Risen 160016 640

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 24.07.2008 roku

Wyświetleń 160016

Odpowiedzi 640

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Szczerze mówiąc, to też zaczyna mnie to nużyć.
Mam biegać po całej wyspie, żeby rozwalić parę potworków i wykopać coś z grobu... I tak 5 razy.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Risen
#581 2009-10-11, 21:16(Ostatnia zmiana: 2009-10-11, 21:17)
Najdurniejsze na tej wyspie jest to, że za każdym kamieniem, krzakiem jest stado wilków/dzików/jeży albo innego gówna i tak ciągle. przeludnienie większe niż w chinach. Oczywiście o jakimś "życiu" tych zwierząt możemy zapomnieć. One po prostu stoją a w najlepszym wypadku jedzą ziemie bądź kręcą się w kółko w taki sposób jak kogoś laguje w grze online.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Risen
#582 2009-10-11, 21:19(Ostatnia zmiana: 2009-10-11, 21:23)
Oczywiście nie na podstawie dowolnych ciosów przez nas tworzonych bo to niemożliwe
to może być wkrótce możliwe w oparciu o technologię podobną do http://www.naturalmotion.com/euphoria.htm

mEa: Nintendo Wii2? Ta cała wielka technologia to nie jest zwykły motion capture?

EDIT: A nie, to zwykły Toribash 2.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Risen
#583 2009-10-11, 21:28(Ostatnia zmiana: 2009-10-11, 21:28)
Zysku, dolicz do tego jeszcze umiejętność blokowania i odpierania tworzonych przez nas ciosów przez przeciwników i poszerz to o walkę przeciwko kilku przeciwnikom bądź grono osób wzajemnie się pojedynkujących. Jak dla mnie wykonalne i jak najbardziej przyszłościowe a wręcz rewolucyjne ale w połowie przyszłego dziesięciolecia.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Dobra, zagrałem.
Ogółem nasunęło mi się ta myśl, która co roku objawia się grając w najnowszą FIFĘ : Odgrzewany kotlet.
"Ale to już było..."
Po prostu Gothic z lekksza przerobiony.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Z tą różnicą że ĘĄ świadomie ciągnie swoje marki jak modę na sukces i nikt nie ukrywa, że głównym zadaniem tych gier jest robienie hajsu a tu mieliśmy jakieś szumne zapowiedzi, chujwieco, standardowo rekompensatę niespełnionych obietnic i inne takie w ramach nowej, niezależnej marki czyli zwykłe rozmienianie się na drobne i wciskanie ludziom kitu.

A co do świata gry to po przemyśleniach naszło mnie, że co druga wioska w gothic 3 wyglądała ciekawiej, ładniej i bardziej klimatycznie niż to miasto z którego wychodzimy przez burdel.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Miasto nie było takie złe, nawet bardzo podobne do Khorinis z 2. No, ale życia to tam za wiele nie było widać.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Risen
#587 2009-10-12, 14:11(Ostatnia zmiana: 2009-10-12, 14:16)
Miasto nie było takie złe, nawet bardzo podobne do Khorinis z 2. No, ale życia to tam za wiele nie było widać.
Gdy jeszcze risen nazywał się RPB, na forum worldofpiranhabytes.de (dziś world of risen) była ankieta pod tytułem (w przybliżeniu) "Jakie lokacje z naszych produkcji podobały się Wam najbardziej?". Pierwsze 3 miejsca zajęły w podanej kolejności obóz na bagnie, Khorinis i klasztor (wtf?!). Ich mniej (o.n.b.) i bardziej (klasztor) udane odpowiedniki możemy znaleźć właśnie w risenie.
Cała gra to takie deja vu, myślę, że pb chcąc utrzymać się na rynku(były informacje o ich problemach finansowych) i tym samym "zawładnąć" fanatykami Gothic#msgote]Miasto nie było takie złe, nawet bardzo podobne do Khorinis z 2. No, ale życia to tam za wiele nie było widać.[/quote]
Gdy jeszcze risen nazywał się RPB, na forum worldofpiranhabytes.de (dziś world of risen) była ankieta pod tytułem (w przybliżeniu) "Jakie lokacje z naszych produkcji podobały się Wam najbardziej?". Pierwsze 3 miejsca zajęły w podanej kolejności obóz na bagnie, Khorinis i klasztor (wtf?!). Ich mniej (o.n.b.) i bardziej (klasztor) udane odpowiedniki możemy znaleźć właśnie w risenie.
Cała gra to takie deja vu, myślę, że pb chcąc utrzymać się na rynku(były informacje o ich problemach finansowych) i tym samym "zawładnąć" fanatykami Gothica zrobili taki mix, większości naprawdę sie podobało (patrząc na mój serwis) ale np mnie zajebiście poirytowały takie misje jak np. zbieranie zboża, ziela czy zapierdalanie za złomem w kieszeniach gnomów.

Risen miał być w założeniu oklepany i wtórny. To miał być powrót do korzeni i tego risen dokonał. Teraz zapewne przyjdzie czas na innowacje ponieważ pb robi nowa grę, nabywcy risena w edycji kolekcjonerskiej dostali klucze do bety która zostanie im dana to testowania.
pfff, tsss ale masz newsy człowieku, po 1 pb robi teraz dcl#msgote]Miasto nie było takie złe, nawet bardzo podobne do Khorinis z 2. No, ale życia to tam za wiele nie było widać.[/quote]
Cała gra to takie deja vu, myślę, że pb chcąc utrzymać się na rynku(były informacje o ich problemach finansowych) i tym samym "zawładnąć" fanatykami Gothica do risen#msgote]Miasto nie było takie złe, nawet bardzo podobne do Khorinis z 2. No, ale życia to tam za wiele nie było widać.[/quote]
Cała gra to takie deja vu, myślę, że pb chcąc utrzymać się na rynku(były informacje o ich problemach finansowych) i tym samym "zawładnąć" fanatykami Gothica, po 2 nic nie było jak na razie mówione o żadnych innych nowych tytułach, po 3 ...jesteś z Cenegi?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Przepraszam, co to jest "dcl"?
A co do "nowej gry" to skoro risen trafił w gusta stałych odbiorców a i być może rozszerzył target o nowe rynki (np. usa) to nie widzę racjonalnych, biznesowych powodów aby panowie mieli teraz robić jakiś odrębny produkt po którym faktycznie można by było oczekiwać jakiś zmian. Tak więc nowa gra to zapewne risen 2.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Risen
#589 2009-10-12, 19:35(Ostatnia zmiana: 2009-10-12, 19:35)
Przepraszam, co to jest "dcl"?
konsolowy dodatek

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
DLC*

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Risen
#591 2009-10-12, 19:39(Ostatnia zmiana: 2009-10-17, 11:02)
SPOILER

fakt :)

Spoiler
[edit]Dobra przeszedłem, końcówka gry jest zrobiona na odwal, że tak powiem
przy wejściu stoi inkwizytor który w poprzednim rozdziale zapieczętował drzwi ze sobą w środku.
A końcowa walka jest wręcz debilna, nie wiadomo co się dzieje i jest cholernie nudna, bezkompromisowo najgorszy moment w grze :P

Outro też nie jest najwyższej klasy i jak wiele momentów w grze - bezsensu.

Raczej tyle na temat, a teraz zapraszam do kupna :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Risen
#592 2009-10-17, 00:21(Ostatnia zmiana: 2009-10-17, 11:01)
SPOILER

Spoiler
Gra kończy się walką z Tytanem ognia, tuż po walce z Inkwizytorem. Walka jest schematyczna, choć jest pozbawiona paska HP przeciwnika. Tytan Ognia zostaje pokonany przez naszego herosa, po czym pokazuje się przeciętne Intro - baaardzo przypomina te z wypędzeniem śniącego w Gothic 1.

Miłej gry :)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Risen
#593 2009-10-17, 08:41(Ostatnia zmiana: 2009-10-17, 10:48)
Intro
Intro na końcu gry, aha.

mEa: Nom, cięcia budżetowe :)
@down: Zedytuj jeszcze to, zakończenie intrem to naprawdę zaskoczenie :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Risen
#594 2009-10-17, 10:38(Ostatnia zmiana: 2009-10-17, 10:42)
KURWA LUDZIE!!! Rozumiem, że to crap i ja osobiście mam w dupie jak się kończy ta żenada ale są tu również inni którym, nie koniecznie musi pasować psucie całej rozgrywki. Posty wyedytowałem ale kurwa pamiętajcie na przyszłość aby zaznaczać spoilery!

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Risen
#595 2009-10-17, 10:58(Ostatnia zmiana: 2009-10-17, 10:59)
No właśnie, istnieje coś takiego jak komenda SPOILER. Macie nawet skrót:

Ludzie, nauczcie się wreszcie czytać i korzystać z forum, bo to co wy wyprawiacie, to jest żenada do sześcianu :D

A tak działa :P :
Spoiler
Gamonie do kwadratu zacznijcie spoilerować!!! :)

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Spoiler
Czwarty rozdział. Biegałem po 5 dysków rozrzuconych po całej wyspie, potem po 5 kufrów, dalej w wulkanie trafiłem na szczęście na dwa przełączniki do otwarcia bramy. Świetnie! Tylko dwa! Niestety następnie trzeba było uzyskać 3 głowy, teraz wyszedłem na wolność z zadaniem kolejnego biegania po świecie i szukania 5 części pancerza Władcy Tytanów. Faktycznie, spełnili obietnicę i fabuła jest niesamowita  :)  

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Risen
#597 2009-11-21, 11:09(Ostatnia zmiana: 2009-11-21, 11:10)

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Risen
#598 2009-11-21, 11:13(Ostatnia zmiana: 2009-11-21, 11:13)
Co to jest?  :lol2:  
Brakuje mi tylko loga Biedronki.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
grejtest hits

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry