Risen 160767 640

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 24.07.2008 roku

Wyświetleń 160767

Odpowiedzi 640

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
beda powstawac kolejne nudne gry gdzie hero musi zbierac buraki na polu zeby zdobyc czyjes zaufanie

Śmieje się na głos :D . Do samego absurdu dochodzi jeszcze sam aspekt socjologiczny czyli co ma robota u kogoś w polu do zdobycia zaufania? Czy jak zatrudniasz budowlańców do budowy domu to po skończonej pracy zaczynasz im bezgranicznie ufać bo stawiali pustaki i nosili worki z cementem  :roll:  ? Może to dziwne rozumowanie ale skoro gry mają być na prawdę realistyczne to czemu do cholery nikt nie pomyśli również i nad tymi aspektami zamiast ciągle dumać nad lepszą fizyką i nowymi shaderami.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!

Gruppenfuehrer Kereth

Risen
#41 2008-08-21, 13:43(Ostatnia zmiana: 2008-08-21, 13:46)
Jak ktoś powiedział w pewnym temacie - nie będę wytaczał, kto to powiedział. Nie jestem chamem - " M&B ":

Miejmy nadzieję, że będzie to może Gothic 4 albo nowa gra PB Risen (a może jeszcze jakaś inna?) i wtedy modding będzie mógł zakwitnąć na nowo, czego sobie i wszystkim modderom życzę :P

O taaaak! Kolejne pomysły wielkich fanów i napalonych  nowych-modderów na kolejne 4 lata moddingu  :roll:  :D  

A co do Risen, to ten łysy dziad w tym jedno-googlu mnie rozwalił :D  :D  Inkwizytorzy z tego co pamiętam chodzili z krzyżami chrześcijańskimi

Комиссар RBT

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Risen
#42 2008-08-21, 13:45(Ostatnia zmiana: 2008-08-21, 13:49)
Miejmy nadzieję, że będzie to może Gothic 4 albo nowa gra PB Risen (a może jeszcze jakaś inna?) i wtedy modding będzie mógł zakwitnąć na nowo, czego sobie i wszystkim modderom życzę 10.gif

Po takich wypowiedziach zaczynam myśleć że tu ludzie mają jakieś mentalne blokady. Gier do modowania jest w cholerę, wystarczy poszukać zamiast przez kilka lat zapatrywać się w starego goticzka i zamartwiać co to będzie z biednymi piraniami. coraz bardziej się przekonuje że 95% fanów i graczy gothica to totalne pojeby i debile.

Kazzmir
  • Gość
a wracajac do innych aspektow realizmu gier, co np z walka? jak sobie mozna wyobrazic dobrze pokazana gre gdzie gracz musi stosowac bloki, uniki i tak dalej... bo kolejne produkty rpg nie daja na to rozwiazania z wyjatkiem moze paru ciekawych pomyslow z dark messiah.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
Cytat: Thoro link=topic=2844.msg28897#msg28897 date=Aug 21 2008, 13:45\'
Po takich wypowiedziach zaczynam myśleć że tu ludzie mają jakieś mentalne blokady. Gier do modowania jest w cholerę, wystarczy poszukać zamiast przez kilka lat zapatrywać się w starego goticzka i zamartwiać co to będzie z biednymi piraniami. coraz bardziej się przekonuje że 95% fanów i graczy gothica to totalne pojeby i debile.

Warto nie zapomnieć o sceptycznym nastawieniu typu " Bleee, Wiedźmin jest do dupy i nikt go nie modduje " " Sam sobie modduj tę gr "

Комиссар RBT

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Cytat: Thoro link=topic=2844.msg28887#msg28887 date=Aug 21 2008, 13:23\'
Nie jesteś w stanie zdobyć mistrzowskiej wiedzy o szermierce w kilka chwil. No ludzie, takie aspekty jak walka, zręczność, w ogóle nie powinny być uzależnione od ilości posiadanych pkt nauki tylko bezpośrednio od doświadczenia praktycznego w walce.
Tjaa... grając w takiego chociażby Obliviona kładziemy jakąś ciężką książkę na klawisz odpowiedzialny za skok, wychodzimy na kilkanaście minut na herbatę, a powróciwszy mamy super zręcznego cyrkowca-akrobatę. Chyba system z Gothica bardziej mi odpowiada. To tylko RPG, jak chcecie symulatora rzeczywistości, kupcie sobie Simsy, ludzie... :roll:

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gier do modowania jest w cholerę, wystarczy poszukać zamiast przez kilka lat zapatrywać się w starego goticzka i zamartwiać co to będzie z biednymi piraniami
może niektóży tutaj lubią Sage i interesują ich losy piranhy jako "bardzo dobrego" studia
Po takich wypowiedziach zaczynam myśleć że tu ludzie mają jakieś mentalne blokady
coraz bardziej się przekonuje że 95% fanów i graczy gothica to totalne pojeby i debile.
Mów za siebie

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Taki tok rozumowania jest na równi ze stwierdzeniem że ziemia jest płaska. To jest głupota i ograniczenie tylko ze względu na własne lenistwo. Tu niektórzy uważają że Gothic jest esencją modderskego świata i w zasadzie gówno wiedzą o samym moddingu. Są wymiatacze co robią praktycznie nowe gry oparte o takie UT3 ale nie, lepiej siedzieć w swoim małym światku, pierdolić głupoty a wynalezienie duali do gothica stawiać na równi z odkryciem  leku na raka. Pewnie o istnieniu takich miejsc jak http://www.moddb.com też mało kto ma pojęcie.

Kazzmir
  • Gość
Cytat: bROXmor link=topic=2844.msg28901#msg28901 date=Aug 21 2008, 12:52\'
...jak chcecie symulatora rzeczywistości...

nie o to chodzi zeby z rpg robic symulator rzeczywistosci ale o to zeby sprawic wrazenie ze gra ktora ktos robi nie byla durna i pelna sprzecznosci.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
To tylko RPG, jak chcecie symulatora rzeczywistości,

Ale to twórcy stawiają sobie takie cele. Najpierw jest pierdolenie że bohater będzie horował, jadł, srał i co tam jeszcze i w zasadzie wszystko to mamy a na końcu okazuje się że ponadto popierdala z 30 toporami na raz. To jest totalny bezsens i hipokryzja.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
Warto też dodać, ze każde proponowanie gry do moddingu, graniczy z olewactwem. Kazz zaproponował Thiefa, to nikt oprócz mnie, Valkira i Kazza się nie zainteresował. A sam Thief ma dobry potencjał( Młotodzierżcy, Poganie - tyle pomysłów na inne frakcje), ale nie " Gothic wciąż żyje " (bez obrazy dla niektórych grup)

Комиссар RBT

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Risen
#51 2008-08-21, 14:01(Ostatnia zmiana: 2008-08-21, 14:03)
w zasadzie gówno wiedzą o samym moddingu
Odezwał się wielki MODER. Może gothic esencją nie jest, ale nie da się ukryć że moderzy gothic'a są jedną z największych społeczności (jak nie największą) moderskich na świecie , jak i na tym forum. I stoimi postami obrażasz praktyczne dużą większość forum.
Ale to twórcy stawiają sobie takie cele. Najpierw jest pierdolenie że bohater będzie horował, jadł, srał i co tam jeszcze i w zasadzie wszystko to mamy a na końcu okazuje się że ponadto popierdala z 30 toporami na raz. To jest totalny bezsens i hipokryzja.
FAKT - to jest bez sensu

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
Cytat: Lord link=topic=2844.msg28907#msg28907 date=Aug 21 2008, 14:01\'
Odezwał się wielki MODER. Może gothic esencją nie jest, ale nie da się ukryć że moderzy gothic#msgote author=Lord link=topic=2844.msg28907#msg28907 date=Aug 21 2008, 14:01\']Odezwał się wielki MODER. Może gothic esencją nie jest, ale nie da się ukryć że moderzy gothica są jedną z największych społeczności (jak nie największą) moderskich na świecie , jak i na tym forum. I stoimi postami obrażasz praktyczne dużą większość forum.

Ta i jeszcze niech Chińczycy modduja Gothica wg Mao Tse Tunga :roll:  :D

Комиссар RBT

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ale to prawda! Jako, że mój sprzęt nie pozwala na modding gier nowych, to próbuję w starych grach, ale nie siedzę i nie bronię Gothica jak własnego sracza.

Kazzmir
  • Gość
Cytat: Lord link=topic=2844.msg28907#msg28907 date=Aug 21 2008, 13:01\'
Odezwał się wielki MODER. Może gothic esencją nie jest, ale nie da się ukryć że moderzy gothic#msgote author=Lord link=topic=2844.msg28907#msg28907 date=Aug 21 2008, 13:01\']Odezwał się wielki MODER. Może gothic esencją nie jest, ale nie da się ukryć że moderzy gothica są jedną z największych społeczności (jak nie największą) moderskich na świecie , jak i na tym forum. I stoimi postami obrażasz praktyczne dużą większość forum.

FAKT - to jest bez sensu

gothic nie ma najwiekszej spolecznosci moderskiej na swiecie. paru polakow i troche wiecej niemcow to nie jest spolecznosc, raptem wiocha pelna ludzi ktorym sie wydaje ze gothic bedzie trwal wiecznie az do czasu gdy ktos sie zorientuje ze cos jednak jest nie tak

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Kereth, nie warto tu poruszać tego tematu. Już był temat o ambicjach modderów to wszyscy się na mnie rzucili z taką agresją jakbym przeleciał ich matki  :roll: . Tu większość ludzi samemu stwarza sobie mentalne blokady z własnego lenistwa albo dla własnej wygody. Lepiej myśleć że wszystko obraca się wokół 10 letniej gry bo przecież jest to bardziej budujące. To nic że to tok rozumowania podobny do tego jakim posługują się słuchacze Radia Maryja  :D .

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Risen
#56 2008-08-21, 14:13(Ostatnia zmiana: 2008-08-21, 14:15)
ale nie da się ukryć że moderzy gothic'a są jedną z największych społeczności (jak nie największą) moderskich na świecie

Śmiać się czy płakać? Popatrz co ludzie robią przy Quake, w ogóle przy quake engine i grach opartych na tym silniku. To engine wszechstronny który dla mnie osobiście obrósł kultem i jest pewną ikoną. Ludzie zrobili grę multiplayer bazującą na ET i wywrócili wszystko do góry nogami, całkowita zmiana realiów. To jest tylko jeden z setek przykładów. Tysiące ludzi tworzy to i pracuje na tym od dawna. Czym jest właściwie Gothic, jakąś starą zapomnianą przez świat grą która owszem jest kultowa ale tylko w pewnych kręgach. Przecież w przypadku gothica nawet 90% graczy nie wie co to są mody (!) nie mówiąc już o jakim kolwiek zainteresowaniu tym tematem czy SZACUNKU do samych modderów czy właśnie samodzielnemu tworzeniu modów.

Odezwał się wielki MODER

Tak, pomogłem przy marketingu Mrocznych Tajemnic na oficjalnym polskim serwisie gier Gothic, współtworzyłem patch generalny do tejże modyfikacji, tworze projekt który wybiega poza rozumowanie i wyobraźnię większości modderów z tego forum,  pomagałem gornowi przy KŻT i chcąc nie chcąc popełniłem trochę rzeczy przy Czasie Zapłaty. Może to nie wiele ale czym ty możesz się pochwalić, człowieku z Solufire?

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Risen
#57 2008-08-21, 14:38(Ostatnia zmiana: 2008-08-21, 14:38)
W sumie to cały czas na niego pracuje:
- vobuje dla Złotych Wrot, SoulFire i TG mod studios;
- robie filmy dla tg mod studios i Opowieści Revalii;
- pomagam też w innych rzeczach w valkirowi i oszustowi w ich projektach;
- zakładam stronke o risen jak nikt mnie nie ubiegnie będzie pierwsza

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
to było pytanie retoryczne, riposta na Twoją próbę utarcia mi nosa.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Sam Gothic... Dla mnie zapoczątkował praktycznie wszystko. Pamiętam radość, kiedy wyciągnąłem pewną zbroję i przerobiłem ją w paincie. Włączam grę patrze z uśmiechem na to, że udało mi się pierwszy raz coś zmienić w grze. Jednak to jest daleka przeszłość...
Wiedziałem, że Gothic to nie koniec świata, chciałem brać się za skrypty, ale pomyślałem, że to nie ma sensu. Bo po co? Dzięki skryptom ze starej gry nic się nie nauczę. Teraz cały czas się uczę w 2d czy 3d, ale rozumiem, że Gothic to nie jest wszystko. Wiem, że cały czas modując tą grę daleko nie zajdę...  Ale od czegoś trzeba zacząć :roll:  

Thoro, możesz edytować posty :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry