Risen 159939 640

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 24.07.2008 roku

Wyświetleń 159939

Odpowiedzi 640

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
E tam, wszystkiego trzeba spróbować, a nuż wypali - tak samo większość firm upada po roku.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Patrzcie, projekty okładki Risen:
http://comixfactory.de/?go=archiv&id=390

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
8 i przedostatnia najlepsze (jak na koncept) ale i tak musieli zrobić jakieś tandetne gówno aby dzieciarnia kupiła.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Risen
#624 2010-01-09, 11:09(Ostatnia zmiana: 2010-01-09, 11:13)
to nie jest intro tylko slideshow dla animatorów a po rosyjsku bo zapewne znowu mieli niezależnego wykonawce jak przy gothic.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Gra ktoś w to jeszcze?
Bo jak widzę, sukcesu to Risen nie odniósł - dużo więcej postów przed premierą niż po :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
oj dajmy już spokój.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To coś się dobrze sprzedało że dwójka idzie?

Spoiler

WAH WAH WAH.

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Chyba tak, ale już mniejszym masochizmem jest gra w G3 ...

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Chyba tak, ale już mniejszym masochizmem jest gra w G3 ...

Prawdziwym masochizmem jest gra w G3: Zmierzch Bogów.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Można w risenie poudawać, że się chce dołączyć do bandytów, a ostatecznie zostać wojownikiem inkwizycji? 
Podobnie robiłem w gothic`u, aby zdobyć więcej doświadczenia. 

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
Witam. gram w risena i gram magiem i jestem w klasztorze chciałem sie zapytac kto uczy otwierania zamków??

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Kowal w klasztorze uczy

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
AMD Athlon(tm) X4 620 Proccesor 2.60 GHz 
 Nvidia GeForce GTS 250
Windows 7

Z takim sprzętem Risen 1 mi pociągnie?
Grałem na tym w G3, Skyrima, Crusadera, wszystkie inne Gothici i Morrowinda i Obliviona. Pierwszy działał na wysokich-średnich dopóki nie poinstalowałem różnych rzeczy, Skyrim niskie pozostałe działały na najwyższych (z wyjątkiem Crusadera) i szły bardzo płynnie, powiedziałbym bez problemowo. Nie znam się na kwestiach technicznych :/ z tąd moje pytanie. Z góry dzięki za pomoc.

gothic1210
  • Gość
Pójdzie. To ten sam silnik co G3. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Pójdzie ci easy na wysokich, Risen ma dobrą optymalizację :)

Mi Risen działał nawet lepiej od G3  :F

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ok ;) Dzięki.
G3 działał mi dopóki nie zainstalowałem patchy itp. na wysokich bardzo ładnie, jakoś nigdy nie brałem mocno pod uwagę jakości graficznej, ale fajnie jest od czasu do czasu zagrać w coś na PC na wysokich.

Btw. Ścieżka maga jest lepsza niż w G2NK? Jedni twierdzą, że podobna a drudzy, że troszkę lepsza. Z początku rozważałem wojownika, ale chyba jednak spróbuje pobawić się magią. Mam ambitny cel, grać będę za pewne od wtorku/poniedziałku i chciałbym skończyć jeszcze w wakacje na 100%, mam nadzieje, że się uda i te liczne negatywne opinie które są w tym temacie nie są aż tak bliskie prawdy ;) Co ciekawe tutaj wszyscy jadą Risena a na innych forach czy w recenzjach czytam, że bardzo dobra gra, a wielu uważa, że tak wyglądać miał Gothic 3 (który mi do gustu przypadł).

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
NVidia workaround będzie Ci potrzebny na wypadek gdybyś miał taką mgle przez którą jest strasznie duże opóźnienie. Risen to taki remake g1, a tm to profesjonalni krytycy. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Kuba Czaker  Co do maga, to niestety w Risen strasznie słabo jest to zrobione, w porównaniu do G2, a co dopiero do G2NK. 

W gothicu było dużo czarów zadających dmg, czyli kula ognia, piorun kulisty, lodowa fala itd. W Risen są po prostu 3 typy kryształów które są czarami bojowymi, i je po prostu ulepszasz że są silniejsze. Reszta czarów to prostu leczenie, telekineza, itd, no i jest jeszcze burza ognista, czyli w sumie 4 czary bojowe. :|

Dla mnie Risen to taki Gothic 1.5 w innym świecie :)

Co ciekawe tutaj wszyscy jadą Risena a na innych forach czy w recenzjach czytam, że bardzo dobra gra, a wielu uważa, że tak wyglądać miał Gothic 3 (który mi do gustu przypadł).
Krytykują, bo dużo rzeczy jest podobnych jak w gothic 2, dlatego.  :ok:

0 użytkowników
Do góry