[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1169717 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1169717

Odpowiedzi 5178

wujqu

wujqu

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem klątwa gomeza, kiedy próbuje pomodlić się do innosa o przebaczenie duszy gomeza wyskakuje za każdym razem, abym lepiej się pomodlił za siebie. Próbowałem podbić do ponad 100 karmy innosa, ale nic to nie daje, ktoś ma jakieś rady?

Ciasiooo

Ciasiooo

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do otworzenia Świątyni Prawdy potrzebuję dwóch części tabliczki, jedną zdobyłem po zabiciu 5 stażników, potem pograłem trochę i wkoncu zabiłem maga z drugą połową, ale teraz jak chce je połączyć to mam tylko jedną część, jakieś pomysły co mogło się z nią stać?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Pokręciłeś. Przy magu znalazłeś fragment, który W WERSJI BEZ AB miałby jeden ze strażników przed piramidą. Odsyłam do solucji po informacje o drugim. Nie umiem czytać lel

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
moze ktos wie jak powinienem zrobic zadanie bezgraniczna potega/wyprawa magow ognia. Probowalem wchlonac magiczna rude w rune od Pyrokara za pomoga czarnej mgly i zbroi orkow. Oblecialem lokacje w gorach snieznych orkow zaczynajac od "mroznych" szybka teleportacja, pozniej lecialem do "ognistych", wchlonalem energie a oni sie obrazaja i zaczynaja mnie atakowac. tak to ma wygladac? robilem tez zaczynajach od tych ognistych konczac na tamtch, ale lipa nie mam pomyslu juz
 2 problem wbilem na chwile  w lokacje za Janusem Dwulicowym nie jestem w stanie akrobatyka przeskoczyc dalej, zawsze spadam w przepasc, jakies rady?

Ciasiooo

Ciasiooo

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pokręciłeś. Przy magu znalazłeś fragment, który W WERSJI BEZ AB miałby jeden ze strażników przed piramidą. Odsyłam do solucji po informacje o drugim.

Pierwszą część tabliczki zdobyłem po zabiciu pięciu strażników, tak jak jest napisane w solucji, a drugą połowę ma mag. Tą drugą część mam w ekwipunku, ale pierwszej, którą się składa z 5 fragmentów nie posiadam. Od czasu zdobycia jednej mineło dużo czasu, nie mogłem z początku pokonać tego maga więc wróciłem do wątku później.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Ciasiooo Aaaaaa... Dobra, wybacz, w każdym razie może nie połączyłeś 5 fragmentów ze strażników? Nie mam za bardzo innego pomysłu.
@dede Tak, tak to ma wyglądać, dlatego zanim w tym klanie weźmiesz energię z rudy, musisz najpierw skończyć zadanie z Dariusem. A co do przepaści, to ona jest cholernie niedorzeczna, bo żeby przeskoczyć, nie można pomylić się ani o milisekundę z wymierzeniem czasu skoku i ani o jeden stopień. Lepiej skorzystać z buga, który pozwala przejść dalej pomimo spadnięcia na dół - jest tam gdzieś dziura w modelu (widać ją dobrze na DX11), przez którą można się dostać dalej.

You didn't grow.
You didn't improve.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Ja na ustawieniach klawiatury "gothic" zbieram z regałów normalnie i z ziemi. No i oczywiście szybka kradzież kieszonkowa ppm
Ja niestety nie, po ostatnim update tak się zrobiło:/

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Boykaundisputed Ale ty piszesz o skrzyniach i regałach. Nie wiem jak z regałami, i tak ich nigdy nie próbowałem nawet quicklootem opróżniać, ale przy skrzyniach quickloot jest dawno wyłączony, bo powoduje bugi, których nie da się wyeliminować. Jeśli quickloot nie działa ci wobec wolnoleżących przedmiotów albo ciał przeciwników, wtedy masz problem.

You didn't grow.
You didn't improve.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Gdzie jest Asmal i spółka na nowej mapie ?? i czy te ogniki można szkolić tylko u Riordiana czy jak to znowu jest ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao jeju dziekuje, tyle meczarni :D dx11 posiadany, wiec jazda dalej

Ciastek97

Ciastek97

Użytkownicy
posty116
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Grał ktoś kiedyś łucznikiem? Jak skutecznie i w co pakować punkty, żeby przyjemnie się grało? Warto mixować zrękę z siłą? Dopiero zaczynam przygodę z AB i jedyne punkty jakie wydałem to na skórowanie. Z góry thx :D

With great power comes great bullshit

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Wiadomo że jak łucznik to tylko zręcznośc, pkt w siłe t punkty stracone w tym przypadku.

Ciastek97

Ciastek97

Użytkownicy
posty116
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
ok, a gildyjnie, to gdzie najlepiej dołączyć? Myślałem o najemnikach, ale oni raczej pod siłkę są, czy ten wybór całkowicie opcjonalny jest? BTW są jakieś op zbroje pod zręke?

With great power comes great bullshit

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
1. Słyszałem, że Dary Innosa można brać tylko w klasztorze za Talamonem na lewo ale Rycerz który pilnuję tego miejsca przepędza mnie stamtąd to jak mam te dary brać ?

2. Jak zdobyć lepszą zbroje strażnika miejskiego od tej podstawowej której nie da się przekuć ? Czy dopiero w GD będę mógł kupić ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Ciastek97 Paladyn albo łowca smoków, obie gildie są przyjazne grze pod zręczność.
@paulpolska 1. W drugim rozdziale w queście się tam dostaniesz.
2. Rób questy dla Andre. Po zrobieniu tego z dostawcą ziela dostaniesz średnią zbroję, a jeśli Dexter żyje, to od Wulfgara dostaniesz nowy quest, za który dostaniesz ciężką i strój pod zręczność.

You didn't grow.
You didn't improve.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@Ciastek97 Paladyn albo łowca smoków, obie gildie są przyjazne grze pod zręczność.
@paulpolska 1. W drugim rozdziale w queście się tam dostaniesz.
2. Rób questy dla Andre. Po zrobieniu tego z dostawcą ziela dostaniesz średnią zbroję, a jeśli Dexter żyje, to od Wulfgara dostaniesz nowy quest, za który dostaniesz ciężką i strój pod zręczność.

1. A z tym  strzelaniem z kuszy nadal nic nie działa mi strzelam według starego systemu ciągle

2. A jak ustawić interfejs szybkiego wyboru ? Widziałem coś takiego na YT u innych graczy, że mieli nad paskiem  wytrzymałości Skróty od F1 do F5 bodaj na najpotrzebniejsze rzeczy

3. Jakie to zadanie w 2 rozdziale które pozowoli w końcu korzystać z Darów Innosa ? Pobrałem różne zadania ale wciąż nie mogę znaleźć tego właściwego

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Nadal nie wiem, jaki masz problem. Pisałeś, że masz skok pod PPM więc przywróć domyślne ustawienia (wtedy PPM nie odpowiada za nic) i wtedy będzie działać. Oczywiście musisz wyłączyć autocelowanie w menu.
2. Trzeba to w menu włączyć, wtedy ustawiasz rzeczy na pasek szybkiego wyboru klawiszami 1-8, potem wybierasz za pomocą F1-F8.
3. Pogadaj z grabarzem.

You didn't grow.
You didn't improve.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
1. Nadal nie wiem, jaki masz problem. Pisałeś, że masz skok pod PPM więc przywróć domyślne ustawienia (wtedy PPM nie odpowiada za nic) i wtedy będzie działać. Oczywiście musisz wyłączyć autocelowanie w menu.
2. Trzeba to w menu włączyć, wtedy ustawiasz rzeczy na pasek szybkiego wyboru klawiszami 1-8, potem wybierasz za pomocą F1-F8.
3. Pogadaj z grabarzem.

1. Po prostu nie chcę przywracać domyślnych ustawień. Zamiast tego wolałbym się dowiedzieć za jaką "akcję" odpowiada domyślnie klawisz PPM w grze i wtedy będę wiedział pod jakim klawiszem mam to celowanie to o wiele prostrze.

3. Już rozkminiłem najpierw trzeba było wykonać zadanie "Horror na cmentarzu" i dopiero pogadać z grabarzem i wykonać zadanie "Nekromanta w Khorinis".

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. (...) (wtedy PPM nie odpowiada za nic)

You didn't grow.
You didn't improve.

Puszczyk

Puszczyk

Użytkownicy
posty102
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogę stworzyć runy demonologa, 1 rozdział, 1 krąg, mam legendarny kamień runiczny. Co jest do tego potrzebne? bo jak mniemam chyba nie to samo co do runy przyzwania demona z 4 kręgu?

0 użytkowników
Do góry