[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1143083 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1143083

Odpowiedzi 5178

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. ...to nie mam zielonego pojęcia.
2. Dary są zablokowane ilościowo. Co 10 poziomów możesz wziąć jeden.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a pytanko odnosnie pustyni adanosa
jestem w trakcie ostatniego etapu , mianowicie w bibliotece w kanionie mam cos zrobic z piedestalem, ale nagle pojawily sie tam jakies ogary ogniste, ashtary, czy jakos tak.
moje magiczne ostrze bojowe z 310 dmg nic im nie robia...

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Musisz użyć srebrnego miecza.

You didn't grow.
You didn't improve.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zaczynam znowu returna 2.0. Chce zagrać postacią pod zręczność. Jako broń biała lepsze włócznie czy szpady? Jaka gildia najbardziej profitowa pod zręczność? Na początku lepiej zainwestować w walke bronią białą czy łukiem? Jak wygląda walka z nieumarłymi jeśli bym grał pod włócznie, rozumiem że są jakieś dwuręczne pod zręczność które mają bonus dmg dla trupów?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Szpady maja dość duza przewagę nad wszystkim typami broni jakie występują w grze.
W sumie gildia nie ma tu jakoś dużego znaczenia
Walka bronią imo ważniejsza, łuk to dodatek nie bron główna
Szpada jest od Jacka za questa z latarnią, zaś włócznia z doliny ashtara z skrzyni pod zreke, także podobny czas zdobycia obu broni.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdy chce otwierać zamki zrecznością shift+y, to jest napisane że nie mam odpowiedniej umiejętności. Za mało zrećżności (80) czy musze się dodatowo nauczyć otwierania zamków?

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
1.mam w planach być może tak zagrać postacią pod zręke ale nie wiem czy będę mógł używać np duali albo tylko możliwość używania 1h + łuk
2.ale to idzie przetrawić, mam jedno w sumie zasadnicze pytanie czy wszystkie punkty inwestujemy w zręczność a siłę olewamy?

@Damian11131 Co do gildi to najbardziej mi tu pasują najemnicy ponieważ używają łuków i broni 1h zazwyczaj i odnajdzie się tam każda postać grająca każdym rodzajem oręża ale nic nie szkodzi na przeszkodzie by takim łotrzykiem zagrać paladynem.. :) ale nie radzę ;D

Aha co do poziomu trudności wracam z przerwy półrocznej - wiele zapomniałem ale potrafie grać w gothica :P pytanie czy polecacie grać na koszmar+ czy zwykłym koszmarze? nie chce żeby się okazało że pchając się na wysoki poziom trudności odejdę z płaczem a przy zbyt niskim będzie po prostu nudno

co do systemu SvC jest inreresujący nie powiem ktoś grał?  jakie wrażenia? bo na koszmar+ niestety nie można tego używać chyba że samemu się zrobi opcje w trybie gothic(nie jestem pewny)

Trochę pograłem na tym super koszmar poziomie trudności i powiem że no nieźle musiałem omijać zębacza(gdzie normalnie idzie go łatwo zabić )bo nie ma na początku żadnych szans na jego zabicie mamy 1siły 1many i nie możemy zrobić kompletnie nic prócz znalezienia sposobu na dostanie się do miasta.. najbardziej boli brak możliwości zapisu (tylko wieża xardasa na początku) jak dojdę do miasta się zobaczy walnę 5zręki by używać rapiera i łuku i jakoś będę starał się przeżyć priorytetem będzie zdobycie tabliczki by aktywować teleport do wieży i zapisywać grę(jednak można w mieście przy 1 bramie

+ brak możliwości na początku użyciem ~ sprintu nie wiem czy bug czy celowe działanie

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

furlon

furlon

Użytkownicy
posty70
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy pod zrecznosc mozna grac straznikiem swiatynnym

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
czy pod zrecznosc mozna grac straznikiem swiatynnym

Jasne ale po co? Strażnik używa broni 2h + run bojowych raczej wątpliwa sprawa i jeszcze musisz chyba miec ileś tam 2h żeby zostać strażnikiem :) jak grasz na łatwym to tak ale na koszmarze już nie polecam

Mam parę pytań z uwagi na małe wątpliwości fajnie by było gdy by odpowiedział ktoś grający na koszmar+(najwyzszy)

1.W miejscu gdzie były rośliny już ich niema pytanie czy znikły z gry czy co się z nimi stało?
2.To samo z kamiennymi tablicami czy zostały całkowicie przeniesione do jarkendaru?
3.Czy warto włączać nowy układ SI i co daje w opcjach
4.Gdzieś jakiś amulet/ring do many? już nie pamiętam ale jeden jest obok nicolasa (zębacze) więc odpada a muszę mieć manę by się pozbyć takiego np Atille by dołączyć do złodziei bo zdobycie notatki z ryby będzie znacznie trudniejsze a chyba trzeba wykonać 3misje pozytywnie by dostać klucz bez walki a pokonać go będzie bardzo ciężko
5.Czy inwestowanie w łuk na początku to dobry pomysł? łuki są fajne ale nie powiem że walka rapierem na początku jest dość fajna i pozwala na zadawanie ciosów z dobrym timingiem duży dylemat
6.Czy dołączenie do Bospera ma sens? bardzo chcę dla niego pracować ale kasa od harada daje mi dużą niepewność w wyborze dlatego liczę na odpowiedź kogoś kto tym grał bo nigdy nie grałem
7.Straciłem jeden punkt retoryki bo zapomniało mi się o tym że można przy bramie powiedzieć że się ma zioła dla constantina ale że tam wilk chronił przejścia wbiłem glejtem czy to może mieć wpływ że zabraknie mi retoryki?
8.Na co dawać te pn? zręka albo walka bronią 1h?/łuk

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie - czemu nie mogę otwierać zamków zręcznością - wyskakuje mi że brak odpowiedniej umiejętności, podczas gdy wyważanie siłą działa?

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.W miejscu gdzie były rośliny już ich niema pytanie czy znikły z gry czy co się z nimi stało?

Pewnie użyłeś szukającego ognika, który ma opcje raz dziennie zbierania roślin z mapy.

2.To samo z kamiennymi tablicami czy zostały całkowicie przeniesione do jarkendaru?

Na 99% jestem pewny, że 99% tablic poszło do Jarka.

3.Czy warto włączać nowy układ SI i co daje w opcjach

Nie wiem. Chyba raczej nie warto jeżeli potencjalne zmiany wkur...doprowadzają Cie do kur.... denerwujesz się. A jeżeli potrafisz się bawić dobrze  to warto.

4.Gdzieś jakiś amulet/ring do many? już nie pamiętam ale jeden jest obok nicolasa (zębacze) więc odpada a muszę mieć manę by się pozbyć takiego np Atille by dołączyć do złodziei bo zdobycie notatki z ryby będzie znacznie trudniejsze a chyba trzeba wykonać 3misje pozytywnie by dostać klucz bez walki a pokonać go będzie bardzo ciężko

Tak, Farim(warunkowo) Ci powie co i jak, a potem sobe wygoogluj bo mi się nie chce pisać co i jak.

5.Czy inwestowanie w łuk na początku to dobry pomysł? łuki są fajne ale nie powiem że walka rapierem na początku jest dość fajna i pozwala na zadawanie ciosów z dobrym timingiem duży dylemat

Ty wiesz najlepiej co cię kręci. Ja ci mogę powiedzieć, graj pod tarcze bo ja uwielbiam grać z tarczą. Aczkolwiek z łukiem staniesz w miejscu, gdzie potwory nie wejdą i możesz wystrzelać wszystko do woli.

6.Czy dołączenie do Bospera ma sens? bardzo chcę dla niego pracować ale kasa od harada daje mi dużą niepewność w wyborze dlatego liczę na odpowiedź kogoś kto tym grał bo nigdy nie grałem

Większość bierze Harada bo masz niekończącą się ilość złota. Czy to ma sens w grze? Mega ułatwienie. Nawet z ograniczeniem snu i tak **pa bo jakiś Ajnsztajn wymyślił wodę Kładranosa.... :antyprops: :antyprops: :antyprops: :facepalm:, a jak grasz pod siłe to i tak musisz się nauczyć kucia miezy żeby mieć bonus 10 do siły za rozdział no chyba, że nie chcesz.

7.Straciłem jeden punkt retoryki bo zapomniało mi się o tym że można przy bramie powiedzieć że się ma zioła dla constantina ale że tam wilk chronił przejścia wbiłem glejtem czy to może mieć wpływ że zabraknie mi retoryki?

1 pkt? Jeden punkt? Punkt...jeden?

8.Na co dawać te pn? zręka albo walka bronią 1h?/łuk

Zobacz poradnik Kajmy na YT, pewnie dowiesz się dużo.

Idę na śniadanie.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Może mi ktoś ogólnie napisać czy poziomy trudności koszmar 5pn na poziom jest grywalny? w sensie miejsca zapisów w miarę sensowne i czy da rade dozbierać statystyki tak by używać najlepszego eq bo na poziomie trudności gothic nawet dając wszystko na max nie jest ciężko a koszmar + nawet nie pytam bo tam jest to przesadzone

W ustawieniach gothic nie mamy za dużo opcji nie mam nawet możliwości włączenia alternatywnego AI albo zapisów w danym miejscu czy w nowej wersji zostało to usunięte?? nie mogę tam np w gothic dać obstaw wrogów jak w koszmar + albo koszmar więc albo mam coś zjebane(źle zainstalowane) ale wtedy gra by nie działała

Chcę by gra była wyzwaniem ale obawiam się właśnie koszmaru z uwagi na zapisy w określonych miejscach

Iluzius

Iluzius

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.w misji z przeklętą latarnia przywołałem juz szkieleta wiem że jack jest piratem od grega tylko dowiedziałem sie o tym zanim zaczołem questa a gdy pytałem po rozpoczeciu sie grega kim jest ten pirat to powiedział ze nie widział go od 10 lat i nie wie gdzie jest a teraz u ducha w latarni ani u jacka nie mam dialogów żadnych a jack nie płynie na wyspe
2mam problem z odnalezieniam ksiegi dla maga ognia karrasa czy jakos tak mam wszystkie poza 4 tomem który powinien byc w jaskini gdzie robimy próbe ognia w odnodze z pełzaczami ale go tam nie ma

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy wydać Fernando? Zadanie dla Gallahada zaliczone już.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Illuzius 1. A zadanie z fajką dla Jacka robiłeś?
@Shael No to... teraz.

You didn't grow.
You didn't improve.

Illuzius

Illuzius

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak zrobilem zadanie z fajka ale zrobilem je zanim zacząłem misje z przekleta wieża

Post połączony: 2020-02-09, 23:17

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
1.Kiedy bosper zaczyna nas uczyć wytwarzać łuki? dołączyłem i nic nie widzę
2.Czy jeśli nie dołączę do harada nie będę mógł w przyszłości przekuć zbroi? gram pod zręczność a jego łuki przydadzą mi się tak myślę na jakieś bossy na początku a harad to tylko siła wbije się tak czy owak sporą ilość i bez niego zresztą granie pod niego bardzo ułatwia grę

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sorfarius 1. Kiedy oddasz mu jego łuk z kanałów.
2. Będziesz mógł na spokojnie, jest kilku nauczycieli, chyba nawet Carl w porcie uczy.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Tylko nie licz na jakieś łuki od bosepra, to co on oferuje jest co najmniej niepoważne, to już raff lepsze sprzedaje no i w samym 1 rozdziale znajdziesz lepsze także...

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Tylko nie licz na jakieś łuki od bosepra, to co on oferuje jest co najmniej niepoważne, to już raff lepsze sprzedaje no i w samym 1 rozdziale znajdziesz lepsze także...

Tak spytam chyba nie ma lepszej osoby którą mógłbym o to zapytać bo większość gra na poziomie trudności gothic  :lol:  ok do rzeczy czy poziom koszmar i ten nowy super trudny koszmar grałeś? grywalne? mamy tam 5pn na poziom zapisy w checkpointach i sporo utrudnień interesuje mnie bardziej ile koszmar ten zwykły jest trudniejszy od normalnego gothica zakładając że w gothic dałbyś załóżmy 5pn co poziom itd, o tym drugim się nie wypowiadam bo tam jest masakra postać nie potrafi nawet biegać na początku a gdzie się dało potwory mają obstawę gdzie to potem dalej np szkielety :P
Głównie interesuje mnie czy np grając na 5pn dalibyśmy radę użyć najlepszej zbroi na zręczność i wymaksować 1h+ duale bo wiadomo 5pn a 10pn to 50% różnicy a na początku to bardzo dużo nie mówiąc już o kolejnych rozdziałach gothic mi się podoba ze względu na zapis gdzie chce a koszmar tego nie oferuje zresztą sama nazwa poziomu trudności wskazuję że jakiś rosjanin o niewyobrażalnych ambicjach(głupocie być może) zrobił ten poziom trudności ale większy wybór co chcę a co nie mógł by być dostępny szkoda że jest to oferowane głównie na wąskiego grona odbiorców..

Na koszmarze żadnego poradnika niema bawię się tak na dwóch poziomach trudności by mieć punkt zaczepienia :P miejsca zapisu nie wiem gdzie są aktualnie udało mi się znaleźć takie na już wieża xardasa i południowa brama gdzie próbowałem zapisać w tawernie nie idzie na farmie onara też zablokowane (do póki nie dołączysz tak myślę) więc istna masakra z tym

Statystyki n a 7lvl 5zręczności i 25władania 1h..i co ja mogę z takimi statami zabić? owce? chrząszcza?(w pojedynke ubiję jednego wilka/zębacza/goblina ale one są zazwyczaj w stadach) bawi mnie fantazja ruskich mogę co najwyżej jeszcze zebrać skóry cienio na szybko zostać myśliwym dołączyć do harada no a potem jeszcze zrobić misję najemników co potem to nie wiem Attyle zabić nie będzie myślę problemem też zginie od upadków

0 użytkowników
Do góry