[G2NK] L'Hiver Edition 1.1 PL 378471 790

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 4.03.2017 roku

Wyświetleń 378471

Odpowiedzi 790

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
1) Nowy wygląd zbroi strażników, którzy są w górniczej dolinie.
2) Przywrócić runy beliara, oraz dać wybór, czy grając magiem ognia chcemy mieć miecz czy runę.
3) Jeśli wszystkie dodatkowe parametry wyłączone; Możliwość spania w każdym łóżku.
4) Po przemianie z potwora w człowieka postać założy przedmioty, które mieliśmy założone przed przemianą.
5) Jeśli udźwig włączony; Gdy jesteśmy przeciążeni, po wypiciu mikstury szybkości zaczniemy normalnie chodzić, ale nie będzie można biegać.

How can I see roses... and only feel thorns...

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
@Preriowy ścierwojad

1) Masz na myśli wygląd zbroi strażnika z Gothic I ?

Zmiana z punktu trzeciego bardzo mi się podoba.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
1) Strażnicy będą mieli taką zbroję. Statystyki będą takie same jak zbroi strażnika, więc będzie się różnić tylko wyglądem. Nie wszyscy strażnicy będą mieli hełm.
Spoiler

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Słaba ta zbroja jak siki pająka, wybacz chcę być szczery.

nemeyeth

nemeyeth

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Słaba ta zbroja jak siki pająka, wybacz chcę być szczery.

Ta zbroja tez mi jakoś nie podchodzi - lepsze byłoby moim zdaniem takie coś:

https://www.worldofgothic.de/?go=moddb&action=view&fileID=1203&cat=22&page=3&order=0

Tak czy inaczej fajnie będzie jak będzie różnorodność ;)

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
@nemeyeth

O tak, ta jest zajebista.

@Preriowy ścierwojad

Rzuć na nią okiem, wygląda o niebo lepiej. I mam jeszcze jedną sugestię, możesz przywrócić 5 punków siły,zręczności,many za 5 PN, 1 punkt siły,zręczności,many za 1 PN... to chore. Albo wprowadzić te dwa rozwiązanie z angielskiej wersji moda

• LP cost for stats (Strength, Dex, Mana) scale on the amount of LPs spent for that stat and not on the stat itself
• Any bonuses to attributes/talents can be taken without affecting LP cost (such as Potions, Plants...)

https://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1501530-Release-Gothic-2-L-Hiver-1-1-English-Edition

nemeyeth

nemeyeth

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam zainstalowane kilka lepszych tekstur jeżeli chodzi o npc - wygląda to tak:

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Jak w tym modzie ma się gra magiem ognia? bez NK Balance... Podobno na 30 poziomie nie można zabić trzech ścierwojadów.

Rivet

Rivet

Użytkownicy
posty102
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Hudof Ludzie przesadzają z krytyką poziomu trudności w L'Hiver. Sam przeszedłem moda jako mag ognia i najemnik, przy czym nie miałem żadnych większych problemów. Fakt jest trudniej niż w zwykłym NK, ale przynajmniej gra nie jest banalnie łatwa.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
@Rivet

Może i tak nie wiem, dopiero się "wkręcam" w tego moda, chciałbym uniknąć sytuacji gdy w pewnym momencie gra stanie się absurdalnie trudna, bo na początku i dalej może być ok, a w połowie albo pod koniec może się tak zdarzyć, więc 30 poziom i problemy z kilkoma ścierwojadami/wilkami na raz to mit?

@Preriowy ścierwojad

Miałeś wrzucić 1.1ff draniu

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Jakoś mnie nie zachęcasz do tego, żebym to zrobił :D

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
@Preriowy ścierwojad

Wolisz po dobroci czy rybke na wycieraczce?

Spoiler

:lol: ^^

Rivet

Rivet

Użytkownicy
posty102
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Preriowy ścierwojad Byłbyś w stanie poprawić teksturę szaty maga wody z kapturem ?

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Tekstura szaty maga wody jest inna w L'Hiverze, niż w normalnym gothicu. Zarówno szata z kapturem, jak i bez kaptura, posiadają tą samą teksturę. Musisz przerzucić nową teksturę szaty z L'Hivera do swojego Gothica.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Znalazłem dosyć ciekawy artykuł

https://playernotes.pl/mody/gothic-2-lhiver-edition-czyli-heroic-fantasy-trudniejsze-od-dark-souls/

Wie ktoś jakie jeszcze nowe potwory dodaje ten mod? dotychczas spotkałem tylko goblina-zabójcę, dobre bydle, przypomina tego goblina Styxa.

Jeszcze jedno opłaca się wymieniać z Vatrasem wszystkie stare kamienne tabliczki na mikstury?

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
@Preriowy ścierwojad

Wprowadzisz te zmiany?

• LP cost for stats (Strength, Dex, Mana) scale on the amount of LPs spent for that stat and not on the stat itself
• Any bonuses to attributes/talents can be taken without affecting LP cost (such as Potions, Plants...)

O tej sugestii z punktami nauki zapomnij :D

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
@Hudof
Wie ktoś jakie jeszcze nowe potwory dodaje ten mod?
W bibliotece w Jarkendarze w lewej komnacie sobie słodko chrapie ^^

Opłaca się wymieniać z Vatrasem wszystkie stare kamienne tabliczki na mikstury?
Jeśli przyniesiesz równo lub więcej niż 10 tabliczek to zwiększy Ci się maksymalna mana.
Jeśli przyniesiesz równo lub więcej niż 5 tabliczek to otrzymasz zwoje kuli ognia.
Jeśli oddasz mniej niż 5, to otrzymasz mikstury.

Ilość nagrody zależy od ilości przyniesionych tabliczek.

Wprowadzisz te zmiany?

Być może... w wersji NK Balance.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
@Preriowy ścierwojad

Dzięki za odpowiedzi, ale nie uważam, aby te dwie zmiany z angielskiej wersji obniżały poziom trudności i tym samym wprowadzić je tylko z NK Balance... może się nie znam   ^^

Suprem

Suprem

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, mam taki problem że po śmierci bezimienny pada, jest napis że jestem martwy ale nie mogę w żaden sposób otworzyć menu żeby wczytać gierkę, po prostu nic się nie pojawia. Jak naciskam ESC to gra się freezuje i jak naciskam strzałki to słychać jak coś przeskakuje jakby dźwięk z przeglądania skrzyni, po ponownym naciśnięciu ESC odfreezowuje się bez problemu ale dalej nic nie mogę zrobić tylko latać kamerą. Pomoże ktoś?

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Wywaliło mi Access Violation podczas wczytywania save (po śmierci), pomimo że spatchowałem Gothica 4GB Patchem. Boję się że znikną mi postacie/potwory jak wielu innym po tym błędzie...

0 użytkowników
Do góry