[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1237535 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1237535

Odpowiedzi 5178

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ja nie grałem ani na koszmarze ani na plusie  nie dlatego ze jest trudno a jest wkurwiająco to różnica  cokolwiek nie ustawisz za poziom na start będzie trudno a potem łatwo, koszmar czy  plusik nie utrudniają gry a  upierdliwiaja ja zmuszając gracza do robienia pewnych rzeczy które normalnie by ominą zaoszczędzając trochę czasu.

Dajesz gothic i ustawiasz wszystko na maxa co się da wyłączasz upierdliwcze i tyle pkt zycia za poziom zero  istotne są tylko 2 kwestie przychód golda dajesz 100% żeby zaoszczędzić czas
Pn za lvl albo 5 albo 10  więcej nie ma sensu będzie za łatwo
Regen z potów natychmiastowy daje komfort gry,  czasowo mocno utrudnia grę

Ta są 2 czynniki realnie wpływające na poziom trudności reszta jest  mało istotna

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Ja nie grałem ani na koszmarze ani na plusie  nie dlatego ze jest trudno a jest wkurwiająco to różnica  cokolwiek nie ustawisz za poziom na start będzie trudno a potem łatwo, koszmar czy  plusik nie utrudniają gry a  upierdliwiaja ja zmuszając gracza do robienia pewnych rzeczy które normalnie by ominą zaoszczędzając trochę czasu.

Dajesz gothic i ustawiasz wszystko na maxa co się da wyłączasz upierdliwcze i tyle pkt zycia za poziom zero  istotne są tylko 2 kwestie przychód golda dajesz 100% żeby zaoszczędzić czas
Pn za lvl albo 5 albo 10  więcej nie ma sensu będzie za łatwo
Regen z potów natychmiastowy daje komfort gry,  czasowo mocno utrudnia grę

Ta są 2 czynniki realnie wpływające na poziom trudności reszta jest  mało istotna

Ok dzięki za opinie poniekąd masz racje według mnie 5pn na poziom znaczącą utrudnia już samo w sobie grę bo rozwijamy się o połowę wolniej niż ktoś mający ich 10(szczególnie początek nie można zmarnować nawet 1pn) no wracam na ten gothic bo szczerzę mówiąc mam dość biegania po koszmarze nie że mi się nie chcę ale tych upierdliwacz jest za dużo np w misji 1 gildi złodziei mamy kogoś z 2k hp już nie piszę o tych 5 pn za lvl które upośledzają i zapisach oraz bardziej podrasowanymi statystykami których nie ustawisz w samym gothic czyli w sumie 50% więcej hp i 50% więcej siły mobów czyli w sumie przekonałeś mnie na powrót do przyjemnego trybu gothic w którym mam ustawione 10hp co 1poziom dla ułatwienia początku by nie padać na hita oraz 10pn wyłączone upierdliwacze i gra się fajnie czeladnikowanie u bospera zmusza mnie do zbierania wszystkiego ze skrzynek bo bycie czeladnikiem u harada to nieskończona żyła kasy z której rzecz jasna korzystać nie musimy ale dla 10+ zręki na początku warto myślę i tak ogrom kasy jest z otwierań skrzyń czy gry w kości nie mówiąc o kradzieży kieszonkowej i sprzedaży wszystkiego a jak mi zabraknie kasy najwyżej będę płakać  :facepalm:

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajde pod zreke 1h mieczyk lepszy od cichej śmierci (180 zreki i chyba 160 dmg 30% przebicia)? U ramireza czy jaspera nie widze opcji dialogowej do nauki wykuwania szpad, ostatni był chyba miecz mistrzowski

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Gdzie znajde pod zreke 1h mieczyk lepszy od cichej śmierci (180 zreki i chyba 160 dmg 30% przebicia)? U ramireza czy jaspera nie widze opcji dialogowej do nauki wykuwania szpad, ostatni był chyba miecz mistrzowski

Gildie zabójców wykonałeś? Ich dowódca nie miał przypadkiem lepszego miecza pod zreke?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Gildie zabójców wykonałeś? Ich dowódca nie miał przypadkiem lepszego miecza pod zreke?
Wykonałem i to co on miał to jakiś złom. Ale poszukałem w ekwipunku i gdzieś skitrał się schemat na drażniące ostrze także broń już jest.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Czy mikstury typu +2 zręki czy +1 wytrzymałości można od razu pić czy to się przyda do jakiś mutagenów czy kto co to tam się robi potem

Oraz nie mogę się przypomnieć czy jest jakiś amulet do zręczności łatwy do zdobycia/kupienia

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O co chodzi z tymi mutagenami? Nie mam żadnej opcji przy stole alchemicznym. A druga rzecz jakaś broń 1h na nieumarłych oprócz szpady jacka? U kreola jest 2h :/

JACA

JACA

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Xardas nie chce przyjść do słonecznego kręgu , jedyną opcją rozmowy jest pytanie czy rytuał odwrócenia ma szanse się udać. Mówi mi wtedy, że wszystko zależy od planu Vatrasa, tylko że Vatras i Pyrokar są już w kręgu, a w dzienniku pisze że Xardas się zgodził przyjść na rytuał. Gram nekromantą, zrobiłem pustynię Adanosa i świątynie śniącego. Nie wiem co robić. Zna ktoś sposób na naprawienie tego błędu lub chociaż kod na story helpera?

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pytanko odnosnie darow innosa, co rozdzial, do 3, wlacznie z 3cim, za kazde 1000 karmy moglem wybrac dar, w 4 mam 1000 karmy i ,nie jestes gotowy' ?

i to normalne, ze majac 350sily, 90% dwureczne, 1900hp, ciezki pancerz lowcy smokow,helm lowcy smokow, oko innosa, 2 pierscienie do defa na wszystko +40 i topor 479 dmg +20 % przebicia pancerza, mam kurewski problem z dwoma naraz jaszczuroczlekami ?

a nie wspominajac nawet o mistrzach mroku, co pojawili sie od 3 rozdzialu, ktorzy maja 9k hp i moja postac na doslownie 2 strzaly... chyba,ze mam ich unikac poki co

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. No ile kurwa razy można powtarzać, że nowy dar przysługuje nie co rozdział, tylko co 10 poziomów postaci.
2. Tak. Nie wiem, czemu nie masz 100% w broni, przecież to rzecz na 2 rozdział. Pierścienie powinieneś nosić na siłę, nie na obronę. A 1900 HP w 4 rozdziale to jakieś nieporozumienie. Wiem, że brzmię tu jak Tizgar, ale tyle HP to w 2 rozdziale się ma. Mikstury, ciasta, biżuteria - robić, robić, robić. Wzmocnij postać i to porządnie, tyle mam do powiedzenia. Aha, jak nie masz nawet 40 poziomu (to by wynikało z ilości darów, którą opisałeś) to brawo - właśnie wpędziłeś się do returningowego grobu. Ale chyba sprawa nie jest przegrana, tylko musisz przestać pędzić z głównym wątkiem i expić wszędzie, gdzie cię nie zabiją.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
poziom 46, hp czerpie glownie z tablic starozytnych i kompotow lesne/polne jagody.
uczy ktos badz sprzedaje recepte na hp poty stale z korzeni/roslin leczniczych?
zle zrobilem , przyczynilem sie do wsadzenia constantina za kraty, salandrila mi wsiaklo gdzies, a ignaz nie zyje. zostaje mi sagitta.
a co do bizuterii, to na razie nie mam odpowiednio duzo pn., moge sie jedynie nauczyc u matteo czegos za 5pn (poczatkowa bizuteria)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
XXXSPIER1:

Sorry ale mając 350siły to możesz jaszczuroczłekom co najwyżej łuski lizać.
Problem nie leży w niskim HP, choć to jest żart a nie hp...  kiedy prawie 1k hp można mieć w R1.
Tylko twoim problemem jest brak siły na moje około masz jakieś 300siły za mało...

Nie wiem jak to zrobiłeś że constantino siedzi w pace, ale lekko spieprzyłeś postać...

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
XXXSPIER1:

Sorry ale mając 350siły to możesz jaszczuroczłekom co najwyżej łuski lizać.

Problem nie leży w niskim HP, choć to jest żart a nie hp...  kiedy prawie 1k hp można mieć w R1.

Tylko twoim problemem jest brak siły na moje około masz jakieś 300siły za mało...

To jest tak jak się wszystko omija i robi zadania i nie zbiera jagód przy okazji wszystkiego co popadnie to nie jest zwykły gothic 2 noc kruka w którym sobie możemy na to pozwolić :P

W 1 rozdziale to sposób jedyny na hp to kompoty z jagód? coś mi świta o potce alchemicznej z jagód ale jeśli się mylę niech ktoś poprawi bo takie potki były chyba lepsze od kompotów ale to grałem w zwykłego returninga 2.0 to już nie pamiętam jak to jest

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
generalnie gram bez poradnika, 1 podejscie i zarazem ostatnie , bo juz mnie zaczyna wk    c ta giereczka hardcorowa.
ale daje jakos rade, czego nie tykam, zostawie na pozniej. a zbieram wszystko co mam w zasiegu widzenia, troche rzeczy mnie ominelo, bo np. watek gildii zabojcow, watek z tym rannym orkiem (dowiedzialem sie w 2 rozdziale o kims takim), jestem w trakcie pustyni adanosa, ale mam ogromny problem z tymi nieumarlymi magami.

ps mam wlaczony ten nowy uklad SI, czy to duze utrudnienie dla mnie?

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
generalnie gram bez poradnika, 1 podejscie i zarazem ostatnie , bo juz mnie zaczyna wk    c ta giereczka hardcorowa.
ale daje jakos rade, czego nie tykam, zostawie na pozniej. a zbieram wszystko co mam w zasiegu widzenia, troche rzeczy mnie ominelo, bo np. watek gildii zabojcow, watek z tym rannym orkiem (dowiedzialem sie w 2 rozdziale o kims takim), jestem w trakcie pustyni adanosa, ale mam ogromny problem z tymi nieumarlymi magami.

Co do SI może bo wtedy potwory robią chyba jakieś nowe ruchy o ile się nie mylę np odskok wilka w bok powiem ci tak nie graj bez poradnika w ten syf bo sobie spierdolisz gierke w tym modzie są zadaniu typu idź z kimś pogadaj na drugim końcu świata o dokładnie tej godzinie i inne takie np z  tym orkiem popsułeś sobie sporo misji i expa

Ktoś wie kto uczy/sprzedaje kompotów z jagód?

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Co do SI może bo wtedy potwory robią chyba jakieś nowe ruchy o ile się nie mylę np odskok wilka w bok powiem ci tak nie graj bez poradnika w ten syf bo sobie spierdolisz gierke w tym modzie są zadaniu typu idź z kimś pogadaj na drugim końcu świata o dokładnie tej godzinie i inne takie np z  tym orkiem popsułeś sobie sporo misji i expa

Cliff uczy kompotów za bryłki rudy, ten kucharz w zamku

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!

Cliff uczy kompotów za bryłki rudy, ten kucharz w zamku

Aha dzięki a jak mam podbic w takim razie hp w 1 rozdziale? Troche nie fajo grac jak sie jest na hita od bantyty a dmg tez musze podbic by ich zabic i byc gotowy isc do jarku z jakimis sensownymi statami

Też mam dylemat miecz mistrzowski wymaga 120 zręczności potrzebuje na to jeszcze 5lvl mam 15 więc 20 będę miał zanim użyje miecza oraz mam 40% we władaniu bronią jednoręczną więc teraz albo się podszkolić w 1h albo w zręke, którą myślę łatwo bym dobił gdy bym miał jakiś amulet ale chyba takiego niema :(

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
orientuje sie ktos jakie i czy wgl. jakiekolwiek bonusy daje piernik i szarlotka do wyuczenia od tekli ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Szarlotka zwiększa HP, piernik chyba inteligencję.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
1.Gdzie znaleźć schemat na lepszą broń np draźniące ostrze? mam chwilowo mistrzowski miecz ale on nie jest na tyle super by pomóc mi zabić bandytów mających ponad 1k hp bijących mnie na hita oczywiście próbuje ich zabijać pojedyńczo jak to tylko możliwe.
2.Misja lutero z miejscem jory albo dać 5k golda i iść do fortu azgdan w 1rozdziale albo przyjąć misję i poczekać do 2rozdziału? o ile się nie mylę miksturę można zdobyć w GD

0 użytkowników
Do góry