Gothic II Czas Honoru - oficjalna zapowiedź 47457 126

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 9.03.2017 roku

Wyświetleń 47457

Odpowiedzi 126

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
niż Zabójcy Orków, która brzmi prostacko.
A zabójcy potworów też brzmi prostacko?
To walnąć wiedźminów i już. :lol2: Pełna profeska. :D

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Simen, a nazywasz takich ludzi łowcami ludzi czy raczej łowcami nagród albo łowcami głów?

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie wiem, jak bym ich nazywał, bo po prostu nie miałem do czynienia z takimi ludźmi. Imo, nazwa łowcy orków po prostu mi bardziej odpowiada.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aż takie emocje wywołałaby u ciebie "egranizacja" serialu na silniku Gothica?
Żebyś wiedział. A jak pomyślałem, że głównym bohaterem mógłby zostać Aztek to już w ogóle.  :trollface:

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
A Mac Dun bylby Śniący albo Wrzodem.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty271
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
A Mac Dun bylby Śniący albo Wrzodem.
Czemu nie tym i tym naraz?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Będzie jak w ZW xD Wyjawimy prawdziwe imię beziego :D
Spoiler
Rzecz jasna żartuje :F Bezi to bezi.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Ardianosr17

Ardianosr17

Użytkownicy
posty8
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Parę pomysłów oraz sugestii:

1. Możliwość gotowania. Mogło by do działać tak, iż potrawa odnawiała by mniej zdrowia niż wszystkie składniki zjedzone razem z osobna potrzebne do jej ugotowania. Wszamanie takiej potrawy zajmowało by oczywiście mniej czasu, aniżeli pochłonięcie składników, z których ją stworzono. Dzięki temu jedzonko już mało przydatne w późniejszych rozdziałam miało by zastosowanie. Przykładowy przepisz: z trzech kawałków upieczonego mięsa (razem 30HP), miski ryżu (20HP) i butelki wina (5HP + bonuś do trawienia) robimy "Procentową potrawkę Koksa", która odnawia z 40 punktów HP.

2. Dodanie opcji przy kuchni lub stole alchemicznym smażenia całego mięsa, które mamy w ekwipunek a przy alchemii np: jak chcemy wytworzyć przykładowo Pełnie życia dać opcje "Uwarz jedną Pełnie życia", "Uwarz trzy Pełnie życia", "Uwarz pięć Pełni życia". Przyspieszyło by do procesy robienia mikstur czy pieczenia mięska, które są BARDZO mozolne jak ma się dużą ilość składników w ekwipunku.

3. Tarcze powinny blokować ataki potworów (rzec jasna uderzenie pięści takiego trolla czy cieniarstwo byłyby niemożliwe do zablokowania).

4. Dać możliwość, chodziarz krótkotrwałego sprintu. Można by ją ulepszać poprzesz ulepszanie wytrzymałości ubywającej podczas szybkiego biegu. Normalne bieganie umożliwiało by powolne odnawianie paska wytrzymałości.

5. W ogóle powinieneś dać NPC możliwość korzystania z tarczy jak i duali. Dziwnie to wygląda jak tylko my w całej grze korzystamy z nowych technik walki a nikt (nawet nauczyciele) już nie.

Część pomysłów i propozycji pochodzi od innych użytków i modów np: z forum Dziejów Khorinins. 

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Jeżeli mogę coś powiedzieć
1. To jest całkowicie bez sensu, po co w takim razie marnować PN na gotowanie. Umiejętność ma nagradzać, a nie karać - w tym wypadku mniejszymi PŻ.
3. Ataki potworów to są od strony technicznej po prostu ataki pięściami. Blokowanie jest chyba jakoś ściśle określone w silniku. Jaki to zresztą miałoby sens, ataku potwora można po prostu uniknąć odskakując do tyłu.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Ardianosr17

Ardianosr17

Użytkownicy
posty8
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Zucklov oczywiście możesz:

1. Chodziło mi bardziej o receptury, umiejętności nie było by widać w ekranie statystyk. Od samego początku bezi umiał by coś upichcić a jedynymi ograniczeniami byłyby by przypisy na dania i składniki (jedzenie uzyskane z przepisu, w którym były bardzo rzadkie składniki dawały by np: +3 do siły. W oryginalnym Gothicu Gulasz Tekli dawał nam przecież +1 do siły.)

3. Tarcza w pierwszej części Risena umożliwiała blokowanie chociażby ugryzień wilków, a równie dobrze też mogłeś unikami unikać (masło maślane) ataków. Zresztą tarcza to tego właśnie służy. Gracz miałby wybór korzystania z tego stylu walki, który najbardziej mu pasuje a przecież nikt by go nie zmusza do korzystania czy to z tarcz czy duali. Przecież cały mod będziesz mógł przejść np: z bronią h2, Siemekk ich przecież nie wyrzuca tylko dodaje nowe metody walki, rozbudowuje oryginalną mechanikę.

Jeszcze bym coś dopisał ale myślę, że dokładniej wyjaśniłem o co mi chodzi z tymi pomysłami.

Edit:

Do Siemkka: będą hełmy?         

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Jeżeli dodam recepty to będą to unikalne które będą dodawać bonusy. Nie mam zamiaru dodawać systemów Głodu, pragnienia etc. ponieważ zauważyłem, że nikt tego nie używał...
2)Zaawansowane kowalstwo tyczy się też alchemii.
3) Tarcze będą blokować strzały (tylko niektóre) oraz będzie można blokować ataki od następujących bestii: Wilk, Goblin, Ścierwojad, Polna bestia, Polny pełzacz, Krwiopijca, Zębacz (zależne od tarczy) i jeszcze innych tych 'Słabszych' potworów.
4)Tak.

Na obecną chwilę nic nie robię ponieważ mam "problemy" z miejscem gdzie pracuje. Jakieś screeny pojawią się ok. niedzieli.
Pozdrawiam.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty271
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Mógłbyś przywrócić orkowe psy i brzytwy i kąsacze dać w górniczej melinie

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
@Siemekk Jak wrzuciłem LH to patrzyłem ile osób pobrało moda, a pobrało całkiem sporo właśnie z głodem, pragnieniem itd.

How can I see roses... and only feel thorns...

Ardianosr17

Ardianosr17

Użytkownicy
posty8
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie pisałem przy gotowaniu o tym abyś dodał pasek głodu. Bardzo dobrze Siemekk, że nie wprowadzasz systemu głodu czy pragnienia. Zbędne wkurzający bajer.
W Czasie Honoru spotkamy zwykłe postacie jak i przeciwników korzystających z tarcz czy duali? Jeśli nie chcesz dawać tych umiejętności większej grupie (np:Paladynom, Najemnikom) to daj je przynajmniej szkieletom duale broniących wejścia do tajemniczej komnaty a tarce horstem bandytów. Oczywiście nie chodzi mi aby co druga postać walczyła z tarczą lub dwoma mieczami.

PD: Będą jakieś zadania detektywistyczny lub w części oparte na śledztwach? (Coś jak misje Vatrasa z dowiedzeniem się kto handluje bronią z bandytami lub ustalenie o co chodzi z znikaniem mieszkańców)

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Zawsze można dać system survivalowy jako opcjonalny.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Siemekk Jak wrzuciłem LH to patrzyłem ile osób pobrało moda, a pobrało całkiem sporo właśnie z głodem, pragnieniem itd.
Tylko że w grach taki system nie ma sensu, bo czas leci szybciej, i dochodzimy do coraz większych absurdów

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mac Dun skoro więcej osób pobrało moda z głodem, pragnieniem to chyba jednak dla nich sens ten system ma? :|

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Może więcej osób nie pobrało moda z głodem, ale całkiem sporo, patrząc na moda bez głodu. Po ukończeniu modyfikacji, można zrobić dodatek, który będzie dodawać tylko głód i pragnienie, ale takie pomysły to dopiero po ukończeniu moda :ok:

How can I see roses... and only feel thorns...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Gothic II Czas Honoru
#79 2017-03-17, 10:57(Ostatnia zmiana: 2017-03-17, 12:46)
Mac Dun skoro więcej osób pobrało moda z głodem, pragnieniem to chyba jednak dla nich sens ten system ma? :|
To że osoby pobrały tego moda z tymi dodatkami, to nie znaczy że to co pisałem wyżej się wyklucza    :facepalm:   #Fuck Logic   
Spoiler
Wątpie czy ktokolwiek myśli czy takie rzeczy mają sens w grze  -_-

Po ukończeniu modyfikacji, można zrobić dodatek, który będzie dodawać tylko głód i pragnienie, ale takie pomysły to dopiero po ukończeniu moda :ok:
Dla mnie najbardziej logiczne wydaje sie zrobienie 2 alternatywnych wersji moda gdy się go zrobi

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry