[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1326213 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1326213

Odpowiedzi 5178

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
a wytrych posiadasz ? Kup od niego ksiege ze spisem zaklec i zobacz czy wszystko posiadsasz

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sasiad Jeśli chcesz się nauczyć runy "otwierania zamków" musisz najpierw się nauczyć 1. kręgu czy 2. kręgu magii. Nie pamiętam, którego kręgu jest ta runa. Bez nauki odpowiedniego kręgu magii, możesz się nauczyć jedynie tworzenia zwoju.

Sasiad

Sasiad

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sasiad Jeśli chcesz się nauczyć runy "otwierania zamków" musisz najpierw się nauczyć 1. kręgu czy 2. kręgu magii. Nie pamiętam, którego kręgu jest ta runa. Bez nauki odpowiedniego kręgu magii, możesz się nauczyć jedynie tworzenia zwoju.

To jest runa 1 kręgu magii

Ja znam i pierwszy i drugi krąg. Po prostu nie ma możliwości nauczenia się tego

PS. według księgi posiadam wszystko co potrzebne do tej runy + inne runy mogę robić

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
O co chodzi z tym przyznaniem wilka, warga, orkowego psa u gallahada? Kosztuje to mase, a jakiejś runy, czy czegoś brak.

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z ulepszaniem/przekuwaniem pancerza.
Po dołaczeniu do wodnego kręgu dostajemy informacje, ze u Carla mozna nauczyc sie przekuwania pancerzy, problem polega na tym, że po nauczeniu się nie ma żadnej opcji ulepszenia pancerza przy kowadle (tak jak pisze teoretycznie w dzienniku) nie ma też żadnej opcji przy warsztacie platnerza (po opcji przekuj pancerz jest tylko opcja wróć). Próbowałem nauczyć się kucia pancerzy najpierw u Benneta(czyli gildyjny kowal), ale wtedy też nie mam żadnej opcji. Poza tym po nauczenia się przekuwania u carla nie mogę się nauczyć ulepszania zbroi u Benneta (i tak samo w drugą stronę) nie wiem czy to jest ta sama umiejętność i jest to celowe czy nie. Szukałem już na forum, ale zazwyczaj ludzie mają chociaż opcję z nazwą danego pancerza i informacje o braku odpowiednich surowców a ja nie mam nawet opcji przekucia, pomocy :D

Ehhh...

Ostatnio ulepszałem pancerz rycerza, a widze że już chyba 5"ty raz oto pytasz.

Czy gdy wchodzisz w dziennik i wchodzisz w opcje rzemiosło, a potem w kowalstwo masz tam rozległe wpisy jak co kuć i ile potrzeba materiału na poszczególny pancerz?
To musisz mieć, jesli to będziesz miał to znak że jesteś dobrze nauczony kucia pancerzy, następnie idziesz do farmy onara i tam w warsztacie płatnerza robisz wszystko, ale pamiętaj aby miec składniki ( w moim przypadku potrzebowałem skór cieniostwora i sztaby magicznej rudy ) i to wszystko, skoro m i działało to i tobie musi działać, zakład że nie miałeś skór albo sztabek.

Mam ten sam problem. Co ciekawe przejrzałem zakładkę Handel i rzemiosło (pod klawiszem L) i mam bardzo dużo wpisów różnych pancerzy do przekuwania, ale nie ma wśród nich pancerza wodnego kręgu.
Pod klawiszem C nie mam w zakładce kowalstwo żadnego wpisu dotyczącego przekuwania pancerzy

Valkirx

Valkirx

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka, czy jeśli oddam skórę trolla z tego questa dla netbeka falkowi i zrobię z niej pancerz to będę mógł jeszcze zrobić pancerz z tej skóry trolla z pustyni adanosa? Czy to się jakoś wyklucza

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To dwie osobne zbroje. Ta z trolla z pustyni jest po prostu lepsza.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Rivenxd100

Rivenxd100

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poradzi mi ktoś gdzie mogę znaleźć czarną rudę,ponieważ potrzebuje do kuszy z questa orków i mi jednej brakuje 

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Rivenxd100 U góry strony masz napis Themodders, następnie szukaj, wpisz "czarna ruda" i może ci wyskoczy link do całej listy bo temat był wałkowany wiele razy.
Z tego co pamiętam, jeden jest w kanałach za kratą pod miastem; drugi w kanionie, pierwsza lewa odnoga; cztery kolejne w forcie paladynów, musisz mieć klucz do skarbca; u orków w mieście za wodzem; u jednego smoka w skarbcu, chyba od ognia, łatwy dostęp; kolejną dostajesz za odpowiedni dialog z paladynem obok bramy w forcie paladynów. Reszty nie pamiętam.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sasiad może twoim problemem jest brak odpowiedniego rodzaju runy, czyli np tej średniej jakości rune musisz stworzyć pierw na stole runicznym. Może to co piszę jest bzdurą bo nie pamiętam czy na to trzeba, ale spróbować nie zaszkodzi.

@Rivenxd W Ab jest od cholery czarnej rudy, poza tą wspomnianą wyżej i w spisie na rpg russia:
https://rpgrussia.com/threads/alternativnyj-balans-chjornaja-ruda-gde-najti.14422/
to możesz np u Kreola kupić 3 sztuki, kosztuje jedna 3000, ale jak pilnie potrzeba to warto

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

krzysio2138

krzysio2138

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, mam problem.

1. Nie mogę znaleźć już żadnych serafisów, a co za tym idzie nie mogę tworzyć potek many. Zebrałem wszystkie możliwe w Khorinis, Jarkendarze. Do górniczej doliny na razie nie idę, mam 28 lvl, gram nekromantą.
2. Szkielety, które przywołam nie atakują celów, mimo, że wcześniej to robiły. Teraz stoją po prostu w miejscu, ewentualnie za mną idą, i nie atakują. Mam prawie 100 karmy u Beliara, u Innosa 40. Co mam z tym zrobić?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@krzysio2138
Ad.1 A pytanie brzmi... U kupców jest go bardzo dużo.
Ad.2 Polecam lekturę pod klawiszem H.

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z przekuwaniem pancerzy. Wyżej pisałem o pancerzu Wodnego Kręgu. Problem jest jednak szerszy. Niezależnie u kogo się uczę (Carl, Bennet czy Mortis) w zakładce Handel i rzemiosło (pod klawiszem L) pojawia się dużo wpisów różnych pancerzy do przekuwania, ale nie ma wśród nich pancerza wodnego kręgu straży czy najemników.
Pod klawiszem C w zakładce kowalstwo nie mam żadnego wpisu dotyczącego przekuwania pancerzy
Ktoś ma jakiś pomysł?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do osób grających nekromantą na koszmarze.

Jest szansa wyuczenia się 6. kręgu i czy warto? To jest bodajże 100PN.
Teraz mam poziom 59 poziom i 44PN w zanadrzu. Zostały mi smoki, kruk, dolina i finał w ŚŚ.

Nie wiem czy lepiej tych PN nie przeznaczyć na naukę pierścieni i amuletów z rudy magicznej, a resztę walnąć w manę.

I jeszcze jedno - jest podobno do wyuczenia się tworzenia biżuterii z czarnej rudy. Jeśli tak to ile to kosztuje?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam pytanie o doline cieni, wcześniej żeby wejść do ŚŚ, trzeba było zrobić zadanie zemsta ur'thralla, w dolinie cieni, teraz zrobiłem kopalnie orków i już dostałem klucz do ŚŚ, ale nic o dolinie cieni, właśnie i jak teraz tam się dostać i co trzeba zrobić by tam wejść, to lokacja po ŚŚ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
to lokacja po ŚŚ?
Tak.

Okej, czyli zdobywam Urizielka, idę do thralla i da mi Zadanie na dolinę cieni, dobrze rozumiem? :P

zwierzyk

zwierzyk

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wymienić karme na inteligencje ? posiadam  100 karmy  a brakuje mi 10 inta zeby zsotac nekromanta ?

Dudeus

Dudeus

Użytkownicy
posty230
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak się chce grać pod duale/włócznie to można zacząć od grania pod rapiery czy PN-ów nie starczy?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Jak się chce grać pod duale/włócznie to można zacząć od grania pod rapiery czy PN-ów nie starczy?
   pnow zawsze starczy bo w takim 4r można na lajcie mieć już 50plus level dodaj do tego pny z bosow i zadania to ci wychodzi cos kolo 600pn takze oto się nie bój

0 użytkowników
Do góry