Gothic Upadek Bariery 34024 69

O temacie

Autor Krauzer

Zaczęty 1.03.2017 roku

Wyświetleń 34024

Odpowiedzi 69

Krauzer

Krauzer

Użytkownicy
posty31
Propsy33
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Krauzer

Gothic Upadek Bariery
2017-03-01, 09:43(Ostatnia zmiana: 2017-03-01, 10:02)
Witam. Przedstawiam tu filmik z mojego projektu modyfikacji która nawiązuje nieco do niewydanego Gothic Sequel.
Chodzi mi chwilowo jedynie o opinie co o Tym sądzicie  ;)  Filmik nie jest w wysokiej jakości jednak myślę że coś widać ;)

https://www.youtube.com/watch?v=pYlLtHD1bDs

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
"nieco"...?

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Co z tej pracy jest twoje? Jakiś pomysł na fabułę? Dokładine to co wiadomo o sequelu czy jakaś inna historia?

Gothic najlepszy

Krauzer

Krauzer

Użytkownicy
posty31
Propsy33
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Część tego co wiadomo o sequelu + pewne wątki które pojawiły się w Gothic 2. Jest to faza naprawdę wczesna i pomysłów sporo. Można by dodać wątek z oklepanymi smokami jednak nieco inaczej przedstawiony niż w G2.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Tekstury zarażonych są w plikach G2 więc możesz ich użyć

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Witam. Przedstawiam tu filmik z mojego projektu modyfikacji która nawiązuje nieco do niewydanego Gothic Sequel.
Chodzi mi chwilowo jedynie o opinie co o Tym sądzicie  ;)  Filmik nie jest w wysokiej jakości jednak myślę że coś widać ;)

https://www.youtube.com/watch?v=pYlLtHD1bDs

Szczerze, jest całkiem nieźle. Najbardziej szacun się należy za świat, który nieźle przedstawiłeś jako zniszczony  :)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Skąd tam w Starym Obozie nagle wyrosło drzewo? :P To mi wygląda na odtwarzanie Gothic Sequel, a nie nawiązywanie. Zniszczony stary obóz, Thora, zbyt duże podobieństwo, napisz po prostu, że to kopia GS :P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Krauzer Jestem chętny ci pomoc z modem, aby zrobić go na wzór sequela. Co ty na to

Miler

Miler

Użytkownicy
Człowiek z nikąd
posty130
Propsy17
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
  • Człowiek z nikąd
W sumie trochę krótka ta zapowiedź, ale mega propsy. Jak jeszcze zrobisz Thorze te włosy i ręce w pełni animowane to biere w ciemno.

I’m always getting high cuz my confidence low.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
W sumie trochę krótka ta zapowiedź, ale mega propsy. Jak jeszcze zrobisz Thorze te włosy i ręce w pełni animowane to biere w ciemno.

Bezsens, jak chce cokolwiek robić niech skupi się na mięsie- czyli fabule, przedstawieniu świata i gameplayu. 2017 rok to trochę za późno na pucowanie się efektami graficznymi w Gothicu.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy

Bezsens, jak chce cokolwiek robić niech skupi się na mięsie- czyli fabule, przedstawieniu świata i gameplayu. 2017 rok to trochę za późno na pucowanie się efektami graficznymi w Gothicu.
Pewne rzeczy się nie zmieniają. Nigdy nie jest za późno na brandzlowanie się też dualami, tarczami i mieczami runicznymi  :D

Gothic najlepszy

Frizbick
  • Gość

Z jednej strony to prawda, fabuła jest najważniejsza a jakieś bzdury typu poprawa grafiki czy dodawania do porzygu w każdej modyfikacji tarcz i dueli nie ma sensu ale ja osobiście liczę w modyfikacji również na innowacje jak np. skrypty w Orcades, walki z bossami jak w Dirty Swamp czy też niektóre elementy skryptowe z Czasu Zapłaty.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Może i skrypty w orcades były okej ale za to questy... Jak w grze dla przedszkolaków

Gothic najlepszy

Krauzer

Krauzer

Użytkownicy
posty31
Propsy33
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Tu kolejny filmik dalszych prac ;)

https://www.youtube.com/watch?v=UdIFS8MnfZo

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Fajnie że prace trwają
Ale do demonicznych wersji potworów wystarczy wziąć modele i tekstury z G2
Pojechałeś z tą teksturą pancerza łowcy demonów na modelu ubrania kapitana Xd

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Gothic Upadek Bariery
#15 2017-03-10, 06:14(Ostatnia zmiana: 2017-03-10, 06:23)
Bez oryginalnych skryptów i tak dupa będzie ;/

Mimo to wygląda ok :ok:

Mam nadzieje ze nie spiepszysz fabuly i questow ;)

Laren

Laren

Użytkownicy
posty183
Propsy54
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Zapowiedź niezbyt treściwa ale to co widzę na filmiku  dowodzi ,że włożyłeś w to  dużo czasu i pracy jak i również serca. 
Napisz do autorów gry ,że chciałbyś zrobić ''kopię '' Gothic Sequel może podeślą Ci jakieś pliki ,przedstaw im swoją pracę  powiedz ,że zobowiązujesz się do zrobienia tego dodatku a nuż może Ci się uda;) Powodzenia w pracach nad GOTHIC Sequel :)

Miler

Miler

Użytkownicy
Człowiek z nikąd
posty130
Propsy17
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
  • Człowiek z nikąd
@Laren Przędzej do NicoDE. Pytałem Bjorna o pliki i ich nie mają. Na razie.

I’m always getting high cuz my confidence low.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Chuja dostaniecie a nie oryginalne pliki. Trzeba dać coś od siebie, piranha ma wywalone na jakiś fanów chcących odtworzyć ich 15letni dodatek.

Gothic najlepszy

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Prędzej sam zdążysz od zera napisać te skrypty, niż da ci je ktoś z tego martwego studia xD

Lieb Vaterland magst ruhig sein

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry