[G2NK] L'Hiver Edition 0.9.6 81493 149

O temacie

Autor Nefario

Zaczęty 5.01.2017 roku

Wyświetleń 81493

Odpowiedzi 149

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Udało mi się uruchomić modyfikację. Potrzebny był mod gothic2_fix-2.6.0.0-rev.
Jednak martwi mnie fakt tych ciagłych crashy.
Nie wiem czym to jest spowodowane, być moze patch jest jeszcze nie usprawniony.
Chyba ze znowu czegos nie doinstalowałem. Gram z Directx11/

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Wywal DX'a 11 :|

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Fix 2.6 -> PlayerKit -> SystemPack 1.6 -> DX11
+ Podaj specyfikację komputera.
Ew. pokaż okno crash'a.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Sigmar

Sigmar

Użytkownicy
posty7
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem jakie masz ustawienia, ale mi na taki natłok crashy BARDZO pomogło zmniejszenie widoczności w opcjach DX11, jak również wyłączenie SMAA i ogólne zmniejszenie liczby detali cieni itp. Jak wcześniej miałem crasha co 5-10 min to teraz mam co godzinę-dwie także jest postęp :D

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Da się komfortowo grać bez tego DX11 bajeru czy mod został stworzony z myślą o użytkownikach Dx11?

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mod L'Hiver 0.9.6 dodaje swoje textury i nie wygląda źle, ale z modem [G½] Gothic DirectX 11 #2 wygląda o wiele lepiej.
Wszystko zależy od posiadanego kompa. Jak jest kiepski, to instalowanie [G½] Gothic DirectX 11 #2 nie ma sensu.

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Raczej odpuszcze, silnik tej gry jest już tak przestarzały że nie będe go dławił jeszcz bardziej.

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Renderer nie ma nic do obciążania silnika.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

reytro

reytro

Użytkownicy
posty23
Propsy5
Profesjabrak
  • Zbanowany
Ten cały DX11 do Gothica to wielka tragedia, gra się płynnie w gry o zdecydowanie większych wymaganiach płynnie a z tym k..  pokaz slajdów  :ayfkm:

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wielka tragedia? Mod jest jeszcze w wersji alpha :facepalm: Pobierasz go na własną odpowiedzialność, więc nie miej do nikogo pretensji.

Frizbick
  • Gość
Ten cały DX11 do Gothica to wielka tragedia, gra się płynnie w gry o zdecydowanie większych wymaganiach płynnie a z tym k..  pokaz slajdów  :ayfkm:
Chyba masz jakiegoś kompletnego złoma i oczekujesz nie wiadomo czego bo mi działa płynniej niż zwykły Gothic a gram na starym laptopie.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tyle czasu już gram w mody i nie sądziłem, że cokolwiek takiego mnie zaskoczy. No więc to mi nie działa.

Uruchamiam z ikonki na pulpicie -> włącza się zwykła NK
uruchamiam ze Startera -> to samo

Czy tutaj trzeba coś jeszcze instalować? Poinstalowałem jeszcze raz te wszystkie GMDK, patche, System Packi, startery i całą resztę no i nie chce mi to działać.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie z modem jest cos nie tak.
Moze u was tez się tak dzieje.
Po graniu jakies 10 minut wywala blad "OutOfMemory" gram z dx11 v.17.4
Wydaje mi się, że jest to wina l'haivera, ponieważ potem doinstalowalem Returninga i z tym dx11 działał płynnie i nie wywalał.

Sigmar

Sigmar

Użytkownicy
posty7
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie z modem jest cos nie tak.
Moze u was tez się tak dzieje.
Po graniu jakies 10 minut wywala blad "OutOfMemory" gram z dx11 v.17.4
Wydaje mi się, że jest to wina l'haivera, ponieważ potem doinstalowalem Returninga i z tym dx11 działał płynnie i nie wywalał.

Oczywiście że to wina l'hivera - w końcu dodaje nowe tekstury, które zżerają więcej zasobów ;) tak jak pisałem wcześniej - zmniejsz detale w ustawieniach DX11, a przede wszystkim odległość wyświetlania obiektów, żeby silnik nie musiał ich generować niepotrzebnie. Zmniejszenie detali cieni też będzie pomocne ;)

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem wylaczona teselacje. Nic tam nie grzebałem w tych ustawieniach pod F11, oraz ctrl+F11 bo sie balem ze cos popsuję.
Odległość wyswietlania obiektow ? Ta w ustawieniach gothica? , czy też w DX11 ? Bo tam mam max 180 tak jak pisał ktos tutaj na forum.
Napiszesz jak zmienic te ustawienia w dx11 ?

Moj PC : Intel Core I5 4460 8gb Ramu, Asus Strix Radeon R9 380 OC 2GB, 256Bit, 
Nie sadze aby pc byl za slaby. Wiedzmina 3 na uber ciagnol w Toussaint na poziome 40FPS wiec nie widze tutaj problemu z tym. W gothicu trzymal 60FPS,ale byc moze trzeba pozmieniac opcje żeby nie było tego crasha "out of memory"

Mateusz2241

Mateusz2241

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wybaczcie za pytanie, ale jest jakaś wersja tego modu bez "utrudnień"?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator

Mateusz2241

Mateusz2241

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam jeszcze jeden problem. Mam strasznie spadki fps. Nie ważne jaką mam ustawioną widoczność(czy to 180 czy 140 itp) to w pomieszczeniach chodzi ładnie a na otwartej przestrzeni strasznie przycina, możecie co to może być?
Na komputerze znajomego, który jest starszy od mojego wszystko ładnie chodzi, jakieś sugestie?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Słaba karta graficzna? Pomieszczenia nie są wymagające nawet dla 10-letnich kart graficznych.

Sigmar

Sigmar

Użytkownicy
posty7
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem wylaczona teselacje. Nic tam nie grzebałem w tych ustawieniach pod F11, oraz ctrl+F11 bo sie balem ze cos popsuję.
Odległość wyswietlania obiektow ? Ta w ustawieniach gothica? , czy też w DX11 ? Bo tam mam max 180 tak jak pisał ktos tutaj na forum.
Napiszesz jak zmienic te ustawienia w dx11 ?

Moj PC : Intel Core I5 4460 8gb Ramu, Asus Strix Radeon R9 380 OC 2GB, 256Bit, 
Nie sadze aby pc byl za slaby. Wiedzmina 3 na uber ciagnol w Toussaint na poziome 40FPS wiec nie widze tutaj problemu z tym. W gothicu trzymal 60FPS,ale byc moze trzeba pozmieniac opcje żeby nie było tego crasha "out of memory"

No to widzisz - trzeba pogrzebać pod F11 :D po pierwsze, z tego co zauważyłem to na DX11 widoczność w opcjach Gothica 2 już nie ma znaczenia - teraz odpowiadają za nią opcje z DX11, także ustaw je na około 20. Wyłącz HBAO+ i filtrowanie cieni, poziom detali cieni weź na 2, wyłącz aktualizację cieni i powinno być dobrze :D
A co do karty - na normalnie zoptymalizowane gry zła nie jest...chociaż troszkę mało VRAM-u ;) mody zawsze zżerają 160% tego co by normalna gra zżarła :D wiesiek jest pisany pod nowe karty, współdziała ze sterownikami odpowiednio to i wszystko lepiej chodzi ;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry