[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 459083 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 459083

Odpowiedzi 1735

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sejwy z wersji tej z listopada są kompatybilne z tą nową wersją z lutego? Nie chodzi mi o skrypty. Ostatnie mam bodajże z 30 stycznia, a potem wyszła ta nowa wersja i już nie sprawdzałem jej.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niektóre zmiany wymagają nowej gry inne nie i powinno działać. Ale nie wiem jak z bugami w trakcie gry

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jeśli twoje save są z przed wersji z nowym khroinis to są niekompatybilne

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

jeicamdog

jeicamdog

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zainstalowalem ret 2.0 + ab na czysto, gra sie odpala ale po rozpoczęciu rozgrywki w czasie wstępu wyswietla sie komunikat:

hero is dead, exiting game in 4...

odlicza do 1 i wracam do menu. Ma ktos pomysl jak sobie z tym poradzic?

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Parę pytań, zanim zacznę grę.
1. Tabliczki do teleportacji są w starych lokacjach? opłaca się już wybierać inny zawód, niż harada? chodzi mi o wydobycie żelaza i przerobienie na mieczyki. będę grać nekromantom.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Zmiany dla wersji z dnia 12.02.2019
560. Lekko zmieniono statystyki bossa w Dolinie Cieni przed wejściem do Miasta Umarłych
561. Naprawiono błąd, runa paladyna "Wypędzenie zła" nie zadaje już podwójnych obrażeń
562. Zmieniono kolor wybranych przedmiotów
563. Naprawiono kilka błędów
564. Zmieniono krwawienie niektórych przeciwników
565. Runy paladyna oraz strażnika świątynnego skalują się teraz z inteligencją 1:1
566. Naprawiono błąd, który powodował, że podczas walki mięso znikało z ekwipunku bohatera

Zmiany dla wersji z dnia 14.02.2019
567. Naprawiono błąd, ogniste jaszczury oraz golemy, nie podpalają już bohatera
568. Naprawiono błąd w runach strażników świątynnych, teraz koszt many jest poprawny
569. Teraz możemy nauczyć się posługiwania orkową bronią od Ur-Karrasa w mieście orków
570. Summony z armii ciemności, nie umierają już na bossach

Zmiany dla wersji z dnia 15.02.2019
571. Runa "Obsesja" została usunięta z gry
572. Naprawiono Hash-Gora, nie rzuca już deszczu ognia bez zatrzymywania się
573. Naprawiono błąd przy smażeniu mięsa na kuchence, teraz po usmażeniu nie dostajemy więcej mięsa, również surowe mięso nie jest usuwane z ekwipunku, jeśli nic nie usmażyliśmy

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Tizgar
Zapisy mam już po wersji z nowym Khornis, ale nie jestem pewny czy na nowej wersji AB moda(02.02.19) będzie wszystko ok. Aktualnie wszystko działa na wersji z listopada(24.11.18) ze skryptami(30.01.19) ostatnimi przed wyjściem nowej wersji moda.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@xMefistox tak są w tych samych miejscach,jak grasz nekro to tylko i wylacznie harad.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy

Buub

Alternatywny Balans
#1288 2019-02-16, 10:47(Ostatnia zmiana: 2019-02-16, 10:59)
Teoretycznie można olać Harada i wziąć 10 do many od Constantino. Dziennie da się wydobywać 1000 rudy żelaza bądź magicznej. 1000 rudy żelaza to 33 pręty = 3300 złota przy założeniu straty 5 PN na naukę mieczy i 100% dochodu. 1000 rudy magicznej można po prostu sprzedać handlarzom za 1000 zł. Ja tak nie zrobiłem, ale następnym razem poważnie to rozważę. Oczywiście w tym przypadku trzeba się dostać do GD i Grimesa, bądź tylko przeczytać książke.
Co ciekawe jeśli np. przy ustawieniu 25% dochodu dalej można sprzedawać rudę magiczna 1 do 1 to z ekonomicznego punktu widzenia lepiej się w ogóle nie bawić w kucie mieczy. Nie wiem czy na koszmarze dostaje się +10 expa za wykucie miecza, ale to duży plus czeladnika Harada na poziomie Gothic.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Na najnowszym AB jest ograniczenie dziennego wydobywania rudy zelaza i magicznej.W tym przypadku musialbys nie wiadomo ile czasu spedzic na kopanie,Harad to najlepsza opcja dla Nekro na koszmarze poki co.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dla prawie każdego to jest najlepsze opcja
% przychodu jest bez znaczenia jeśli nie mamy limitu snu on tylko z limitem snu jest wyraźnie odczuwalny

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Ciekawe. Nowy loch gdzie zabija się kruka.
Spoiler
Zmiany w dniu 02/17/19
Uzdrawiające mikstury mogą teraz zatrzymać krwawienie bohatera z pewną szansą: esencja 30%, ekstrakt 50%, eliksir 70%, czysta mikstura 75%
Runy leczenia paladynów i strażników również usuwają krwawienie.
Zatrute strzały teraz, oprócz normalnych obrażeń, zostawiają okresowe obrażenia na celu.
Zatrute strzały są teraz tworzone przez 50 zamiast 20, możesz również utworzyć 100 strzał na raz
Zatrute strzały dodane do książki kucharskiej
"Dostępne są nowe lochy, teraz tylko dzięki niemu możesz zabić Kruka i zdobyć szpikulec Beliara, wejście będzie prowadzone przez dialog z Krukami Statystyki minimalne: 400 punktów siły / zręczności, 600 many, 2000 punktów zdrowia
Jeśli jesteś zbyt słaby, smok nie otworzy wejścia do świątyni, w której znajduje się Raven. W lochu jest dostępnych 7 głównych i 2 dodatkowych bossów.
Jeśli rozmawiałeś już w Raven na płaskowyżu i nie chcesz powtórki, włóż Kruk z marvin BDT_2090_Addon_Raven i przez GVE włóż DIA_BDT_2090_Addon_Raven_Hi = 0
Nagrody lochu: Beliar pazur, doświadczenie dla wrogów, klejnoty, stałe drinki. Dla magów dostępny jest nowy "Cursed Makeup" (Book). Dla wojowników będzie to cenne trofeum. Nowa zbroja lub broń nie będą.
W lochu nie próbuj wspinać się przez kraty, których wciąż nie możesz otworzyć, czarna magia cię zabije!
Stary loch także pozostał z Ilesilem, fabuła nie jest z nim związana. Wejście w to samo jest ".

"Teraz możesz dostosować kolor wyświetlania dnia i czasu dla siebie, formatu RGB, ustawionego w gothic.ini. Jako przykład:
iColorDayR = 245
iColorDayG = 247
iColorDayB = 225 "

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Coś FPSy je mi ten returning z AB... jakiś możliwy powód tego? jakieś propozycje? mam 15 w lesie, 8 w miescie...

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

Jao

Alternatywny Balans
#1293 2019-02-16, 22:58(Ostatnia zmiana: 2019-02-16, 23:05)
Ale usunęliby to "zapętlenie" muzyki do bossów.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Jao ja to odrazu wylaczylem ^^
@xMefistox sprobuj grac bez dx11 i z nograss

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Jao ja to odrazu wylaczylem ^^
@xMefistox sprobuj grac bez dx11 i z nograss
No właśnie, o ironio, musiałem zainsalować DX11, by mieć stałe 15 klatek. Jednak przy miejscach z ogniem, czy używając spelli gra się sypie... Zawsze gram z no grass

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@xMefistox W ustawieniach DX11(zaawansowanych) wyłącz dynamic lights, będą słabo widoczne światła od ognia/pochodni, będzie ciemniej w pomieszczeniach, ale nie będzie lagować przy ogniu i przy używaniu spelli. Zawsze możesz włączać/wyłączać bo bez tego np. w kopalni nad przełęczą jest strasznie ciemno.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@xMefistox sprobuj ustawic wszystko na low włącznie z teksturami i powylaczaj wszystkie efekty i daj znac co i jak

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wywaliłem dx i teraz normalnie 50 FPS. Dziwne... Mam jeszcze parę pytań.
1. Gildia zabójców zostało jakoś zmieniona? W jakiejś aktualizacji questy do nich były podzielone na rozdziały. Zostało to? Przez to że zabiłem canthara dla nich w normalnym returningu zablokowałem sobie questy gildi kupców. Gdzie jest ich nowe położenie? Miasto wygląda cudownie.. Jednak bolą mnie te ciemne tekstury.. Jest jakaś alternatywna paczek tekstur? I obeliski do kamieni stoją w tych samych miejscach? Jestem ślepy, bo nie widzę obelisku do teleportu w mieście xd

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Gdzie u was można ściągnąć AB z najnowszymi patchami?

0 użytkowników
Do góry