam1802 przeczytaj dziennik. Masz posprzątać 4 pokoje i kaplice. Kaplice trzeba samemu używając miotły.

kam1802

kam1802

Użytkownicy
posty155
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Delth W dzienniku nic o tym nie ma, ale Parlan rzeczywiście wspomina o posprzątaniu pokoju jednego z magów. Dzięki za pomoc.

pawel010203

pawel010203

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka ludzie! Mam pewien problem w lesie asasynów, mianowicie kiedy rozmawiam z Gonzalesem przy ognisku w ogóle nie ma do wyboru opcji robienia zadań dla nich tylko ta z zabiciem wszystkich. Wiadomo, że nie chcę tego robić, bo dodatkowy exp, fajny wątek itp. Jak ktoś wie co robić to byłbym wdzięczny za pomoc. Dodam jeszcze, że zanim wszedłem pierwszy raz do tej jaskini za nowym bractwem Śniącego, to nie wiedziałem, że trzeba tam zaprowadzić Gonzalesa a potem dopiero wejść więc wszedłem sam i potem po wejściu, Gonzalesa nie było przy ognisku, a że wrócić się nie dało to uratowała mnie runa od Vatrasa z teleportem do zabójcy Lothara. Więc się teleportowałem do niego, zabiłem i wróciłem do Khorinis żeby odprowadzić Gonzalesa i gdy to zrobiłem to wszedłem do lasu drugi raz.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gratuluję kreatywności z tą runą.
Niestety pewnie to cię nie uratuje przed wczytaniem save. Moim zdaniem mamy tu dwie możliwości błędu:
1. Zagadałeś do Gonzalesa opcją "kiedy ruszamy". Turbo głupi bug, ponieważ opcję tę należy poruszyć po użyciu ogniska, inaczej wszystko szlag trafia. Tutaj należy wczytać przed rozmową z Gonzalesem, wyczerpać wszystkie opcje rozmowy poza wspomnianą, nacisnąć ognisko i dopiero wtedy "kiedy ruszamy".
2. Mniej przyjemny wariant, mam nadzieję, że nieprawdziwy. Gra mogła uznać, że Gonzales nie wszedł z tobą do Masjafu i tak już zostało, tutaj trzeba będzie wczytać save sprzed pierwszego wejścia i wziąć od razu Gonzalesa.

Jeśli nie masz save żadnego niestety, zostaje tylko rozpierdol.

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@pawel010203 Obawiam się, że w tym wypadku jest to raczej opcja numer 2 (w ogóle błędu z opcji nr 1 nigdy nie uświadczyłem). Jest jeszcze trzecia rzecz: nie wspomniałeś, czy aby nie zabiłeś asasyna pilnującego niewolników w jednej z odnóg początkowej jaskini. Nieraz ludzie tak właśnie robili, a to też wyklucza potem możliwość wybrania opcji ze szpiegowaniem.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

pawel010203

pawel010203

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak chodzi o zagadanie do Gonzaleza opcją „Kiedy ruszamy?”, to nawet nie miałem możliwości tego zrobić bo pierwsza opcja to „Co to za miejsce?” (czy jakoś tak) i po jej kliknięciu bezpośrednio następuje wybór między zabiciem asasynów lub robieniem zadań dla nich. Raczej to będzie niestety wariant drugi, a problem w tym, że nie mam żadnego save’a przed pierwszym wejściem do lasu, więc dobrze, że jest chociaż ta opcja z zabiciem ich bo bym moda nie skończył xd. A no i jak zobaczyłem tego asasyna z niewolnikami to podszedłem do niego bo chciałem pogadać ale mnie zaatakował więc nawet go nie biłem tylko wczytałem od razu grę.

ultracose

ultracose

Użytkownicy
posty15
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Widziałem że do takiej endgamowej zbroi potrzeba 960 wytrzymałości. Pytanie jak tyle w ciągu gry osiągnąć? Z trollestów będzie ok. nie więcej niż 300. Z tabliczek może 200. A co z resztą? Mam inwestować punkty w wytrzymałość? Czy może zamiast siły od bogów poprosić o dar wytrzymałości? Pytam się bo nie chce skopać sobie gry że będę miał siłę i inne a nie założę zbroi bo mi wytrzymałości braknie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Z bonusów luźno się dojeżdża do 600+ resztę można dobić ucząc się siły każde 20 wyuczone siły = 10 staminy za free,  jak się wie jak rozwijać postać to przy graniu na 10 pn  już pod koniec 1 rozdziału nie są nam do niczego potrzebne,  po za  ładowaniem ich masowo w sile + tam jakieś  pierdoły z późniejszych rozdziałów ale to są male koszta tych rzeczy.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

darkpraiser

darkpraiser

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie, jakieś porady odnośnie Im'Araha? Nie mogę się do niego zbliżyć bo wypuszcza te śmieszne czaszki za 1k hp szybciej niż karabin AK-47. Gram wojem 2H i gdy zadaje mu cios pojedynczy po tym jak staje się wrażliwy na ataki to od razu teleportuje się obok i znowu leci seria czaszek. Jak ich unikać i jak już to walczyć z nim na pustyni czy w wieży?

nakacu

nakacu

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobry ma ktoś może rozpiskę run/esencji od demonologi

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak można ulepszyć szatę nekromanty duszą S'enyka? Nie mam takowej opcji przy posągu Beliara
I druga sprawa jak mogę się nauczyć jubilerstwa z czarnej rudy, rozdział 4

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch