Pad do PC 4090 10

O temacie

Autor Ekse

Zaczęty 28.12.2017 roku

Wyświetleń 4090

Odpowiedzi 10

Ekse

Ekse

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ktoś z tego forum gra na padzie w gry przeznaczone na PC? Pytam bo szukam jakiejś porady odnośnie zakupu. Warto inwestować w taniego pada? Jakiej marki? I czy kontrolery od xboxa i ps'ów też się nadają? No i rzecz jasna, czy granie na padzie jest wygodniejsze od klawiatury i myszy? Mam na myśli gry typu: FIFA, AC i Soulsy.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Serio z tym xboxem pytasz? Jeżeli masz win10 to masz pełne wsparcie dla sprzętu Xbox.  Jeżeli miałbym coś radzic to bierz pada od xone ewentualnie od x360. PS tez mozna podobno podłączyć ale nie polecam. A co do tej wygody grania to tylko jakiś ułom gra w gry sportowe na klawiaturze. Na PC jedynie strzelanki i strategie gra się dobrze myszka i klawiatura.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Ekse, tak, granie na padzie jest znacznie wygodniejsze w każdą z tych wyżej wymienionych gier.  Z tego co wiem to do PS musisz mieć jakieś przejściówki, na pewno nie zadziała ci to tak od razu (albo chociaż jakieś programiki do tego, a łączenie po zwykłym USB - jeśli takowe ten pad posiada). Pada od Xboxa 360 jednak bym nie brał, był okej, ale lepszym wyborem będzie "zainwestowanie" w pada od Xbox One. Jak podłączysz to od razu ci śmiga, tak jest w przypadku W10, co do W7 nie pamiętam, chyba trzeba było zainstalować sterowniki.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Jedyny słuszny wybór to pad od Xbox One S. Pełne wsparcie nie tylko od samego Win10, ale też wspierany niemal przez każdy tytuł. Przy padzie z XBOS (w przeciwieństwie do XBO) nie musisz dokupywać adaptera do grania bez kabli, gdyż działa na zwykłe połączenie bluetooth. Jeżeli dokupisz adapter będziesz mógł dodatkowo korzystać z headsetu bezprzewodowo (tj. podłączony kablem do pada).
Mało znany fakt - pady xpady mają wbudowaną naprawdę (ale to naprawdę) świetną kartę dźwiękową. Polecam sprawdzić połączenie głośnik/słuchawki - pad - komputer.

No i ogólne pytanie - czy się opłaca w ogóle pada kupować. Odpowiedź brzmi: tak.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podbijam i dodam że lajk nie zauważy albo nie odczuje różnicy w stopniu wygłuszenia przycisków i lepszego feelingu pada w dłoni :ok:

Drakonter

Drakonter

Użytkownicy
undefined
posty104
Propsy94
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • undefined
Jakiego polecacie pada do kompa? Na początku myślałem nad tym od X360 lub XONE.
Ale później zainteresowałem się czymś takim jak "Steam Controller". Czytałem trochę o tym i opinie są nawet dobre.
Testowaliście może to? Jak tak to napiszcie coś więcej o tym. I ogólnie czy lepiej kupić Steam Controller czy pad od Xbox.

29.08.2023 - goodbye cruel world

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Pad od Xbox One, wersji S już (nieco lepsze rzeczy od podstawowego). Steam Controller ssie pałę :P

Drakonter

Drakonter

Użytkownicy
undefined
posty104
Propsy94
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • undefined
Co jest złego w Steam Controllerze? Co z nim nie tak? Pytam poważnie

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Nie korzystałem z niego nigdy. Ale podmiana prawego analoga na coś w rodzaju touchpada nie każdemu może sie podobać. Osobiście uwielbiam pady od xboxa i uważam że na tym polu ms jest bezkonkurencyjny. Pełne wsparcie dla win10, odpowiednio wyważony a od wersji s wszystkie klawisze są odpowiednio wytłumione i gałka stawia większy opór.
Ogólnie to ten steam controller to raczej szału marketingowego nie zaliczył, osobiście odradzam jego zakup bo możesz sobie potem pluć w brode że nie wziąłeś czegoś sprawdzonego.

Drakonter

Drakonter

Użytkownicy
undefined
posty104
Propsy94
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • undefined
Co do wsparcia to czytałem że jednak Steam Controller ma największe wsparcie. Bo w grach gdzie nie ma wsparcia dla padów, Steam Controller jest wykrywany jako myszka i klawiatura.
Jeśli chodzi ogólne o pady to w sumie nigdy na poważnie żadnego nie miałem(nie liczę syfu za 15zl). Wiem że trudno będzie w coś zagrać po 10 latach grania tylko na klawiaturze i myszce. Ogólnie pada mam zamiar kupić by pykać w gierki w które podobno na padzie się lepiej gra(Assassins Creed 4 i Dark Souls 3). Bardzo będzie brakowało tego analoga? Ten touchpad nie jest wygodny?

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Osobiście polecam kontrolera od XBoxa 360. Jak dla mnie jest najlepszy, korzystam od dawna. Kupiłem sobie kolejnego z adapterkiem i myk bezprzewodowy do komputera.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry