[G2NK] L'Hiver Edition 1.1 PL 378466 790

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 4.03.2017 roku

Wyświetleń 378466

Odpowiedzi 790

nemeyeth

nemeyeth

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprobuj wczytać save jeszcze kilka razy. Jak nie pójdzie to zepsuł się plik podczas zapisu. Wczytaj inny save. Potwory znikają tylko przy bledach memory ;)

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Sprobuj wczytać save jeszcze kilka razy. Jak nie pójdzie to zepsuł się plik podczas zapisu. Wczytaj inny save. Potwory znikają tylko przy bledach memory ;)

Save mi się wczytuje i póki co wszystko wygląda ok, ale kto wie... jestem zdezorientowany.

geronimo

geronimo

Użytkownicy
posty23
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam.
"Aby wyłączyć dodatkowe parametry: waga, głód, pragnienie, zmęczenie, wyczerpanie
należy wypakować Gothic 2 L'Hiver Edition v1.1 PL NW do głównego folderu z grą."

Myślałem nad zagraniem Magiem, czy da się jakoś zachować -wyczerpanie- usuwając całą resztę?
A jeśli nie, to jak zmniejszyć szybkość ubywania czasu w grze. Bo na mnie te parametry wywierają zbyt dużą presję (za szybko te efekty wchodzą). A jestem typem gracza, który nie lubi się spieszyć, którego gra pochłania w 100%, który potrafi nawet i dwa dni (w grze) czytać znalezione książki czy zwoje.

Za wszelkie porady będę wdzięczny.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
W wersji 1.1f będzie możliwość zagrania ze wszystkimi parametrami, TYLKO bez udźwigu, lub możliwość wyłączenia wszystkich parametrów.

Grając z włączonymi parametrami lub tylko bez udźwigu, sprzedawane przedmioty u handlarzy są troszeczkę więcej wartę (0.15 wartości przedmiotu) niż w wersji z wyłączonymi parametrami (0.1 wartości przedmiotu). Dzięki temu mamy pieniądze na jedzenie, picie, bądź opłacenie noclegu w gospodzie "Martwa Harpia"!

How can I see roses... and only feel thorns...

geronimo

geronimo

Użytkownicy
posty23
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Hmm?
W takim razie chyba jeszcze trochę zaczekam do tej wersji 1.1f

Neck

Neck

Użytkownicy
posty82
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A kiedy tak mniej więcej możemy spodziewać się wersji 1.1F PL ? :D

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
A we wrześniu

Neck

Neck

Użytkownicy
posty82
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dlaczego tak późno?

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
On was okłamuje :antyprops: Do Lorda Andre z nim!

Użyłem pakietu skryptów, dzięki którym będę mógł dodać kilka rzeczy typu wolne celowanie, automatyczne założenie przedmiotów po przemianie z potwora, czy włączenie opcji grania z DX11, która usunie problem z niewidzialnym menu i dialogami. Wszystko będzie można włączyć lub wyłączyć w opcjach gry. W ciągu tygodnia powinienem już wstawić nową wersję :F NK Balance pojawi się trochę później.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Pierwszą zmianą jest zwiększenie obrażeń zadawanych przez Preriowe Ścierwojady.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

geronimo

geronimo

Użytkownicy
posty23
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Biedny Pustelnik, zostanie mu się żywić tylko korzonkami i grzybkami po których dzieją się rzeczy... no cóż, takie które lepiej żeby się nie działy.

kGrizz

kGrizz

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Super gra działa ale niestety nie widać tarcz, jest jakis fix na to czy nie pogram :(?

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Musisz posiadać wgrany Fix oraz SystemPack. Następnie wejdź w:
Gothic\System\SystemPack.ini
i ustaw:
EnableShields=1

Koniecznie rozpocznij nową grę.

kGrizz

kGrizz

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
 @Preriowy ścierwojad Mam zainstalowany systempack oraz fix i w .ini mam wpisane EnableShields=1 ale i tak nie działa.

Neck

Neck

Użytkownicy
posty82
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Preriowy ścierwojad jeśli jeszcze nie jest za późno, chciałbym zaproponować kilka rzeczy które mógłbyś dodać do L'hivera, chodzi mi głównie o możliwość włączania/wyłączania różnych rzeczy w ustawieniach gry, bez zabaw w plikach ini, co dla niektórych jest dość uciążliwe, mógłbyś dodać na przykład:
Gra:
-wyłączanie/włączanie tarcz,
-ślady bronii,
-ilość krwii,
-skalowanie filmów,
-filmy przy włączaniu gry,
-szybki zapis i wczytywanie gry,
-ilość kolumn w ekwipunku,
-opcja skalowania (scale).

Oczywiście wypisałem tylko kilka przykładów które wpadły mi do głowy na szybko, normalnie można by dodać dużo więcej takich opcji, myślę że było by to bardzo przydatne, i dużo prostsze niż szukanie co jaka opcja znaczy w ini i edytowanie pliku.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
O Ty .... bobrze  :lol:

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie
Domyślam się, że jeżeli nie wpakuje się żadnych punktów nauki w wydobywanie drewna, to w pewnym momencie tego drewna z drzewek na mapie braknie? W sensie i tak nie zamierzam wydawać punktów nauki na to badziewie, więc albo zrezygnuję z wytwarzania albo na kodach sobie przyzwę wincyj po prostu. Ta modyfikacja jest już i tak wystarczająco trudna i takie mordowanie się ze wszystkim odbiera mi trochę przyjemność z rozgrywki, a chciałem sobie w to pograć, bo świat jest bardzo ładny.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry