Dark, a co myślisz o obsadzeniu w roli głównego bohatera - Tomasza Borkowskiego (podkładał głos między innymi Iorwethowi) lub Michała Podsiadło?
Cóż, nadmieniam tylko że ilość dialogów do nagrania dla głównego bohatera jest/będzie na minimum 18 godzin pracy w studio. Trzeba być realistą i mierzyć siły na zamiary - byłoby to naprawdę duże przedsięwzięcie na kilka dni pracy i dlatego casting musi być perfekcyjny.
Borkowski głos ma świetny, bardzo go lubię - może tylko odrobinę bywa zbyt 'szlachetny'. Ale wszystko jest kwestią gry aktorskiej.
Jak już mówiłem "lud" coraz bardziej domaga się w roli głównego bohatera Arkadiusza Woźniaka - który ze swoim głosem jak dzwon (lub nordycki wiking) mógłby być naprawdę strzałem w dziesiątkę. Dodatkowo bywa on też w zabawny sposób ironiczny czy obojętny w dialogach (co w pewien sposób mogłoby wynieść postać na poziom legendarny).
Dodatkowo (co właściwie rzadko się zdarza) niemal 99% komentarzy na temat jego głosu to same zachwyty lub wielkie pozytywy. To też dało nam do myślenia.
Nie muszę nawet wspominać, że logistycznie z Arkiem byłoby to wszystko do nagrania 'na luzie' - przez co efekty też byłyby na pewno znakomite, ponieważ w tym wypadku słowo presja NIE ISTNIEJE.
Na razie myślimy - czytamy komentarze, zobaczymy ;)
Ja mam pytanie do dubbingu kogo zamierzacie obsadzić jeśli chodzi o damskie głosy ? Macie już co do tego jakieś plany czy jeszcze się nie zastanawialiście nad tą kwestią ?
Na pewno wszystkie moje ładne koleżanki

Zuzanna Zielińska, Magdalena Różańska.
Tutaj jest w czym przebierać, ponieważ roli kobiecych (a przynajmniej ilości ich dialogów) jest wielokrotnie mniej. A dostęp do chętnych przedstawicielek płci pięknej jest niemal nieograniczony.
http://www.abewu.pl/pl/aktor/zieli%C5%84skahttps://www.youtube.com/watch?v=lIuzzNvz6Fc
[gdzieś w internecie są też na pewno próbki aktorskie - wrzucam tylko pierwsze wyniki wyszukiwarki bo pisze z telefonu]
Oczywiście - mam na uwadze, że rzesze fanów dubbingu gothicowego na pewno gorąco powitałyby udział takich pań jak Agata Gawrońska-Bauman czy Kinga Ilgner. Zdaję też sobie sprawę, że również fani po prostu dubbingu growego mogą oczekiwać jeszcze innych nazwisk (Agnieszka Kunikowska?).
W każdym razie ta kwestia aż do finalizacji projektu (podobnie jak ogólna kwestia dubbingu) pozostanie cały czas OTWARTA. Będziemy myśleć, rozglądamy się, zobaczymy co da się zrobić i kogo zorganizować.