[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 445938 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 445938

Odpowiedzi 1735

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Jakieś rady na maga tego w dolinie cienia przed kryptą? W sumie bierze mnie na dwa 2 hity a jak się oddale żeby napić się mikstury to na hita magiczna siła bierze mnie .. Gram guru. hp 2200. mana 850.
Musisz mieć minimum 3k hp a najlepiej 4k. Grając nekro ten mag popsół mi wiele nerwów ale bo założeniu pierścieni i amuletu hp to jakoś poszło.

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Changes on 01.03.19
Added experience for some dialogs.
Changed the number of health on some armor, remove them before upgrading
Fixed bug with reforging of medium dragonborer
"Now the fire spells when hit update the periodic effect of the burn on the target (earlier if there is already a burn effect on the target, then the superposition of the new effect was simply ignored).
Example: on the target already 3 times there was a periodic effect from the previous spell, 2 ticks remained. If you attack with fiery magic again, the burning effect will skip up to 5 ticks and go again. "
Similarly for bleeding

Changes as of 01.04.19
The rate of pumping ore extraction slightly increased
Magic ore mining also pumps ore mining skills
Fixed a bug, now the skill of mining ore is pumped without errors

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Gorys211034

Alternatywny Balans
#1122 2019-01-05, 10:46(Ostatnia zmiana: 2019-01-08, 18:59)
Nie wiem czy ktoś z was śledził posty Lorda Sargona na temat AB ale ostatnio pisał że jest już zmęczony tlumaczeniem każdego patcha wiec zrobił program do automatycznego tłumacza z jezyka rosyjskiego na angielski i polski.
Oto link do tematu: https://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1531422-RETURNING-v2-0-Stand-Fragen-Antworten-23/page22

Dodam tylko że tłumacznie to jest zrozumiałe jednak czasami pojawiają sie dziwne rzeczy jak to w google tłumaczu

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Changes on 01/05/19
Corrected text in some runes description
Fixed a bug with bleeding, sometimes it was 2 times stronger for the hero than necessary
Light armor on dragons, dragonborer's armor and scale armor now have adequate protection from fire, remove before upgrade
Now the magicians of water can give Lares his ring of the Ring of Water.
Now melee skills and arrows are again written more than 100 in the statistics (previously the number 100 was displayed maximum)
Arcanum Golum part 2 can now be purchased from Konstantino (will appear when the goods are updated every 5 days)

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
@SolariS Dzięki chłopie za wrzucanie chanellogów, fajnie tak sobie na bierząco poczytać jak nie trzeba wędrować po rosyjskich forach :D

I takie pytanie ogólne, określili się nad jakąś stabilniejszą wersją AB? Bo nie ukrywam grało mi się naprawdę dużo lepiej niż na podstawce.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Kyubie dzięki że mi przypomniałeś :F

Changes on 01/06/19
Demon Hubaxis is now always one size, so that when pumping he flies quickly for the hero
Most of the monsters in the form of Sleepers are replaced by Minion Guard (a monster in the form of a dark reaper), if you have already visited the location, the monsters will remain old
Fixed description of ice blocks and waves scrolls
The chance of freezing and its duration are slightly increased for some ice spells.
Bleeding is now also superimposed on splash damage.
Periodic effects in the game now have a variation of damage within 5% of their damage, i.e. cause from 95% to 105% of their damage randomly
The axes of the mercenaries of Kaleda moved to 3 chapters (those that were in 4 and 5)
"The bonus is now available to mercenaries: effective use of potions of treatment. For 1 tick, the potion will restore more health (3% + 25 health) instead of 2%
This will teach Sagitta in Chapter 3, if you have completed the quest for the mracoris, aloe, and hired her mercenaries.
Also with this skill in a nightmare there is no fine recovery of health by a potion in battle.
 The speed will be the same (for ksh in combat the speed of regen potions is 1%, with skill 2%) "

Changes on 07/01/19
Rewritten from 0 in the game freeze system
Damage to enemies in the freeze no longer throws freeze
Frost persists after reloading saves
The time of the ice block and ice wave is increased to 10 and 15 seconds respectively
The damage on frozen targets is also increased by water mages, the chance of freezing is increased by 5% on all water spells.
Water spell damage does not remove frost from an enemy (except bosses)
Bugs fixed with some spells.
Burning removed from the torch, as it led to bugs
Now it is not necessary to learn the rune of the fireball to move along the branches of magic, you can have a rune of fire flashes (it lies in a talisman for fire magicians)
Fel Spear (Rune 2 Circle for Necromancer) no longer appears in Ashtar's chest, by which time it is no longer relevant.

Z tego co wiem ostatnia stabilna wersja byłą z 09.08.2018 bez nowego Khorinis. Od czasu nowego Khorinis cały czas prawie codziennie update i jak narazie nie ma "stabilnej" wersji

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem questy dla Luthero, włącznie z znalezieniem pomocnika dla niego, a mimo to nie daje mi następnego questa, o co chodzi?

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Changes on 09/01/19
Demon Hubaxis now takes 1 pet table
Swamp golems now do correct damage.
Damage from the Holy Light paladins is now counted in SNK
Hash-Horus slightly reinforced
Near the tavern Orlan added a new character + quest

JDOrka

JDOrka

Użytkownicy
posty42
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam nadzieję, ze to odpowiedni temat, jeśli nie to wybaczcie mi drodzy forumowicze. Uzywałem szukajki ale mam wrażenie, że odpowiedzi na mój problem tu nie ma.

Mam problem z instalacją AB, co raczej nikogo nie zdziwi. Wcześniej przeszedłem Returninga 2.0 ze spolszczeniem, ale słyszałem, że się gryzie z balansem, więc zainstalowałem zarówno czystego Gothiczka jak i Rosyjskiego Returna. Pościągałem pliki(skrypty AB) znalezione w poradniku na YT, wrzuciłem je do pokazanych folderów - gra się odpala, mogę ustawić opcje etc. jednak podczas dialogu z Xardasem kliknięcie czegokolwiek wyrzuca grę do pulpitu, bez żadnego konkretnego błędu. Ktoś miałby jakiś pomysł co zaradzić?

Łzy Innosa

Łzy Innosa

Użytkownicy
posty43
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Łzy Innosa

Alternatywny Balans
#1130 2019-01-10, 20:56(Ostatnia zmiana: 2019-01-10, 21:08)
Czy ktoś wie jak zrobić misję Babo and the herb Garden? Chcę zostać magiem ognia i nie mogę oddać misji ze sprzątaniem komnat, bo to jest.
Albo może ktoś się orientuje jak zaliczyć tą misję z sprzątaniem komnat w GVE?

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytaj każdeko nowicjusza czy ci pomoże i sam też musisz chwycic miotłę.Chyba potrzeba 4 a ty w ekwipunku znajdz miotłę i użyj jej w komnacie magów,to chyba była ta mała z fotelem biblioteczką i wyrem

BuletkaWhisky

BuletkaWhisky

Użytkownicy
posty16
Propsy1
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Poda ktoś jakiegoś linka do zangielszczenia tego ab? :D , chodzi mi o grę jak i sam interfejs ;D

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wpisz sobie na YouTube Kajma tam pod jego streamem poszukaj Discorda.Co każdą nową wersję jeden typ wkleja przetłumaczone skrypty

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Changes on 01/10/19
Bug fixed, magic arrows did not freeze the enemy
Removed 500 mana training limit at Vatras

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie ten zakichany klan wysokiej skały? Latam nad świątynia śniącego aż do wolnej kopalni i ni cholery.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
klan wysokiej skaly jest teraz obok lodowego smoka,mianowicie przed wejsciem do kopalni nowego obozu na wzgorzu

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wciąż nie widzę ich :/

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
to zle szukasz w takim razie.Od lodowego smoka w prawo po drabinie do gory i pierwsze wzgorze po lewej stronie.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Okej chyba mam. Kolejna sprawa, gdzie kolejna kapliczka do pomodlenia się do przodków orków? ta obok Netbeka i przy starej wieży Xardasa zaliczone.

PS: masz ten sam procek co ja, jak go podkręciłeś?

0 użytkowników
Do góry