Hej, jestem nowy na tym forum. Witam cię Siemekk i wszystkich użytkowników.
Specjalnie założyłem konto aby napisać ten komentarz. Jak znalazłem temat o twojej modyfikacji UnBalance czekałem na to aż wydasz wersie bez takiej ilości bugów. Wchodzę wczoraj w godzinach wieczornych i widzę zapowiedz Czasu Honoru. Osobiście zaskoczyło mnie to, że uznajesz wydarzenia z Mrocznych Tajemnic i Czasu Zapłaty. To już trzeci addon (mam nadzieję, że tak się to pisze) do Gothica II NK, który obserwuję. Mam nadzieję, iż fabuła i dialogi będą trzymać poziom oraz nie skupisz się tylko na innowacjach i nowościach w mechanice, a historii nie potraktujesz po macoszemu. W końcu porządnie wykonane i przetestowane zmiany (np: obrażenia obszarowe) są dobre, wzbogacając doznania płynące z rozgrywki i ją urozmaicając. Ale Gothic to jednak gra RPG, więc historia, postacie i przekonująca iluzja żyjącego świat oraz jego klimat powinny być, według mnie, na pierwszym miejscu.
Mam to ciebie kilka pytań:
1. Czy animacje walki dwoma mieczami wziąłeś z Czasu Zapłaty oraz czy już naprawiłeś problemy z obrażeniami obszarowymi?
2. Skoro obozy rebeliantów i tych typów co byli przed kanionem trolli będą w GD? Znaczy i ruiny, pozostałości?
3. Walkę tarczą bierzesz z Dark Sagi? Oby nie, ona wygląda koszmarnie. Zobac sobie ten filmik użytkownika Wiktor Gother:
https://www.youtube.com/watch?v=fxjOyKzlQzU
O niebo lepiej się to prezentuje a autor nie powinien mieć nic przeciw wykorzystaniu USWT do twego moda.
Na koniec życzę ci powodzenia, weny przy wymyślaniu fabuły, postaci i dialogów oraz wytrwałości przy tworzeniu. Abyś zakończył moda i żeby miał ona jak najwyższy poziom dopracowania.
Trochę się rozpisałem. Wcale mnie nie zdziwi jak nikt tego nie przeczyta:)
PS: Jakbyś chciał to mogę spróbować napisać ci parę zadań, czy to głównych czy pobocznych. Nie jestem może mistrzem jeśli chodzi o ten aspekt ale to jedyny sposób w jaki mogę pomóc przy modzie. Oczywiście jeśli będziesz chciał.