[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1168249 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1168249

Odpowiedzi 5178

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem żeby poświęcić mój konsekrowany miecz jednoreczny łzami Innosa. Mam łzy, mam miecz konsekrowany, pogadałem o Łzach z Pyrokarem i mam 500 karmy. Idę do sanktuarium Innosa i mam tylko 4 opcje: módl się, złóż ofiarę, dary i dary specjalne. Ktoś wie co mam z tym zrobić?

seba290669

seba290669

Użytkownicy
posty72
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam zamiar zacząć grać łucznikiem, ale jak sobie radzić z szkieletami? Są jakieś specjalne luki na to czy coś w tym rodzaju?
Jak wygląda sama rozrywka? Da się grać,czy raczej słabo to wygląda ogólnie? Jaka najlepsza gildia dla licznika?

Fanatykox

Fanatykox

Użytkownicy
posty54
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Kto oprócz gallahada sprzedaje runiczny papier?
2. Da się go wytworzyć |?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Fanatykox
1. Xardi jak jesteś nekromantą, Cronos - mag wody.
2. Raczej nie, choć przyznam że pomysł dobry.

Post połączony: 2019-05-16, 10:25
@seba290669 Denerwuje mnie takie narzekanie. Łucznik jest najłatwiejszą postacią w grze, dlatego w 3. rozdziale zrezygnowałem z gry tą klasą.
Łuk na m.in. szkielety dostać już można w 2. rozdziale po zostaniu mistrzem myśliwych. Falko daje ci specjalny łuk. Strzały można kupić lub nauczyć się robić u Bospera.
Dodatkowo uczymy się broni 2H i używamy włóczni, które mają niesamowity zasięg, przebicie i niszczą wszystkich. Grająć łucznikiem nie pakujemy punktów w siłę.
Gildia dla łucznika - wiem że palladyni i strażnicy świątynni mają zbroje pod zręczność, dodatkowa możesz używać zbroi złodziei i zabójców.

Post połączony: 2019-05-16, 10:27
@Vanadiss A nie trzeba najpierw pogadać z magiem obok paladyna? Oczywiście to jest tylko sugestia nie pewnik.

Post połączony: 2019-05-16, 10:32
@Opos123
3. Grałem nekromantą na koszmarze u Constantino. Nie miałem dochodów z wykopanego złota bo szkoda mi było PN. Przeszedłem i złota miałem dość. Kasę bijesz sprzedając mu: zioła, mikstury siły i zręczności, oddajesz mu smocze i goblinie jagody. Hannie sprzedajesz wszystkie drogocenne kamienie oprócz chyba szafirów, Jest tego pełno.
Ciągle krąży mit, że grając magiem nie będziemy mieć złota będąc czeladnikiem u Constantino. Bzdura i bajka.

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2 Pytania ode mnie:
1. Jak zrobić skręta dla Fortuno, nie mam takiej opcji na stole alchemicznym, inne miksturki normalnie robię, na pewno w ekwipunku mam wszystko co potrzeba, mówię o tym pierwszym, nie drugim. Zawsze czy to w podstawce czy w R2 zwykłym bez problemu szło. Cały jarek wyczyściłem co się dało, zalega mi ten q i mnie drażni.
2. Czy 30lvl przy 1h+tarcza około 1200 hp, 170 siły jest sens iść do GD? Z tego co kojarzę w kopalni przez którą się przechodzi są dosć mocne szkielety, latam z ciężkim przekutym pancerzem straży i w hełmie najemnika, nic lepszego nie udało mi się znaleźć.
+ do pkt 2. czy w AB nadal jest broń przeciwko umarłym właśnie w tej kopani prowadzącej do GD?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao
Ale nauć siem pisadź polskiemu, dobzie?
NIK zasugerował, że matematyka jest zbyt trudna dla maturzystów i dobrze byłoby zrezygnować z tego egzaminu na maturze. Za parę lat to samo powiedzą o języku polskim i wówczas to nie wiem, jak ludzie będą się komunikować, chyba za pomocą gestów;)

Post połączony: 2019-05-16, 10:37
@komandos59
1. Posadź swoją szlachetną d..pę na krześle obok Fortuno i zrobisz skręta. Bez urazy, taki mam dzisiaj kiepski humor.
2. Broń 1H dalej tam jest, ale jest ona chyba tylko na duchy, a na nieumarłych było chyba coś innego, tylko nie wiem co. Szkielety występują pojedynczo i nie są zbyt mocne, tak więc łatwo sobie z nimi poradzisz. Wystarczy się cofać i wyprowadzać kontrę.

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao
Ale nauć siem pisadź polskiemu, dobzie?
NIK zasugerował, że matematyka jest zbyt trudna dla maturzystów i dobrze byłoby zrezygnować z tego egzaminu na maturze. Za parę lat to samo powiedzą o języku polskim i wówczas to nie wiem, jak ludzie będą się komunikować, chyba za pomocą gestów;)

Post połączony: 2019-05-16, 10:37
@komandos59
1. Posadź swoją szlachetną d..pę na krześle obok Fortuno i zrobisz skręta. Bez urazy, taki mam dzisiaj kiepski humor.
2. Broń 1H dalej tam jest, ale jest ona chyba tylko na duchy, a na nieumarłych było chyba coś innego, tylko nie wiem co. Szkielety występują pojedynczo i nie są zbyt mocne, tak więc łatwo sobie z nimi poradzisz. Wystarczy się cofać i wyprowadzać kontrę.

Dzieki. Z tym krzesłem to  :facepalm:
Szkielety właśnie mam pewną obawę, bo już gdzieś się natknąłem na jakiegoś z włócznią i ciężko wjechać w nie z 1h przez zasięg, ale po za tym lecieć na 30 czy na siłę próbować jeszcze coś wytłuc w Khorinis/Jarku, dodam że zostały mi raczej jakieś  pochowane naprawdę silne stworki, ew jakaś zbroja może lepsza siąść przed GD niż to cudo strażników które ma około 110-120 ochrony?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyzbieraj wszystkie smocze korzenie i szczawie w Khornis i Jarku, trochę tego jest. Na YT koleś Kajma ma filmiki z miejscem ich występowania.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miecz z dodatkowymi obrażeniami na nieumarłych jest w zalanej wierzy Xardasa btw oraz w R5 lepsza wersja wypada z Ginnocka.
@komandos59 zasugerowałeś, że nie zabiłeś wszystkich potworów w Jarkendarze, na co czekasz z nimi?
W Khorinis też powinieneś zrównać z ziemią wszystko, może poza Bossami typu Ahirion czy bracia Trollec.
Zbroi raczej lepszej nie dostaniesz, może w zamku GD od Engora, ale nie mam pewności

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok dzięki za odp, wyoram jeszcze to co się da, ale raczej pozostawały mi jakieś trolle/golemy na bagnach których nie jestem w stanie ruszyć póki co a także silni nieumarli (widma itp.) w jaskiniach, no i mocniejsze bosy.

aranes010

aranes010

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ktos mi moze powiedziec gdzie jest wejscie do doliny cieni?
Biegam jak debil po tym miescie od 30min i nie moge znalezc tego portalu -.-

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Po wyjściu od Ur-Thralla (prawie od razu po minięciu Farroka) po lewej stronie powinieneś trafić na wejście do tunelu prowadzącego w dół. Jak zejdziesz, skręcasz w prawo i idziesz na wprost aż do końca.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Hasoo69

Hasoo69

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
elo mam Problem z ulu mulu ma znalesz tego najemnika i jestem w jaskini pod fortem i go niema co robic

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jest nie w jaskini, a na drodze od fortu do niej. Nie zeskakuj, tylko idź ścieżką.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

GazownikAndrzej

GazownikAndrzej

Użytkownicy
posty153
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś kojarzy ile zręczności muszę mieć aby okraść Kreola? Domyślam się że ten klucz jest do drzwi, żeby nie chodzić tak naokoło.

Edit
Nieważne, klucz jednak był obok niego xd sprawdziłem wszystko poza tym stołkiem na którym leżał

i7 5820k 3.3ghz
16GB RAM
GTX 750Ti

seba290669

seba290669

Użytkownicy
posty72
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy grając jako strażnik miejski pod zręczność dostanę potem jako paladyn taką zbroję? Czy będzie ona pod siłę?

Fanatykox

Fanatykox

Użytkownicy
posty54
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@up Nie, aczkolwiek z tego co pamiętam to paladyni mają zbroję pod zręczność

1. Czy Sankta Nomen dotyczy również summonów, tzn. Czy będą nadal znikać, czy zacznie mi hp żreć.

seba290669

seba290669

Użytkownicy
posty72
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja dostałem tylko zbroję paladyna pod siłę...skąd wziąć tą pod zręczność?

Fanatykox

Fanatykox

Użytkownicy
posty54
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A czasem hagen jej nie sprzedaje  ? A jak nie to coś mogło mi sie pomylić.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ja dostałem tylko zbroję paladyna pod siłę...skąd wziąć tą pod zręczność?

Zbroja pod zręczność jest do kupienia u lorda hagena, a przynajmniej u mnie jest, od momentu gdy uwolnimy benetta z więzienia, chyba nazywa się demon armor czy jakos tak.

0 użytkowników
Do góry