[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1325759 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1325759

Odpowiedzi 5178

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Kompotów uczy Kliff w zamku w GD

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dobra, już Rosjanie mi wytłumaczyli. Generalnie na dzień dzisiejszy nauka kręgów na Slash&Craft to zwykła strata punktów nauki (chyba, że mamy gildię niemagiczną). Mam nadzieję, że to poprawią.

Hatapon

Hatapon

Użytkownicy
posty159
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wie ktos czy istnieje mozliwosc wykonania misja dla Lutero z pokwitowaniem jezeli zabilem lehmara i oddalem krwawe kielichy dla gildii zlodziei? bo mam ten smieszny weksel i nie mam zadnej opcji dialogowej u Lutero zeby oddac tego questa, a nie ukrywam przydalaby mi sie umiejetnosc magii od galahada

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
A na pewno masz dobry kwit? Bo tam są dwa.

Hatapon

Hatapon

Użytkownicy
posty159
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A na pewno masz dobry kwit? Bo tam są dwa.
mam weksel ten co mowi o krwawych kielichach z jego skrzyni i mam tez jego ksiege rachunkowa, nie mam pojecia gdzie moze byc cos jeszcze

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
No to jest jeszcze jeden kwit, prawdopodobnie schowany gdzieś w szafie albo za ścianą, nie pamiętam jak to w AB było. Gdzieś w mieszkaniu Lehmara masz guzik od odkrycia skrzyni.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hatapon Obok kominka jest przycisk, który otwiera skrzynię na dole.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
@Sorfarius
To jest edda, i też wydawało mi się że ona tego uczy, ale jednak nie, ona uczy robienia zup.

Także kurde kto uczył robienia kompocików z jagód :P chyba że to w r2 było?

To na pewno ten kucharz w jarku u bandytow jesli nie to jestem noobem no nie ma innej opcji albo jak wyzej ktos pisal mi sie juz w glowie miesza za duzo tych kuchcikow..

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jaki kucharz w obozie bandytów? Kompotów uczy Kliff w GD. Snaf u bandytów uczy gulaszy.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Jaki kucharz w obozie bandytów? Kompotów uczy Kliff w GD. Snaf u bandytów uczy gulaszy.

Dokladnie tak powalilo mi sie calkowicie .. Powrot do gothica bo dluzszej przerwie i czlowiek z chodzacej encyklopedi stal sie zapytajka xD wiele sie zapomnialo..

Chodz gram w AB 1raz to tam duzo sie pozmienialo w porownaniu ze zwyklym returnem na + oczywiscie bo jest wiecej smaczkow jak np zmienione khorinis i naprawde wyglada lepiej

Port przypomina port a wczesniej wygladalo to na jakies zadupie nie wiem jak to opisac no bieda po prostu

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
L'hiver zen, jeśli grałeś to nie jest to nic nowego

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zainstalowałem sobie AB i przy zaczynaniu nowej gry widzę ustawienie Gothic z personalizacją ustawień. Moje pytanie brzmi jak ustawić poszczególne opcję aby dopasować AB do poziomu Legendarnego z Ret2.0

Na YT zaproponowano mi aby ustawić:
Siłę i obronę potworów na 125% i życie na 100% (rozumiem że bossowie też podlegają temu przelicznikowi?)
Przychód złota 25% jak to rozumieć? że będę dostawał 25% wartości rzeczy przy sprzedaży i z nagród czy o 25% więcej.
Doświadczenie za przeciwników 100%
Ilość PKT nauki u życia co poziom 10

Na Legendarnym nie dodawało mi PŻ co poziom
Z doświadczeniem nie mam pojęcia czy coś było zmieniane.

Jakieś sugestie jak utrudnić sobie życie ale bez przesady? Wyłączyłem limit snu, pułapki włączone do tego potrzeba jedzenia, picia i snu.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
L'hiver zen, jeśli grałeś to nie jest to nic nowego

No wlasnie skads kojazylem te tekstur gralem na L hiver troche ale ledwo do miasta doszedlem xD nawet nie wiedzialem ze je mam widac sa zawarte w AB albo pobralem w trakcie instalacji podpierdolek

Post połączony: 2019-03-04, 23:00
Zainstalowałem sobie AB i przy zaczynaniu nowej gry widzę ustawienie Gothic z personalizacją ustawień. Moje pytanie brzmi jak ustawić poszczególne opcję aby dopasować AB do poziomu Legendarnego z Ret2.0

Na YT zaproponowano mi aby ustawić:
Siłę i obronę potworów na 125% i życie na 100% (rozumiem że bossowie też podlegają temu przelicznikowi?)
Przychód złota 25% jak to rozumieć? że będę dostawał 25% wartości rzeczy przy sprzedaży i z nagród czy o 25% więcej.
Doświadczenie za przeciwników 100%
Ilość PKT nauki u życia co poziom 10

Na Legendarnym nie dodawało mi PŻ co poziom
Z doświadczeniem nie mam pojęcia czy coś było zmieniane.

Jakieś sugestie jak utrudnić sobie życie ale bez przesady? Wyłączyłem limit snu, pułapki włączone do tego potrzeba jedzenia, picia i snu.

Graj na koszmarze na hardkora to wcale nie takie trudne tylko poczatek jest pieklem jak nawet w 1.3.2 gdzie to ludzie nie pisali jakie to trudne a przeszedlem to z latwoscia chodz tu zapisy kiedy chce duzo ulatwialy a w koszmarze nie masz tej mozliwosci co tylko daje smaczku w walkach

Ale uwaga trzeba miec nerwy mocne

Valkirx

Valkirx

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poziom gothic limitowany sen 100%hp potworów 150 siła i obrona 25 przychody postacią pod zręczność lepiej do harada iść czy bospera?

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
W końcu świątynia śniącego jest faktycznie zawalona. Propsy za to. Mam parę pytań
1. Kiedy aktywuje się teleport do własnego obozu? Zrobiłem wszystko co z tym związane i nadal go nie ma.
2. Serce s'ynaka dałem w szpon beliara w postaci kosturu. Dobrze zrobiłem?
3. Jakie wymagania muszą być spełnione na 5 i 6 krąg magii?
4. Zadanie ze zbieraniem części różdżki. Gdy creol nas po nie wysłał, powinienem mieć np sztukę od nekromanty ze świątyni śniącego w plecaku, tak? Bo albo jestem ślepy, albo nie mam.
5. Czy zadanie, które daje nam Valtras z modlitwą w klasztorze innosa za tego maga ognia, który okazał się być nekromantom jest nie do zrobienia jako Nekro? Brak opcji dialogowej przy kapliczce.
6. Kiedy najlepiej wybrać się do tej lokacji obok pokoju Kruka? Ponoć są tam najlepsze itemy.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
1. Jak wsadzisz płytkę w kamień.
3. Czwarty rozdział i kilkaset many.
5. Modlisz się w sanktuarium?

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
W końcu świątynia śniącego jest faktycznie zawalona. Propsy za to. Mam parę pytań
1. Kiedy aktywuje się teleport do własnego obozu? Zrobiłem wszystko co z tym związane i nadal go nie ma.
2. Serce s'ynaka dałem w szpon beliara w postaci kosturu. Dobrze zrobiłem?
3. Jakie wymagania muszą być spełnione na 5 i 6 krąg magii?
4. Zadanie ze zbieraniem części różdżki. Gdy creol nas po nie wysłał, powinienem mieć np sztukę od nekromanty ze świątyni śniącego w plecaku, tak? Bo albo jestem ślepy, albo nie mam.
5. Czy zadanie, które daje nam Valtras z modlitwą w klasztorze innosa za tego maga ognia, który okazał się być nekromantom jest nie do zrobienia jako Nekro? Brak opcji dialogowej przy kapliczce.
6. Kiedy najlepiej wybrać się do tej lokacji obok pokoju Kruka? Ponoć są tam najlepsze itemy.
oprócz tego mam właśnie problem w lesie assasynow. Po zrobieniu questa górskiej kopalni złota, powinienem dostać quest na przyprowadzenie tam niewolników. Mimo, że osair o niej wspominał, nie mam jej w dzienniku. Wyczytałem w solucji, że mamy ich zabrać od gościa, co stał z nim w jaskini. Jednak on stoi obok Tiamanta i nie ma z nim opcji dialogowej. Spróbowałem pogadać z szefem assasynow, gdy pali przed świątynią, ale to tam też nic. Przeczytałem wszystkie dostępne notatki.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
A zrobiłeś questa od nowicjusza przed świątynią? Bo żeby móc odprowadzić niewolników, musisz powiedzieć Haniarowi o tym, że Tiamant kazał cię zabić temu całemu Luce, o tym, że ma kosę z Nrozasem i o tym, że nie zabezpieczył kopalni.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A zrobiłeś questa od nowicjusza przed świątynią? Bo żeby móc odprowadzić niewolników, musisz powiedzieć Haniarowi o tym, że Tiamant kazał cię zabić temu całemu Luce, o tym, że ma kosę z Nrozasem i o tym, że nie zabezpieczył kopalni.
chodzi ci o quest, w którym mówię temu nowemu co ma zrobić, by się przypodobać osairowi? Tak, zrobiłem. Jednak gdy zabijam lukę i czytam list, zanosze samorodek osairowi. Ten powinien dać mi zadanie na tycg niewolników. Jednak dopiero wtedy zrobiłem zadanie z modlacym się nowiciuszem. Wymyśliłem na nim pokazanie notatki. Po tym z nikim nie mam opcji dialogowej

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Gdzie moge znalezc rum... Potrzeby do zupy dla farima

0 użytkowników
Do góry