[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1168299 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1168299

Odpowiedzi 5178

Lolman324

Lolman324

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram najemnikiem, pogadałem z Hagenem i dopiero potem przystąpiłem do wodnego kręgu. Teraz Vatras każe mi iść porozmawiać z Hagenem, zupełnie jakbym tego nie zrobił. Problem w tym, że ze szlachetnym przywódcą paladynów nie mam o czym gadać i odsyła mnie on z misją by pomóc magom wody.
Jakieś pomysły jak naprawić ten bajzel bez wczytywania gry sprzed tygodnia? Nie widzi mi się od nowa bieganie i robienie wszystkich questów na gadanie.

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Lolman324 A jak stoisz z wątkiem z portalem do Jarka ?

aranes010

aranes010

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie dotyczace zadania Duch wody (Rozdział 4) dla opiekunow .
Na poczatku jest napisane zebym sie udal porozmawiac z ur-shakiem, jednak nie mam zadnej kwiestii dialogowej do wyboru. O co chodzi ? Z szamanem klanu w gorach moge gadac ale potem bezi nie wie co ma powiedziec i ork sie smieje.

Lolman324

Lolman324

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Lolman324 A jak stoisz z wątkiem z portalem do Jarka ?
Znalazłem wszystkie ornamenty, co było chyba warunkiem przystąpienia do wodnego kręgu.

Znalazłem też handlarza bronią (w sumie kilkanaście minut po przystąpieniu do wodnego kręgu).
Zostało jeszcze "znalezienie" zaginionych ludzi, a raczej zabicie Dextera i przeczytanie jego listu. No ale to nie powinno mieć chyba nic wspólnego. Rozdział drugi powinien rozpocząć się po rozmowie z Hagenem, a ja jestem nadal w pierwszym o dziwo.

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Lolman324 Tutaj nie jestem pewien, bo zawsze jakoś mi się udawało to robić bez żadnych przykrości, ale co mogę powiedzieć to tak:
1. Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś połącz pierścienie w jeden.
2. Zabij jednak tego Dextera, nie wiem czy o to chodzi, ale na pewno nie zawadzi.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Lolman324 W podstawce to nie robi różnicy, ale w Returnie od najwcześniejszych wersji musisz zrobić ornamenty i oddać Vatrasowi list Dextera, żeby Hagen wpuścił cię do 2 rozdziału.
@aranes010 To wynik przeniesienia tłumaczenia z podstawowego Returna do AB. Musisz zabić Malbara w górskiej fortecy i Hosh-Paka i przynieść rzeczy z nich i z demona ze świątyni Adanosa w Jarkendarze do filaru nieopodal obozu orków.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Istniej spis kamiennych tabliczek do AB? Na rpg russia nie udało mi sie znaleźć.. Był jedynie do returna 2.0 zwykłego, ale to się totalnie rożni od AB.

aranes010

aranes010

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao Hosh-Paka zabilem juz przed tym zadaniem, czy to jakos komplikuje sprawy?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie, chodzi o to, że masz wejść w interakcję z filarem po zdobyciu przedmiotów, które oni mieli przy sobie.

You didn't grow.
You didn't improve.

Fanatykox

Fanatykox

Użytkownicy
posty54
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy można zrobić koszmar kruka w 5 rozdziale? Bo ile pamiętam, stamtąd teleportuje nas xardas, a on ginie w 5.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Fanatykox  Xardas ginie w 5. rozdziale, a to coś nowego. Kończyłem grę ostatnio i u mnie żył.

Lolman324

Lolman324

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jao, Mraug. Rzeczywiście zabicie Dextera i rozwikłanie sprawy zaginionych pomogło. No ale twórcy zmieniając wymagania do rozdziału mogli też zmienić dialog. Tak czy siak, dziękuję.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie zmienili? Jak dla mnie "pomóż Magom Wody w rozwiązaniu ich problemów" jasno mówi, co mamy zrobić.

You didn't grow.
You didn't improve.

Lolman324

Lolman324

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie w tym rzecz. Vatras kazał iść do Hagena przekazać MOJĄ wiadomość o górniczej dolinie, co już zrobiłem. Wtedy też zauważyłem brak drugiego rozdziału i założyłem z góry, że bug.

GazownikAndrzej

GazownikAndrzej

Użytkownicy
posty153
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak to się dzieje, że inne bossy szkielety moglem normalnie bic ze zniszczenia, ale tego zmiennoksztaltnego druidka w koszmarze juz nie moge xd widzialem u kogos na yt ze normalnie go bil tym

i7 5820k 3.3ghz
16GB RAM
GTX 750Ti

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam powie mi ktoś gdzie jest brahim ? bo nigdzie w porcie nie moge go znaleść

GazownikAndrzej

GazownikAndrzej

Użytkownicy
posty153
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Moge odrazu po zdobyciu Mory Ulartu jej uzyc czy dopiero podczas rozmowy z Senyakiem? Bo sie zastanawiam czy jak uzyje wczesniej to bede mogl jego dusze zdobyc.

i7 5820k 3.3ghz
16GB RAM
GTX 750Ti

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@GazownikAndrzej Możesz swobodnie wcześniej

@domix trudno jednoznacznie opowiedzieć ale np idąc od Lehmara w strone owiec, przed owcami, a właściwie domem Alwina skręć w lewo i zaraz zobaczysz schodki (które są na zewnątrz, nie w żadnym pomieszczeniu) i idziesz nimi na górę.
Albo druga wersja, jak patrzysz na magazyn gdzie był typ z paczką ziela, to wejdź do innego magazynu obok po prawej stronie, przejdź przez cały aż na zewnątrz i wychodząc zobaczysz wspomniane schodki i na górę

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@GazownikAndrzej Nie możesz, a musisz, inaczej nie pojawi się u S'enyaka odpowiednia opcja dialogowa.

You didn't grow.
You didn't improve.

Reynevan

Reynevan

Użytkownicy
posty45
Propsy5
  • Użytkownicy
Gdzie jest ta opuszczona chata w której mam się spotkać z Gilianem by dołączyć do zabójców?

0 użytkowników
Do góry