Inne sposoby konwersji .tga:
1) Książka, która nam skonwertuje teksturę po otwarciu jej w grze.
1. Zrób przedmiot, który będzie wyświetlał obraz na ekranie. Np. książka.
2. Zmień teksturę kartki, bądź książki na tą, którą stworzyłeś.
3. Przyzwij przedmiot (książkę) w grze.
4. Użyj przedmiotu (książki).
5. Odczekaj chwilkę. Teraz tekstura jest skompilowana.
Dlaczego taki sposób? Niektóre tekstury są czasami ignorowane w grze (nie wiem dlaczego, zdarzyło mi się to dosyć dużo razy). Musiałem używać GoMan'a, ale jako, że miałem starą wersję to źle kompilował tekstury i były one niewidzialne. Tak, trudno było mi pobrać nową wersję, bo nie byłem pewny czy aby na pewno będzie działać poprawnie.

2) Nie wiem czy dalej jest taka opcja, ale w gimpie kiedyś dało radę konwertować .tga -> .tex. Możliwe, że trzeba było pobrać wtyczkę.
3) Użyj teksture conventera z gry. Jest on w _work (nie pamiętam dokładnej lokalizacji). Działa on tak samo jak włączenie gry, problem w tym, że może pominąć niektóre tekstury. Używaj tylko po dodaniu dziesięciu tysięcy tekstur (żartuję, użyj jak dodasz jakąś większą ilość, albo użyj sposobu 1 i dodaj więcej książek, które dodasz do "worka", żeby nie przyzywać 25 książek na 25 tekstur - i tak będziesz musiał to potem pootwierać).
4) Poszukaj na WoG'u. Tam ludzie wymyślają wszystko co by ułatwiło modding. Raz ktoś nawet zrobił program do konwertowania modeli przedmiotów z G3 to .3ds.
5) Napisz własny program, który zrobi to za ciebie.