??????? 23566 70

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.08.2016 roku

Wyświetleń 23566

Odpowiedzi 70

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
i to pomimo że nie jem mięsa :F

prosze,tylko tego nie zmuszaj na swoje potomstwo...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To nie tak.
Jaki pies jest niebezpieczny? Ten co wazy 40kg, ma zestaw zdrowych zębów i jest posłuszny czy ten co ma masę ledwo 4-5kg i nie daje do siebie podejść na krok?
Niebezpieczny może być tak samo jamnik jak i doberman. Faktem jest, ze niektóre rasy maja większe skłonności do dominacji.
Są rasy, których zdrowy człowiek o zmysłach nie powinien brać jako psy domowe.

Jaki pies jest niebezpieczny? No nie wiem, może taki który nie zrobi ci krzywdy? :F
I się mylisz kolego, bo są rasy bardziej agresywne i mniej. Sorry, ale nie wierze że taki jamnik rozpieszczony potrafiłby gryźć swojego pana. Ja mam średniego kundla, i zawsze go dobrze traktowaliśmy, dawaliśmy mu czasem łakocie, a nigdy nie czułem się żeby czuł wrogość do mnie nawet przez sekundę.

Sam jesteś sobie winien że wziąłeś psa tak groźnego jak doberman, są psy domowe i są psy obronne albo myśliwskie. To jest kurwa duża różnica.  No tak, ale trzeba szpanować przed kumplami jakiego ja mam skurwiela psa -_-

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
płomienne przemówienie. pies skurwiel tyle zapamiętam xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Wonski

Wonski

Gry (themodders@telegram)
radio engineer
posty256
Propsy91
ProfesjaProgramista
  • Gry (themodders@telegram)
  • radio engineer

Wonski

???????
Chryste Panie... wiedziałem, ze to napiszesz.
Wez mi zacytuj fragment, gdzie jest napisane, ze miałem dobermana?
Cholera jasna nie lubię gdy rozmowa idzie w ten sposób. Rozmawiamy o faktach, nie dopowiadaj sobie niewiadomo czego.
Tak btw, miałem kaukaza..

Racja są psy domowe, obronne, torebkowe i cholera wie jeszcze jakie.
Co je głównie odróżnia? Na pierwszy rzut oka budowa ciała takiego psa, czyli po prostu predyspozycje do wykonywanych zadań.
Ty myślisz, ze te "niebezpieczne" psy maja zakodowane w genach agresje? Nie. Sa przede wszystkim uwarunkowane pod względem instynktu stadnego (pozycja w stadzie). I to miałem na myśli pisząc, ze do terytorialnego i stadnego psa trzeba mieć silna rękę (tzn zdecydowanie reagować na każde zachowanie psa prowadzące do dominacji)

Jaki pies jest niebezpieczny? No nie wiem, może taki który nie zrobi ci krzywdy?
Tego nie definiuje rasa tylko proces socjalizacji psa....

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Co do dobermanów i innych małych chujców, przez całe moje życie (które, warto wspomnieć, było pełne interakcji z psami) ugryzł mnie tylko jeden pies. Jamnik :F
Duże psy atakują, jeśli są wytresowane. Małe są często agresywne same z siebie, bo boją się wielkiego świata.

Spoiler
przegryzł mi policzek, w jednym miejscu na wylot. na szczęście wygoiło się niesamowicie dobrze i mam teraz ledwie trzy kreski na policzku

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ty myślisz, ze te "niebezpieczne" psy maja zakodowane w genach agresje? Nie
Geny tez charakteryzują charakter psa czy człowieka w jakimś stopniu. Seryjni mordercy byli z dobrze wychowanych domów czasem wiec wychowanie nie decyduje 100% o charakterze.

Zreszta czemu nie slyszano o atakach psów na dzieci innych niż doberman, pitbull?
Przeciez inne psy tez spokojnie by dziecku krzywdę zrobily. Jest chyba cos na rzeczy prawda?

Tego nie definiuje rasa tylko proces socjalizacji psa..
A to ze labrador prawie nigdy nie zaatakowal człowieka a doberman czesto tak, to tylko przypadek co? :F

Nie wiem czemu ludzie upierają sie skoro 2+2 najczęściej = 4
Widac jakas zależność :)

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
A może zależność jest taka, że pewne rasy psów są bardziej predysponowane (silniejsze, sprawniejsze, bardziej żywe), więc się je odpowiednio tresuje? Dresiarz który chce mieć psa obronnego nie kupuje jamnika tylko pitbulla, i dlatego większość pitbulli - ulubiony wybór dresiarni - jest agresywnych. Nikt nie kupuje labradora i nie nastawia go na agresję.

no, poza tym kolesiem:
https://www.youtube.com/watch?v=cn1n1eK1YQ8

Wonski

Wonski

radio engineer
posty256
Propsy91
ProfesjaProgramista
  • Gry (themodders@telegram)
  • radio engineer

Wonski

???????
Czy Ty czytasz to co ja pisze?

Zreszta czemu nie slyszano o atakach psów na dzieci innych niż doberman, pitbull?
Serio?
O atakach owczarków niemieckich, podhalańskich, dalmantynczykow, czy wszelakiej maści mieszańców tez pewnie nie słyszałeś, co? (nie, nie podam linków)

A to ze labrador prawie nigdy nie zaatakowal człowieka a doberman czesto tak, to tylko przypadek co?
Kwestia wychowania psa + skłonności do dominacji i charakter terytorialny psa.
Pisałem o tym.

Nie wiem czemu ludzie upierają sie skoro 2+2 najczęściej = 4
Widac jakas zależność
Dokładnie. Nie wiem dlaczego ludzie się opierają na stereotypach.
Mialem okazje przygotowywać psa do egazminow PT-1 i PT-2. Psychika psa jest baardzo elastyczna i zapewniam Cie, ze każdego psa można ułożyć pod właściciela.
Pies ZAWSZE przyjmuje pozę właściciela. Jeżeli właściciel to agresywny debil to po psie nie spodziewaj się czegoś więcej.

Tyle ode mnie.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Stek, jesteś tu jeszcze? Siedzisz w jakiejś norze otoczony butelkami po energetykach czy panny wyrywasz?
Ja? Ja tu zostanę do czasu, kiedy będę ostatnim użytkownikiem tego forum :D
Cóż mogę powiedzieć, na forum coś piszę - ale jak nie ma z kim się ścigać na propsy, to nawet wiesz - samotność na szczycie :C Energetyki dalej w sobie utylizuję, a na panny już chodzić nie mogę - jestem w poważniejszym związku :D
Spoiler
A jak tam u Ciebie? Jakiś Zbyszek Jr.?

Ostatnio miałem problem z Brutal Doom, to nawet sobie o Tobie przypomniałem, byś mi może pomógł :D
Co do zwierzaków, bardzo fajny lis - jak już się ustatkuję z mieszkaniem to wezmę sobie innego rudego szkodnika - wiewiórkę :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@Zkirtaem to dlatego dresy biorą małe pieski?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bo są ciaśniejsze

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

???????
#51 2016-08-22, 04:53(Ostatnia zmiana: 2016-08-22, 05:13)
Stek, jesteś tu jeszcze? Siedzisz w jakiejś norze otoczony butelkami po energetykach czy panny wyrywasz?
Ja? Ja tu zostanę do czasu, kiedy będę ostatnim użytkownikiem tego forum :D
Cóż mogę powiedzieć, na forum coś piszę - ale jak nie ma z kim się ścigać na propsy, to nawet wiesz - samotność na szczycie :C Energetyki dalej w sobie utylizuję, a na panny już chodzić nie mogę - jestem w poważniejszym związku :D
Spoiler
A jak tam u Ciebie? Jakiś Zbyszek Jr.?

Ostatnio miałem problem z Brutal Doom, to nawet sobie o Tobie przypomniałem, byś mi może pomógł :D
Co do zwierzaków, bardzo fajny lis - jak już się ustatkuję z mieszkaniem to wezmę sobie innego rudego szkodnika - wiewiórkę :D

Skąd jechałeś Azteki? Pewnie miałeś dużo kilometrów do przejścia na boso ze stacji do gównianki Zamojskiej. A może było cię stać na przewóz furmanką przepełnioną gnojemy?  :lol2:

Spoiler
Nie powiem twoja dziewczyna jest śliczna, ale kurde jakaś za bardzo podobna do ciebie.  :F

Thoro ty dalej udajesz że rekreatywne ćpanie to hobby profesjonalne?

Co się stało z prowami i żalami z offtopa? Siedzą gdzieś w niedostępnym dla nikogo dziale czy zostały wyczyszvzone na amen?

Fajnie jakby ktoś zrobił linie czasu forum - najgłowniejsze prowa np. z Varon Team, pierwszy raz kiedy Kazz skasował sobie konto, kasacja konta wowoza i mojego shergara i innych, odejście Buły, Keltena, dni screena (to akurat udokumentowane), i wiele innych wydarzeń ktore warto przypomnieć.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

???????
#52 2016-08-22, 07:49(Ostatnia zmiana: 2016-08-22, 07:57)
Ostatnio zostawiłem torbe z mięsem na ławce na posesji. Poszedłem do garażu, potem do kuchni, nawet zajrzałem do swojej sypialni na piętrze - gdy wróciłem, mój niedźwiadek kończył jeść parówki które wyjął z mojej torby xD Także nie ma rzeczy, których pies nie poważa, szczególnie gdy się ma tak niekonsekwentny charakter jak ja (zeźlę się na niego ale koniec końców i tak go przytulam i mu wybaczam po 30 sekundach xD).

Spoiler

Jaki pies jest niebezpieczny? Ten co wazy 40kg, ma zestaw zdrowych zębów i jest posłuszny czy ten co ma masę ledwo 4-5kg i nie daje do siebie podejść na krok?

Dokładnie tak. Kiedyś dyskutowałem ze strażnikami miejskimi z mojego miasta na temat czemu mój pies biega bez smyczy jak wychodzę na łąki z nim. Chcieli mi dać mandat, ale ja sie upierałem, że nie przyjmę. Mówili, że to pies i nie może biegać luzem, bo może zrobić krzywde. Gdyby był mały to by mu odpuścili, ale że jest wielki (73cm w kłebie, 60kg wagi) to nie może biegać. Na zaprzeczenie ich słów, z naprzeciwka wyszla kobieta z beaglem - mały psiak, myśliwski. Gdy zobaczył mojego olbrzyma to mało się kobicie nie wyrwał, zajadle na mojego szczekał i go atakował. Kobieta krzyczala, prosiła go, odciągała a ten nic. Ja tymczasem tylko gwizdnąłem i zawołałem swojego po imieniu, w ciągu 10 sekund już przy mnie był. Po tej sytuacji strażnicy miejscy sobie odpuścili :F

Jaki pies jest niebezpieczny? No nie wiem, może taki który nie zrobi ci krzywdy? :F
I się mylisz kolego, bo są rasy bardziej agresywne i mniej. Sorry, ale nie wierze że taki jamnik rozpieszczony potrafiłby gryźć swojego pana. Ja mam średniego kundla, i zawsze go dobrze traktowaliśmy, dawaliśmy mu czasem łakocie, a nigdy nie czułem się żeby czuł wrogość do mnie nawet przez sekundę.

Ja piedole, a ten cwel znów sie wypowiada na tematy o których nie ma zielonego pojęcia, żadnego kurwa nawet najmniejszego a na każdy temat musi wpierdolić swoje grosze jeszcze z tekstami ,,mylisz się". Ja o psach więcej zapomniałem w ciągu całego swojego życia niż ty mac dun nauczysz sie o nich przez następne 100 lat.

NIE MA RAS AGRESYWNYCH CZY ZŁYCH. NIE ISTNIEJĄ. Istnieją oczywiście rasy bardziej skłonne do agresji czy dominacji, są to głównie rasy które były hodowane do walk psów bądź obrony. Są rasy skłonne do agresji małej, np. rottweilery, potem do agresji średniej jak dobermany a na koniec bardzo skłonne do dominacji np. owczarek kaukaski. Ale to nie jest tak, że jak się urodzi kaukaz czy doberman to jest z góry agresywny. Za kazdym psem stoi człowiek i musi go wychować. Tylko od jego wychowania zależy jaki będzie pies.

Na przykład mój pies jest wychowany na psa terytorialnego, który nie da się nikomu pogłaskać i jest bardzo dobrym stróżem domu. A przecież według logiki mac duna który nie ma nawet najmniejszego pojęcia, nie powinien taki być bo ta rasa jest strasznie przylepna do każdego człowieka i ,,inne" psy tej rasy od razu lgną nawet do obcego, tymczasem mój nie wpuścił na posesje jednego z fachowców, który codziennie przez miesiąc przychodził remontować mój dom.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
mac dun z dedykacją i refren xD
https://www.youtube.com/watch?v=_4gNGAWwzPc

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

???????
#54 2016-08-22, 12:44(Ostatnia zmiana: 2016-08-22, 12:53)

Nie ma co ćpać bo przez te durne ustawy wszystko zdelegalizowali a bawić w bitcoiny i darkmarety (a warto) to mi się kurwa nie chce i nie mogę sobie pozwolić na takie ryzyko. Nie wiem co to hobby profesjonalne.

Ps przez 2 tygodnie mieszkałem w zamościu w ośrodku dla trudnej młodzieży po przejściach a co się tam działo to kurwa materiał na paste.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

???????
#55 2016-08-22, 13:07(Ostatnia zmiana: 2016-08-22, 13:26)

Nie ma co ćpać bo przez te durne ustawy wszystko zdelegalizowali a bawić w bitcoiny i darkmarety (a warto) to mi się kurwa nie chce i nie mogę sobie pozwolić na takie ryzyko. Nie wiem co to hobby profesjonalne.

Ps przez 2 tygodnie mieszkałem w zamościu w ośrodku dla trudnej młodzieży po przejściach a co się tam działo to kurwa materiał na paste.
Czyli z ciebie wyszedł zwykły pospolity menel.

PS przestańcie pierdolić o psach i liskach bo od tego ten temat ten nie służy.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Z patusami w zamościu mieszkałem bo miałem szkolenie zawodowe.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Większość tematów na tM powstaje na bazie dygresji także nie pierdol.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

???????
#58 2016-08-22, 17:10(Ostatnia zmiana: 2016-08-22, 17:17)
WTF, to lisa da się oswoić?
Tak jakby. Jeśli masz od małego to raczej nie będzie się przed tobą chował, nie spróbuje cię ugryźć przy głaskaniu i nie będzie się pewnie bał innych ludzi. Z drugiej strony jeśli wypuścisz go w lesie, małe szanse że do ciebie wróci. Mało prawodopodobne że będzie cię słuchał tak jak pies i że da się go wytrenować.

Taka jest przynajmniej moja opinia na podstawie tego co wiem o tych zwierzętach. Możliwe że avallach udowdni że się mylę.

Edit: nie zauważyłem że jeszcze dwie strony tego tematu się rozwinęły, sorry.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Spierdalaj.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry