[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1168267 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1168267

Odpowiedzi 5178

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mam z nim żadnego dialogu o uczeniu się run, mam już wszystko pokończone, jedyne co mi zostało to iść na statek i płynąć na Irdorat

seba290669

seba290669

Użytkownicy
posty72
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam 30 lvl,gram nekromantą.
Kończę niedługo jarkendar -  wracam właśnie od Quahodrona i idę do kruka.Gdzie powinienem dalej iść,tzn jakiej lokacji,aby było optymalnie?

Fanatykox

Fanatykox

Użytkownicy
posty54
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W jakiej kolejności użyć przełączników  w światyni kruka, za mostem ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W sensie, za tym pierwszym mostem? W żadnej, musisz iść korytarzem, który jest otwarty, i na jego końcu pokonać bossa. Te przełączniki przydadzą się po powrocie stamtąd, ale gra ci powie, jak ich musisz użyć.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Fanatykox

Fanatykox

Użytkownicy
posty54
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do usunięcia.

WojownikAdanosa

WojownikAdanosa

Użytkownicy
posty77
Propsy17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Planuje zrobić maga ognia aczkolwiek zanim pójdę do klasztoru chce zrobić tyle misji ile się da ... wiec robię hybrydę pod zręczność (luki i włócznie) a później iść w czystego maga ognia pytanie czy na 10 PN mi się to uda, na chwile obecną mam 12 lev 80/50 ręki żeby móc uczuwać włóczni za 80 ręki  , 30 % w 2 ręke i 30 % w łuki ? Grał już ktoś podobnie jeśli tak proszę o rady :)

Esubane

Esubane

Użytkownicy
posty52
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
AB nie bardzo nadaje się do robienia hybryd, zwłaszcza jak grasz na 10 PN. A już na pewno nie taką.

Mag jeśli już musi walczyć wręcz to używa broni wymagających many, które zadają bardzo wysoki dmg od inteligencji. W czwartym rozdziale nosiłem miecz 1H z zabójcy Lothara i chlastałem nim bossów-szamanów w Jarkendarze, biło im po 800-1000 na hita, miasto orków (arena) też banalnie prosto rozpykane.

Pierwszą niezłą broń dla maga masz od Gallahada. Dwa miecze 1H, pierwszy jest bodaj na 75 many.

Ja sobie gram na 12 PN / poziom (ustawione przez GVE, 15 to trochę za dużo) i nabiłem sobie 30% w 1H żeby jakoś się tym dało walczyć bez krwawienia z oczu. Zrękę do 50 bazowej wbije sobie w 3 rozdziale najwcześniej, może nawet w czwartym. na początku nie ma sensu bo i tak nie grając pod dex mało kogo damy radę okraść, marnujemy tylko 50 punktów na dex i kradzież.

Czyli reasumując nie rób hybrydy, mag ma swoje bronie do walki w zwarciu. Zdecyduj się tylko czy chcesz iść w 1h czy 2h. I tak do walki magią będziesz nosił kostur (więcej inta) więc opcja 2H jest warta rozważenia. Tylko może być problem np z orczą areną bo kostur ogniowy od razu ich zabijał, a miecz 1H nie.

Łuku nie musisz w ogóle ruszać na magu. Jest to broń do walki na odległość. Po co ci ona skoro będziesz walił z kulek ognia???

xkosmateusz

xkosmateusz

Użytkownicy
posty15
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Witam, wpadłem w jeden z bugów gothica, grałem już kilka razy a teraz wróciłem i zapomniałem o nim. Więc nie oddałem oranmentu z dzikiego lasu zanim poszedłem na farmę Onara z larese (liczyłem na Exp jak w zwykłym nk). Przez to nie dostałem Listu od Vatrasa dla Saturasa który umożliwił by mi otworzenie portalu do Jarkendarze. Jestem strażnikiem świątynnym, gadałem z hagenem, zrobiłem questy z handlarzem broni i znikającymi ludźmi oraz oczywiście zebrałem wszystkie ornamenty i jest on już połączony. Zna ktoś może kod na ten list polecający Vatrasa, albo wie jak dowiedzieć się jaki jest kod na niego. Pozdrawiam

Post połączony: 2019-05-04, 11:18
I oczywiście jestem w wodnym kręgu. Vatrasa twierdzi, że nie gadałem z Hagenem co jest nieprawdą bo nawet wyczyściłem już ten fort

wiewior9888

wiewior9888

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. mam pytanie dot. AB odnośnie Nekromanty. Mam możliwość u Xardasa nauczenia się przywoływania demona, problem w tym, że nie wiem jak go odwołać a przy każdej teleportacji mimo, że nie ma go przy mnie to gra dalej widzi, że mam go przywołanego. Jest możliwość odwołania go? Ewentualnie jakoś przeteleportowanie go do mnie, ponieważ gdy go ,,zgubię" to nie mam możliwości ponownie go przyzwać, gdyż wyświetla mi się komunikat: ,,Coś mi w tym przeszkadza..." Dziękuję, pozdrawiam!
Edit: oczywiście chodzi o naukę demonologii oraz, że nie chodzi o zwykłego demona tylko tego sługę, chowańca.

WojownikAdanosa

WojownikAdanosa

Użytkownicy
posty77
Propsy17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Esubane  Dzięki za informacje , bo mam dylemat ... bo chciałem iść na farmę Onara przed klasztorem zrobić misję dla expa i nie wiem jak je wykonać nie wydając punktów na lepszą broń .. zwojami ich obijać czy darować sobie farmę... ?

Fanatykox

Fanatykox

Użytkownicy
posty54
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak otworzyć przejście obok zapadającego się mostu w światyn kruka?

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szybkie pytanie ode mnie, szukajka nic nie znalazła, wchodzę właśnie do jarka, ale trochę cierpię na brak hp, jakoś około 600 mam, fajnie by było porobić jakieś potki, w zwykłym returnine pamiętam robiło się z korzeni i rdestów z jakiegoś przepisu, czy w AB też jest coś takiego? Placki z jabłek już chyba wszystkie jakie się dało wyciągnąłem.

hollow93

hollow93

Użytkownicy
posty46
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hejka, robie mroczne rytualy, zabilem bossa maga w srodku i wyczyscilem swiatynie ale nie ma zadnego demona ani wpisu. czy musze wyczyscic cala lokacje z nieumarlych?

oki juz wiem, ten mag ma ksiege do przyzwania demona

Robharek

Robharek

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zmienic wartość dostawania PN, na level z 10 na 20? jest to trochę wkurzające

Post połączony: 2019-05-04, 13:20
@hollow93 musisz przeczytać "przyzwanie demona" w kręgu.

hollow93

hollow93

Użytkownicy
posty46
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zmienic wartość dostawania PN, na level z 10 na 20? jest to trochę wkurzające

w trakcie gry juz sie chyba nie da, bys musial od poczatku

Esubane

Esubane

Użytkownicy
posty52
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy

w trakcie gry juz sie chyba nie da, bys musial od poczatku

da się da. W GVE trzeba odnaleźć odpowiednią zmienną i sobie to wyedytować. Oczywiście zmiana nie jest retroaktywna i będzie działać od kolejnego level-upa. Zaletą GVE jest to, że można sobie ustawić cokolwiek, np. 12 14 18 punktów. Nawet ponad 20 ale to już czity w sumie.

Można sobie grać całą grę na 10, a jak już dochodzimy do 6 rozdziału to na oddzielnym save slocie zmienić na 999 i wyuczyć się oporowo wszystkiego co się tylko da :) Efekt będzie coś ala robienie rozróby w GTA na kodach.

aranes010

aranes010

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest bialy cieniostwor potrzebny do qusta zlecenie wodnego kregu?

Firingbeard

Firingbeard

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Hej, mógłby mi ktoś powiedzieć, która linijka w gve odpowiada za dialog z Xardasem w zadaniu "Nekromanta w Khorinis" po śmierci Darona? Bo niestety musiałem trafić na buga  :P

Fanatykox

Fanatykox

Użytkownicy
posty54
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest bialy cieniostwor potrzebny do qusta zlecenie wodnego kregu?
PO wyjściu z gospody idziesz w stronę spalonej chaty i trochę dalej po lewej stronie na wzniesieniiu powinien być( o ile pozbierałeś skóry)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Fanatykox Cofnij się do miejsca, gdzie walczyłeś z Akashą, otworzyło się tam drugie przejście. Poza tym wróć też na początek lokacji, Opat miał klucz do skarbca.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

0 użytkowników
Do góry