Gothic II Czas Honoru - oficjalna zapowiedź 46315 126

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 9.03.2017 roku

Wyświetleń 46315

Odpowiedzi 126

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie wykluczają się, lol. Przynajmniej fabularnie.

Wykluczają się pod wieloma aspektami. Nie mniej Siemkowi chodzi raczej o to, że miast brać wszystko z tych modów, będzie kontynuował tylko niektóre z ich wątków.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Tak dokładnie i łączył je z wydarzeniami które "mogły" wydarzyć się po upadku bariery. Przywracam też postacie usunięte z G1 np. taki Kharim. Poza tym robię dlatego, że CZ i MT to według mnie dwa najlepsze mody jakie wyszły do G1. Długo musiałbym czekać na takie mody które mnie tak wciągną i zainspirują(MT fabuła, CZ innowacje i historia)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Mam pytanie odnośnie o ten fragment

Później opowiada nam o historii pirata który zabił swojego mistrza po to tylko, aby Śniący musiał odejść. Jednak wiadomo czego Xardas od niego chce. Chodzi mu o miecz runiczny który będziemy musieli dla niego odzyskać. Ale to oznacza jedno... Świątynia Śniącego. Jednak o powrocie do niej dowiecie się w trakcie gry!
Pirat, miecz runiczny i śniący. Czy ty w ogóle myslales nad tym? xd Bo cala ta historia to jeden wielki galimatias :F

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie wykluczają się, lol. Przynajmniej fabularnie.

Wykluczają się pod wieloma aspektami. Nie mniej Siemkowi chodzi raczej o to, że miast brać wszystko z tych modów, będzie kontynuował tylko niektóre z ich wątków.

Znaczy wiadomo, spójne nie są bo to nie jest kontynuacja czy nawet mod na tym samym ,,uniwersum" modderskim, ale można założyć, że Czas Zapłaty dzieje sie w 6 rozdziale Mrocznych Tajemnic i tak dalej :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@MacDun czy ty grałeś w Czas Zapłaty? Uwaga spoiler:
Spoiler
Rick zginął :ayfkm: tylko dlatego, że zabił Nekromantę, po to aby Bezi mógł lecieć do Śniącego... (ale on się zabugował i też bił nekromantę >< )
Jednak zetyduje posta xD Bo faktycznie brakuje tam paru słów :F

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie grałem :P

Edit: No teraz napisales dużo lepiej :D

Ardianosr17

Ardianosr17

Użytkownicy
posty8
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Hej, jestem nowy na tym forum. Witam cię Siemekk i wszystkich użytkowników.

Specjalnie założyłem konto aby napisać ten komentarz. Jak znalazłem temat o twojej modyfikacji UnBalance czekałem na to aż wydasz wersie bez takiej ilości bugów. Wchodzę wczoraj w godzinach wieczornych i widzę zapowiedz Czasu Honoru. Osobiście zaskoczyło mnie to, że uznajesz wydarzenia z Mrocznych Tajemnic i Czasu Zapłaty. To już trzeci addon (mam nadzieję, że tak się to pisze) do Gothica II NK, który obserwuję. Mam nadzieję, iż fabuła i dialogi będą trzymać poziom oraz nie skupisz się tylko na innowacjach i nowościach w mechanice, a historii nie potraktujesz po macoszemu. W końcu porządnie wykonane i przetestowane zmiany (np: obrażenia obszarowe) są dobre, wzbogacając doznania płynące z rozgrywki i ją urozmaicając. Ale Gothic to jednak gra RPG, więc historia, postacie i przekonująca iluzja żyjącego świat oraz jego klimat powinny być, według mnie, na pierwszym miejscu.
Mam to ciebie kilka pytań:
1. Czy animacje walki dwoma mieczami wziąłeś z Czasu Zapłaty oraz czy już naprawiłeś problemy z obrażeniami obszarowymi?
2. Skoro obozy rebeliantów i tych typów co byli przed kanionem trolli będą w GD? Znaczy i ruiny, pozostałości?
3. Walkę tarczą bierzesz z Dark Sagi? Oby nie, ona wygląda koszmarnie. Zobac sobie ten filmik użytkownika Wiktor Gother:
https://www.youtube.com/watch?v=fxjOyKzlQzU
O niebo lepiej się to prezentuje a autor nie powinien mieć nic przeciw wykorzystaniu USWT do twego moda.
Na koniec życzę ci powodzenia, weny przy wymyślaniu fabuły, postaci i dialogów oraz wytrwałości przy tworzeniu. Abyś zakończył moda i żeby miał ona jak najwyższy poziom dopracowania.
Trochę się rozpisałem. Wcale mnie nie zdziwi jak nikt tego nie przeczyta:) 

PS: Jakbyś chciał to mogę spróbować napisać ci parę zadań, czy to głównych czy pobocznych. Nie jestem może mistrzem jeśli chodzi o ten aspekt ale to jedyny sposób w jaki mogę pomóc przy modzie. Oczywiście jeśli będziesz chciał.   

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
1)Jest to w fazie +- 50%
2)Tak będą ruiny obozu rebeliantów, zaś obóz strażników przed kopalnią został spalony w pierwszy dzień po upadku bariery i jedyne co z niego zostało to lekkie gruzy.
3)Tarcze muszę przemyśleć i to solidnie. Jeżeli AST nie będzie się gryzło z Ikarusem to może uda mi się zrobić obronę a'la Gother + możliwość poruszania się podczas tej obrony. Ale to daleka przyszłość... Na razie kleję fabułę w spójną całość. I piszę zadania na tzw. papierze.

Ardianosr17

Ardianosr17

Użytkownicy
posty8
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Aha Siemekk, dzięki za odpowiedź. Czy Gorn, Milten i Lester będą wspominać o wydarzeniach z Czasu Zapłaty? Przejęcie NO przez SO, upadek i przeklęcie obozu na bagnie oraz zamianie jego większości mieszkańców w zombi czy obronę obozu rebeliantów przed atakiem ludzi z SO? W ogóle fajnie by było jakby Cavalorn nawiązał w rozmowie z bezimiennym, że byłe przywódcą obozu rebeliantów. Jeśli jeszcze mogę spyta, będzie system gotowania.

PS: A w ogóle to dobrze by było dodać opcje "Usmaż wszystko" i coś zbliżonego przy alchemii w oknie dialogowym przy smażeniu mięsa czy tworzeniu mikstur.       

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty270
Propsy123
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Fajnie by było jakbyś wykorzystał w modzie świat z wasteland mod

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota

Gdzieś zapodział mi się screen z "lekko udomowionym" obozem, dlatego daję tego :D Cały obóz będzie się skupiał na początku na prostych zadaniach typu: "pomóż, zapoluj, oddaj". Jednak wraz z postępem fabuły sytuacja ta się zmieni.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty270
Propsy123
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Całkiem fajnie wygląda ten obóz ale zamiast miecza runicznego lepiej pasowałby wątek odzyskania Uriziela np.od Orkowego pułkownika na Khorinis albo od jakiegoś czarnego maga

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Wszystko jest dobrze przemyślane i wątek Uriziela też jest poruszony.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
@Siemekk Może by tak pokazać zbroje i wysłuchać opinii forumowiczów? :hmmm:

How can I see roses... and only feel thorns...

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
@R4zor Zgadzam się ale myślę, że warto pokazać i spytać się co inni myślą  :ok:

How can I see roses... and only feel thorns...

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
@R4zor no ale jak w modzie są gówniane pancerze to znaczy, że mod jest do dupy, a tutaj fabuła zajebista, nowości od chuja + do tego zajebiste pancerze, czego chcieć więcej ;)

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Hmm o ile nie jestem przekonany do addonów tak sama koncepcja kontynuowania historii z CZ i MT jest ciekawa, lubię kontynuacje rzeczy których lubię :P Mam tylko nadzieje, że historia będzie na tyle dobra by dla niej przechodzic grę raz jeszcze.

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
1. Czy będzie poruszany wątek Łowców Trolli z CZ?
2. Co z Cavalornem i Gestathem, ten wątek będzie jakoś poruszany?
3. Bagna w GD będą dostępne? Teoretycznie jest teren zajęty przez orków, w CZ występuję tam i inne ustrojstwo :)

Pozdrawiam, powodzenia w dalszych pracach.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
1)Dołączą oni do obozu myśliwych.
2)Tak Gestath będzie członkiem wodnego kręgu.
3)Nie. Używam świata z Lhvier więc nie będzie terenu za palisadą :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry