Z tego co mi wiadomo, to nie. Gram teraz w wersję 0.9.8 i są zmiany, ale nie są to jakieś zmiany zasadnicze.
Sądzę, że spolszczona zostanie wersja finalna.
Kilka zdań o modzie L'Hiver. Można nauczyć się nie tylko kucia broni, wyrobu strzał i łuków, ale też wykuwania i ulepszania niektórych pancerzy. Dla przykładu Skórzany pancerz można ulepszać chyba 4 razy. Można zrobić pancerz ze skóry trolla, pancerz najemnika, z czarnej rudy, szatę maga bojowego, królewski pancerz. To świetny pomysł i urozmaicenie rozgrywki.
W miejscach to tej pory pustych np. las za farmą Onara, ale nie tylko, dodano wiele nowych miejsc do których warto zajrzeć. Dodano wiele nowych przejść ułatwiających poruszanie się po lokacjach. Ogólnie mówiąc dodano wiele nowego, za długo było by to opisywać.
W wersji 0.9.8 z łuku stalowego można zabić nawet trolla.
Co mnie zaskoczyło grając w wersję 0.9.8, to animacja używania broni jednoręcznej. Używam szpady mistrzowskiej (preferuję broń jednoręczną) i tam po kilku machnięciach na boki następuje samoczynne pchnięcie.
Przeszukując zniszczone domy przy murach zamku w Górniczej Dolinie znalazłem zamkniętą skrzynię. Jakież było moje zdziwienie, jak po jej otworzeniu zginąłem zabity spadającym kowadłem. Kompletne zaskoczenie.