Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1186322 3364

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 29.07.2016 roku

Wyświetleń 1186322

Odpowiedzi 3364

JerzyBezimiennowicz

JerzyBezimiennowicz

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie z kopalnią mam problem, bo od strony GD wlazłem, znalazłem kołowrót, ale tam standard- "czym?". Dlatego jestem lekko skołowany i nie ogarniam. Bo ciągle mówimy o kopalni za farmą Barsa?

Post połączony: 2018-04-28, 14:45
To chyba nie jest opuszczona kopalnia jednak. Chodzi mi o tą z nadzorcą, tą za farmą barsa.

Post połączony: 2018-04-28, 17:25
1. Gdzie odprowadzić Kervo i Gepperta? Pogadałem z Brandickiem, Arto, dostałem nagrodę, a oni dalej za mną łażą.
2. Kto nauczy mnie robienia mikstury siły?

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dokładnie ten kołowrót otworzy wejście do kopalni z nadzorcą, przedmiot go uruchamiający jest niedaleko trzeba sie dobrze powspinać. Potka siły uczy Constantino (musisz znać przepis na jakąś podstawową miksturę. Z tymi dwoma jest problem, polataj wokół ogniska/kociołka pod tą wieżą przed kopalnią, ale musisz uzbroić się w cierpliwość niestety.

JerzyBezimiennowicz

JerzyBezimiennowicz

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki wielkie, Constantino nauczy bez bycia czeladnikiem?

Erwin

Erwin

Użytkownicy
posty128
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba nawet w podstawce tak jest, że Constantino nas nauczy mikstury siły jeśli tylko umiemy już jakąś miksturę robić.
Ja nauczyłem się mikstury szybkości u Ignaza albo Sagity nie pamiętam i potem był dialog o nauce u Constantino

JerzyBezimiennowicz

JerzyBezimiennowicz

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czasem się gubię w zmianach np. lokacji przedmiotów i nauczycieli w przeznaczeniu, stąd te pytania. Tak samo jak nie mogę odnaleźć wszystkich dźwigni w kopalni od strony DP i nie chce się otworzyć ta krata wejściowa. Przełącznik też nie działa.

Erwin

Erwin

Użytkownicy
posty128
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Alchemicy chyba wszyscy są w tych miejscach co zawsze :D
Dżwignie w kopalni otweirają kratę przy Nadzorcy gdzie jest kamien chyba szafir dla Zwiadowców.
Dzwigni jest 6 w kopalni + jedna która otwiera krate zaraz po przejsciu od stroy GD.
Zeby otworzyc przejscie przez Kopalnie z GD do DP to w kopalni od strony GD w czesci gdzie jest woda trzeba wejsc na polke skalna po beczkach. Bedzie kufer z kluczem do bramy. Bodajze wyskakuje napis -Mistrz gothica

Post połączony: 2018-04-28, 22:25
Jedna z tych 6 dzwigni jest zaraz po przejsciu na strone DP w miejscu gdzie jest krzyzyk ze skarbem, trzeba sie powspina c na rusztowania. Druga jest w zawalonej chatce ukryta jako pochodnia chyba.
Reszte jest prosto znalezc. Ostatnia jest przy samym nadzorcy trzeba poskakac po skalnych wystepach

LigenTex

LigenTex

Użytkownicy
posty86
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o to ostrze chaosu które jest w świątyni w DP, gdzie je znaleźć, młot adanosa byl w skrzynce na środku, a ostrza nigdzie nie ma( komnata, która nie zbadałem dokładnie to komnata po prawej stronie od wejścia, gdyż jest zamknięta, zamknąłem ja używając jednego z przełączników żeby zdobyć młot adanosa).
Przy okazji zapytam gdzie mogę znaleźć halabardę dla zwiadowców? Oraz o co chodzi w zadaniu Wielka wyprawa na orków, gdy Midlas prosi o znalezienie sposobu na smoki, z kim trzeba pogadać?

JerzyBezimiennowicz

JerzyBezimiennowicz

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Halabarda w skrzyni bodaj w namiocie z posągiem Innosa w obozie myśliwych. A jak zdobyć ostrze masz kilka postów wyżej, Erwin chyba pisał.

LigenTex

LigenTex

Użytkownicy
posty86
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Halabarda w skrzyni bodaj w namiocie z posągiem Innosa w obozie myśliwych. A jak zdobyć ostrze masz kilka postów wyżej, Erwin chyba pisał.
Tylko, że pokój po prawie jest zamknięty kratami

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
do otwarcia komnaty ze smoczym ostrzem też służy system dźwigni, jedna jest zaraz nad wejściem do świątyni, przełączniki sa w obu komnatach po lewej, pochodnia na ścianie niedaleko ołtarza i na górze gdzie wyłączałeś kolce przy ołtarzyku jest niewidzialna dźwignia, a i w pierwszej po lewej trzeba jeszcze strzelić w przełącznik.

LigenTex

LigenTex

Użytkownicy
posty86
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko, że pokój po prawie jest zamknięty kratami
Problem z ostrzem rozwiązany, dzięki, lecz halabardy tam nie ma.

Godlo

Godlo

Użytkownicy
posty92
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja w tym pokoju co się ten mag modli do kapliczki inosa w skrzyni po prawej miałem halabarde, (jest to w obozie myśliwych)
Przed godziną jeszcze ją wyciągnąłem :D Może to jakiś bug czy coś ? Ja nie pamiętam czy coś naciskałem żeby otworzyć te kraty, wydaje mi się że skrzynia stoi goła i wesoła (mogłem coś nacisnąć o wiele wcześniej ale wątpię)

@Godlo Co do oskara, sprawdź jeszcze raz dialogi z Jackiem, powinna być opcja "jesteś tutaj sam?"
No pisałeś mi to już :D ale gdyby była taka opcja dialogowa to bym tu nie pisał, gadałem ze wszystkimi i w dzienniku mi nawet pisze że mam wyrównać rachunki, może to chodzi o rozdział ? Bo ja to wszystko starałem się zrobić w 1 rozdziale, może Oskara można zabić w 2 ? Chyba że rzeczywiście z kimś nie zagadałem ? Ten dziennik mnie trochę myli bo jest tam tak pokazane jak bym miał już iść zabić Oskara, a nie mam z nikim nawet z Cassią opcji dialogowych. W wieży Jacka dalej jest gang czarnych jastrzębi ale brakuje tam Oskara :P

LigenTex

LigenTex

Użytkownicy
posty86
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja w tym pokoju co się ten mag modli do kapliczki inosa w skrzyni po prawej miałem halabarde, (jest to w obozie myśliwych)
Przed godziną jeszcze ją wyciągnąłem :D Może to jakiś bug czy coś ? Ja nie pamiętam czy coś naciskałem żeby otworzyć te kraty, wydaje mi się że skrzynia stoi goła i wesoła (mogłem coś nacisnąć o wiele wcześniej ale wątpię)
To nie wiem skrzynie już kiedyś opróżniłem, więc stoi pusta, a questa dostałem ostatnio

@Godlo Co do oskara, sprawdź jeszcze raz dialogi z Jackiem, powinna być opcja "jesteś tutaj sam?"
No pisałeś mi to już :D ale gdyby była taka opcja dialogowa to bym tu nie pisał, gadałem ze wszystkimi i w dzienniku mi nawet pisze że mam wyrównać rachunki, może to chodzi o rozdział ? Bo ja to wszystko starałem się zrobić w 1 rozdziale, może Oskara można zabić w 2 ? Chyba że rzeczywiście z kimś nie zagadałem ? Ten dziennik mnie trochę myli bo jest tam tak pokazane jak bym miał już iść zabić Oskara, a nie mam z nikim nawet z Cassią opcji dialogowych. W wieży Jacka dalej jest gang czarnych jastrzębi ale brakuje tam Oskara :P

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gadasz po kolei z Kardifem, Sonją i Tymonem, potem Jack i idziesz pod kapliczke niedaleko latarni zabić Oskara. Zawsze załatwiam to w pierwszym rozdziale, jeśli wszystko tak zrobiłeś to chyba bug i zostają kody.

demrumrus

demrumrus

Użytkownicy
posty8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Można być w kilku glidiach pobocznych?

Jaskot

Jaskot

Użytkownicy
Magical Inquisition Team
posty77
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Magical Inquisition Team
Tak, aczkolwiek Gildia Zlodziei i Czarne Jastrzębie sie wykluczają.

LigenTex

LigenTex

Użytkownicy
posty86
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś się orientuje gdzie znajdę Lorda Tymorosin czy jakoś tak? I jak tam się dostać?

Jaskot

Jaskot

Użytkownicy
Magical Inquisition Team
posty77
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Magical Inquisition Team
Znajdziesz ino Klejnoty Lorda, rozsiane po Khorinis.

LigenTex

LigenTex

Użytkownicy
posty86
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znajdziesz ino Klejnoty Lorda, rozsiane po Khorinis.
Chodzi mi o zadanie przeczucia odnośnie śmierci, jest tam wspomniane o duchu tegoż lorda i stąd pytanie gdzie go znaleźć?

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
najwyższa wieża zamku.

0 użytkowników
Do góry